Μουσείο Τυπογραφείας

Δεν αποκλείει αλλαγές στο ν/σ για την ταυτότητα φύλου ο Βούτσης

vouliΔιορθωτικές παρεμβάσεις στο επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλλου απο τα 15 έτη προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Την Δευτέρα θα γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό, εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας» έλεγε ο Κ. Βουτσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αλλαγές οι οποίες θα ικανοποιούν όσους έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις εκτιμώντας ότι στην ολομέλεια θα βρεθεί τρόπος για να συναινέσουν κι αλλά κόμματα.

Όσον αφορά τη στάση της Εκκλησίας σημείωσε ότι στη Βουλή «όλοι βουλευτές πρόεδροι και κόμματα θα βρεθούν προ της ευθύνης ευθαρσώς να πουν άποψή τους να τη διασταυρώσουν, να την πάρουν πίσω -γι’ αυτό είναι η Βουλή» συμπληρώνοντας πως «Όλα αυτά στη συζήτηση στη Βουλή θα ανοίξουν, θα αποσαφηνιστούν και θα ψηφιστούν» πρόσθεσε και ερωτηθείς αν διακρίνει πολιτικό παιχνίδι από την Εκκλησία, απάντησε «κανένα σχόλιο».

Ωστόσο ο Κ. Βούτσης, δεν έκρυψε την οργή του προς τους καναλάρχες που προσέφυγαν στο ΣτΕ λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με αυτή την υπόθεση, και δεν μπορεί το θέμα αυτό να το πατρονάρει, να το εκπροσωπεί και να το διαμεσολαβεί εδώ μέσα κανένα κόμμα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «υπάρχει το δικαίωμα βέβαια για κάθε πολίτη και καναλάρχη να προσφύγει, αλλά και η Βουλή και το πολιτικό σύστημα έχει τα δικά του διακυβεύματα, τις δικές του αντοχές, τα δικά του όρια και δεν είναι δυνατόν να είναι ανεκτή, χωρίς δημόσια κριτική, αυτή η ενέργειά τους».

«Το να σιωπούμε θα ήταν έλλειψη οποιασδήποτε ευθύνης από πλευρά μας» επισήμανε και υπογράμμισε «δεν μπορεί να υπάρξει ηγεσία οποιουδήποτε κόμματος με άλλη γνώμη σ’ ατό το θέμα» από τη στιγμή που το ΕΣΡ συγκροτήθηκε με πλειοψηφία 4,5/5, σχεδόν ομόφωνα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

ΠΗΓΗ: in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.