Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Χτίζουμε για το μέλλον»

Την πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μετά τον ερχομό του στον Πλατανιά δίνει στα “Χ.Ν.” ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Καλαματιανός προπονητής τοποθετείται για όλα τα θέματα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της νέας του ομάδας, μιλά για τον μεταγραφικό σχεδιασμό που κορυφώθηκε αυτές τις μέρες με την απόκτηση του Βραζιλιάνου Τζίλβαν, την πορεία της προετοιμασίας, τους στόχους του νέου πρωταθλήματος και για πολλά άλλα.

Ιδιαίτερη είναι η στιγμή που ο κ. Χριστόπουλος περιγράφει την εμπειρία που βίωσε στη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο αυτή την περίοδο, Ουκρανία και το πέρασμα που είχε από την Ταβρίγια. Με την αποχώρησή του τότε από αυτή την ομάδα, στα μέσα Ιανουαρίου, δέχτηκε την πρώτη κρούση από τη μετέπειτα, νέα ομάδα στην καριέρα του, τον Πλατανιά…

• Πώς πήγε η πορεία της προετοιμασίας; Είσαστε ευχαριστημένος;
Κατ’ αρχήν, είμαι πολύ ευχαριστημένος, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχαμε κάποιο μυϊκό ή άλλο σοβαρό τραυματισμό κι επίσης, για το ότι τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Δούλεψαν πολύ σκληρά. Αυτός ο όγκος της δουλειάς υπάρχει αυτή την περίοδο στα πόδια μας αλλά εμείς δεν δουλέψαμε με στόχο τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη, δουλέψαμε με στόχο να είμαστε δυνατοί όλη τη χρονιά και η ομάδα μας όποτε αρχίσει να φορμάρεται, από εκεί και μετά, βάσει ενός αναπτυξιακού προγραμματισμού που έχουμε, θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα.

• Πώς είναι να προετοιμάζετε όμως μια ομάδα που θα κατέβει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με 17χρονα και 20χρονα παιδιά; Σας προβλημάτισε αυτό;
Όχι καθόλου. Θα σας τα πάρω τα πράγματα από την αρχή. Όταν ήρθα στην ομάδα βρήκα ένα μικρό ρόστερ. Ήθελα να δω πολλά παιδιά, όπως τον Τσοντάκη, τον Τσικουδάκη, τον Ντεντάκη, τον Σούκια, τον Γιακουμάκη που ήταν δανεικός και ήθελα να συμπληρώσω το ρόστερ, αφού μου δόθηκε η ευκαιρία, με αρκετούς πιτσιρικάδες για να πάρω μία άποψη. Όπως έχω άποψη και για τ’ άλλα τα παιδιά, σίγουρα κάποιοι είναι σε λίγο καλύτερο επίπεδο. Κάποιοι έχουν μείνει λίγο πιο πίσω και χρειάζονται περισσότερο χρόνο, μιλάω για τα παιδιά της Ακαδημίας. Αλλά, παιδιά όπως ο Χαλκιαδάκης, ο Σέχου και ο Ευθυμάκης, μέχρι και σήμερα είναι στην πρώτη ομάδα και δεν έχουν επιστρέψει στις β’ ομάδες.

• Υπάρχει περίπτωση, αυτά τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των πιο μεγάλων, π.χ. τον Τσοντάκη, να τα δούμε να παίζουν φέτος στη Σούπερ Λιγκ;
Εγώ θα κρατήσω ένα συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών στο ρόστερ. Τα παιδιά που θα μείνουν θα έχουν ρόλο στην ομάδα. Δηλαδή, ο καθένας θα έχει κάποιο χρόνο συμμετοχής είτε στη Σούπερ Λιγκ είτε στο Κύπελλο και αυτό θα εξαρτάται ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας και των παιχνιδιών. Δεν θα κρατήσω κάποια παιδιά στο ρόστερ που δεν θα τους δούμε να παίζουν καθόλου με την ομάδα του Πλατανιά. Τώρα, επειδή μπορεί να έρθουν κάποιοι ακόμα ποδοσφαιριστές και ο αριθμός να γίνει μεγάλος και να μην δίνεται η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής, γι’ αυτό και μόνο το λόγο, αυτά τα παιδιά θα φύγουν -ένας, δύο, τρεις;- και θα πάνε σε κάποια άλλη ομάδα ώστε να συνεχίσουμε την εξέλιξή τους. Μην τους περιορίσουμε μόνο στις προπονήσεις, αλλά να πάρουν κάποια παιχνίδια ώστε να εξελιχτούν.

• Υπάρχει κάποιο παιδί ή κάποια παιδιά που σας εξέπληξαν στην προετοιμασία; Να τρίβατε τα μάτια σας; Μιλάω για τα πιο μικρά.
Τα μάτια μου δεν τα έτριβα με κανένα, καταλαβαίνεις πώς το λέω, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν ενδιαφέρον. Μπορούμε να δουλέψουμε πάνω τους και, βέβαια, είναι στο χέρι τους πώς θα εξελιχθούν, γιατί όσο και να δουλέψω εγώ μαζί τους, αν οι ίδιοι δεν κάνουν τα βήματα που πρέπει και δεν προσπαθήσουν, δεν θα έχουν εξέλιξη. Αλλά, ας πούμε, αφού θέλεις να μιλήσουμε για μικρούς, υπάρχουν δύο πολύ μικροί ηλικιακά, ο Σέχου και ο Ευθυμάκης, που μου δείχνουν πως έχουν εκτός από ταλέντο και την κατάλληλη προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ώστε να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάποια πράγματα πάνω τους.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

• Σχετικά με τον στόχο… Η αλήθεια είναι ότι πέρσι, υπήρχαν πολύ μεγάλες προσδοκίες που άσχετα ότι δεν λεγόταν επίσημα, έφταναν σε μία θέση πάνω από τη 10η. Ο ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα ποιος είναι;
Σου είπα ότι από μένα θ’ ακούς μόνο την αλήθεια κι ότι δεν φοβάμαι να λέω την αλήθεια. Δεν φοβάμαι να θέσω στόχους. Υπάρχει όμως ξεκάθαρος στόχος, γιατί είναι έτσι οι συνθήκες. Του χρόνου υποβιβάζονται κατ’ αρχήν 4 ομάδες. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες είναι έτοιμες από την προηγούμενη χρονιά και είναι δυνατές. Για παράδειγμα, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανθρακικός έχουν σχεδόν ίδια ρόστερ και τα έχουν ενισχύσει. Επίσης θα σου πω κάποιες ομάδες που έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ και φαντάζομαι με υψηλό μπάτζετ, όπως είναι η Καλλονή, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός. Από εκεί και μετά, υπάρχουν κάποιες ομάδες, αυτές που τερμάτισαν στις 5 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος πέρσι οι οποίες πραγματικά βρίσκονται σε άλλο επίπεδο λόγω βάθους ρόστερ, επειδή χτίζονται πολλά χρόνια, για το μπάτζετ που διαθέτουν και γενικά της δουλειάς που γίνεται. Είναι σε άλλο επίπεδο. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, μένει ένα γκρουπ από κάποιες ομάδες, οι οποίες ακόμα και να σκέφτονται ή να θέτουν ως στόχο την Ευρώπη, μπλέκουν σε περιπέτειες. Η δική μας ομάδα, το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, έχει ξεκάθαρο στόχο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Πλατανιά η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ την επόμενη σεζόν. Με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, εφόσον η ομάδα μας καταφέρει να μείνει στην κατηγορία, πιστεύω ότι από εκεί και μετά θα έχει τις βάσεις και την υποδομή -αυτή τη στιγμή είμαστε μια καινούργια ομάδα- για να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Και δεν μπορείς τη μία σεζόν να σώζεσαι στην ισοβαθμία και την επόμενη σεζόν να βγαίνεις στην Ευρώπη. Πρέπει την επόμενη σεζόν, ο στόχος να είναι να σωθείς άνετα, την επόμενη να είναι ο στόχος σου η 10άδα ή η 8άδα. Η 5άδα είναι κάτι πολύ μακρινό και είμαι ξεκάθαρος.
• Δε νομίζω πάντως ότι ο κόσμος έχει αυτή την εντύπωση ότι η ομάδα βάζει πλώρη για τόσο ψηλά… Πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ο Πλατανιάς η έκπληξη του πρωταθλήματος;
Θα το ’θελα πολύ και αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

• Ερχόμενος στον Πλατανιά, την πρώτη μέρα, ποιο είναι το πλάνο που έχετε στο μυαλό σας; Ή αυτό χαράχτηκε μετά από διαδοχικές συζητήσεις που είχατε με τη διοίκηση;
Όχι. Όταν ήρθα και συζήτησα με τους ανθρώπους της ομάδας, συζήτησα συγκεκριμένα πράγματα, δηλαδή ποιο είναι το μπάτζετ για τη νέα σεζόν και ποιοι είναι οι στόχοι. Στη συνέχεια, πήρα το υπάρχον ρόστερ, είδα τι μπάτζετ υπάρχει και τι μου απομένει, φτιάξαμε ένα σχέδιο σε θέσεις, ανάγκες που χρειάζεται η ομάδα, μεταγραφές με νούμερα και ηλικίες. Από εκεί και μετά, γι’ αυτό το σχέδιο, αυτό το πλάνο που δημιούργησα, ενημερώθηκε η διοίκηση, το ενέκρινε κι έτσι ξεκινήσαμε το χτίσιμο της ομάδας.

• Εξ αρχής που αναλάβατε, υπήρχε μια αίσθηση ότι, ενώ είχατε πει πράγματι ότι δεν ήταν για σας προϋπόθεση απαραίτητη, οι μεταγραφές του Πλατανιά θα ήταν ως επί το πλείστον με παίκτες νεαρής ηλικίας και ομολογουμένως αυτό συνέβη. Εξαίρεση είναι ο Τζίλβαν.
Είναι σημαντικό για μία ομάδα, κατ’ αρχήν ήταν δική μου επιλογή και τη χειροκρότησε η διοίκηση και προχωρήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση, να μην πάρουμε δανεικούς παίκτες, εκτός κι αν υπάρχει κάποια πολύ μεγάλη ανάγκη κι έχουμε ξεφύγει από το μπάτζετ και χρειαζόμαστε κάποιο δανεικό. Ο λόγος είναι απλός, ότι εμείς θέλουμε να χτίσουμε δικά μας παιδιά, που να είναι περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Ένα πλάνο λοιπόν που υπήρχε μέσα σε αυτόν τον σχεδιασμό, γιατί σου είπα για κάποιες ηλικίες και κάποια νούμερα όσον αφορά θέσεις και τιμές, ήταν να προσπαθήσουμε να φέρουμε στην ομάδα παιδιά και ν’ ανέβαινε έτσι η χρηματιστηριακή αξία του Πλατανιά. Δηλαδή, θα έμπαιναν μέσα κάποιοι παίκτες που θα έχουν πιθανόν και μία μεταπωλητική αξία ώστε μελλοντικά η ομάδα να αρχίσει να ισχυροποιείται, να αρχίσει να δίνει κάποιους παίκτες, να έχει κάποιο έσοδο και από ’κει, το οποίο μέχρι σήμερα, αν δεν κάνω κάποιο λάθος η ομάδα δεν έχει πουλήσει κάποιον ποδοσφαιριστή. Και, σιγά-σιγά, αυτά τα χρήματα να μπαίνουν στην ομάδα, στις εγκαταστάσεις, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά την οργάνωση.

• Φοβάστε τα αποτελέσματα; Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα που δεν είναι βέβαια όμοιο, αλλά και αυτός ήταν πολύ καλός άνθρωπος, πολύ οργανωτικός και δούλεψε παθιασμένα. Μιλάω για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Δυστυχώς, στην Ελλάδα είναι έτσι η κατάσταση. Νιώθετε κάποιο φόβο για τα αποτελέσματα; Ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα είναι αυτός που… κερδίζει, συμφωνείτε;
Άκουσέ με. Κατ’ αρχήν να πω κι εγώ για τον Μαρίνο επειδή τον γνωρίζω, ήμασταν παρέα στις σχολές προπονητών, ότι είναι εξαιρετικός προπονητής κι ένα φοβερό παιδί. Πιστεύω ότι ο προπονητής πρέπει να χτίζει την ομάδα όσον αφορά το ρόστερ και τον τρόπο παιχνιδιού. Σίγουρα, αυτό που κάνει όπως είπες κι εσύ τον προπονητή -είναι καθοριστικής σημασίας- είναι τα αποτελέσματα. Θα σου πω όμως και κάτι άλλο, το έχω βίωμα. Κι αυτό πιστεύω πως υπάρχει ως αίσθηση στον κόσμο και στους δημοσιογράφους, αλλά και στη διοίκηση. Η δουλειά που γίνεται, φαίνεται μέσα στο γήπεδο ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, μπορώ να σου πω ότι μπορεί να υπάρχει μία ομάδα η οποία μπορεί να μην έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και να έχει κάποια αποτελέσματα για ένα διάστημα, αλλά πάλι φαίνεται ίσως ο τρόπος παιχνιδιού και μπορεί να υπάρχει και μία ομάδα που να φαίνεται ο τρόπος παιχνιδιού και να μην έρχονται τα αποτελέσματα εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Πιστεύω λοιπόν ότι το πιο σημαντικό είναι η εικόνα που θα βγάλει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό που θα βγάλει ο προπονητής με τους παίκτες του, η δουλειά που θα δείξει. Κι από εκεί και μετά, σίγουρα σε συνάρτηση είναι τα αποτελέσματα, γιατί όταν για μεγάλο διάστημα τα αποτελέσματα δεν έρχονται, τότε κάτι πρέπει ν’ αλλάξει στην ομάδα.

Η “ΣΤΡΟΦΗ”
ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

• Γιατί η επιλογή των περισσοτέρων παικτών έγινε από τη Γαλλία; Πώς λήφθηκε αυτή η απόφαση; Ήταν εξ αρχής αυτός ο στόχος;
Όχι.

• Πώς προέκυψε;
Προέκυψε. Θα σου εξηγήσω και πάλι. Όταν ξεκίνησα να ψάχνω για ποδοσφαιριστές δεν περιορίστηκα στην ηλικία. Δεν κοίταξα εθνικότητα, ούτε τίποτα. Απλώς κοίταξα χαρακτηριστικά και προσπαθούσα να ψάχνω ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Προέκυψε να πάρουμε κάποια παιδιά, τα περισσότερα από τη γαλλική αγορά, οι οποίοι όμως, κάποιοι απ’ αυτούς δεν έπαιζαν στη Γαλλία. Επίσης αυτά τα παιδιά έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία, με εξαίρεση τον Μπανάνα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Καμερούν. Σίγουρα, μία τέτοια αγορά πέρα από την ικανότητα των ποδοσφαιριστών που μπορεί να μας φέρει, μπορεί να μας φέρει και ποδοσφαιρική παιδεία. Έχουμε πάρει δύο παιδιά όπως ο Μαχαμάτ και ο Ονάνγκα Ιτούα οι οποίοι έχουν μεγαλώσει στις Ακαδημίες της Οσέρ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο τερματοφύλακάς μας, ο Ολιμπά, ήταν πάρα πολλά χρόνια στην Μπορντό κι αυτό μπορεί να λέει από μόνο του κάποια πράγματα.

• Πολλά λέει.
Το πρώτο που εξετάσαμε, ήταν η ελληνική αγορά. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν μπορέσαμε να τους προσεγγίσουμε οικονομικά βάσει των δικών μας δεδομένων. Στραφήκαμε όμως πρώτα σε κάποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές κι αφού δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε εκεί, στη συνέχεια προχωρήσαμε στην αγορά του εξωτερικού.

• Φαίνεται πως η “καλή” γραμμή της ομάδας, είναι η αμυντική, με πληθώρα ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Συμφωνείτε μ’ αυτή την άποψη;
Θα συμφωνήσω. Εμείς είμαστε μία ομάδα που έχει έναν ξεκάθαρο στόχο του χρόνου κι αυτός ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Άρα, το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε, είναι πώς θα χτίσουμε μια ομάδα που θα κάνει καλή άμυνα. Από εκεί και μετά οι θέσεις όσο προχωράμε προς τα εμπρός, τόσο διαφορετικά είναι και τα μπάτζετ των ποδοσφαιριστών. Οπότε, για μας, εξυπακούεται πως αν θέλαμε να βρούμε, λίγο πιο μπροστά, κάποιους παίκτες που να είναι στο επίπεδο που ζητάμε θα έπρεπε να περιμένουμε λίγο ώστε να πέσουν οι τιμές στην αγορά. Η ποδοσφαιρική αγορά είναι σαν το χρηματιστήριο. Κάθε μέρα υπάρχει η προσφορά και η ζήτηση. Πρέπει να βρεις την κατάλληλη μετοχή, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη τιμή ώστε να τη φέρεις στο χαρτοφυλάκιό σου.

Η “ΛΟΓΙΚΗ” ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

• Τι θα γίνει εφόσον μετά από λίγο καιρό κι επειδή γίνονται διετή και τριετή συμβόλαια, κάποιος ή κάποιοι παίκτες αποδειχτούν ότι δεν ήταν ορθές επιλογές;
Άκουσέ με…

• Ποδόσφαιρο είναι. Εσείς το έχετε πει κιόλας. Αλλάζουν όλα από τη μία εβδομάδα στην άλλη.
Οι αξίες δεν αλλάζουν όμως… Εγώ πιστεύω ότι μία ομάδα δεν μπορεί να χτιστεί με μονοετή συμβόλαια. Ο τρόπος για να χτίσουμε μία ομάδα, είναι να βρεθούν κάποιοι παίκτες τους οποίους θα τους έχουμε κάνει σκάουτινγκ, θα έχουμε πάρει πληροφορίες για τον χαρακτήρα τους, θα έχω μιλήσει πριν εγώ μαζί τους, θα έχω έρθει σ’ επαφή κι εφόσον νιώσω ότι αυτοί οι παίκτες κάνουν για την ομάδα μας, αμέσως, πρέπει να γίνεται συμβόλαιο. Το μίνιμουμ συμβόλαιο που μπορεί να γίνει, είναι για 2 χρόνια, αλλιώς καλύτερα να μην γίνει η μεταγραφή, καταλαβαίνεις τον λόγο που στο λέω. Όταν όμως πηγαίνεις και παίρνεις έναν παίκτη τον οποίο πιστεύεις ότι μπορεί να έχει μεταπωλητική αξία, αυτός ο παίκτης το πιο πιθανό είναι την μεταγραφή να την κάνει στον δεύτερο χρόνο, ιδιαίτερα αν έρχεται από το εξωτερικό. Γιατί θα χρειαστεί ένας χρόνος προσαρμογής, στη συνέχεια μετά από κάποιους μήνες θα μπορεί να αποδώσει στο επίπεδο που μπορεί και από εκεί και μετά θα είναι προοδευτική η ανάπτυξη που θα έχει. Άρα, εάν στον πρώτο χρόνο ή στις αρχές του δευτέρου χρόνου αντιληφθούμε ότι ο παίκτης που έχει έρθει, είναι υψηλής αξίας και το αντιληφθεί κι ο ίδιος, τότε θα είναι πολύ αργά για την ομάδα, γιατί θα χάσει αυτόν τον παίκτη. Οπότε, παίκτες που πιστεύουμε ότι έχουν μεγάλη αξία ή μεταπωλητική αξία, να τους γίνονται τριετή συμβόλαια. Θα σου φέρω κι ένα παράδειγμα γιατί μίλησες για νεαρές ηλικίες. Αυτή τη στιγμή πήραμε έναν παίκτη που έπαιζε για χρόνια στις Εθνικές ομάδες και στην Ελπίδων ειδικότερα είχε πολλές συμμετοχές και ήταν στον ΠΑΟΚ, ο Αποστολόπουλος. Πήραμε ένα ποδοσφαιριστή, βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων της Ουκρανίας, τον Νέπλιακ. Τον Τσουράκη τον είχα δει από τότε που ήμουν στα Γιάννινα και είχα προσπαθήσει να τον πάω στον ΠΑΣ, αλλά δεν τα είχα καταφέρει. Θέλω να πω ότι φέραμε κάποιους παίκτες οι οποίοι είναι σε καλή ηλικία, τους πιστεύουμε, γι’ αυτό και τους φέραμε. Είχα ξεκαθαρίσει στη διοίκηση και αυτό που λέω, ισχύει ακόμα και τώρα, ότι εάν δεν βρούμε παιδιά τα οποία ν’ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που έχω, τότε δεν θα γίνουν μεταγραφές!

• Βλέποντας τα παιδιά αυτά κάθε μέρα στις προπονήσεις, επιβεβαιώνετε ότι έχουν γίνει επιλογές ιδιαίτερες αν μη τι άλλο;
Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτά που βλέπω και βέβαια νομίζω ότι και η ομάδα πρέπει να είναι ικανοποιημένη.

• Σας θυμίζω ότι τόσο εσείς όσο και η διοίκηση λέγατε το καλοκαίρι ότι δεν θα γίνουν λάθη.
Όποιος δουλεύει, κάνει λάθη.

Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

• Βλέπετε τον Πλατανιά ως ευκαιρία στην καριέρα σας;
Θα σου πω ότι όταν έμεινα ελεύθερος από την Ταβρίγια, μετά υπήρχαν πολλές προτάσεις, είχα μία προσέγγιση από την Πολωνία, τρεις περιπτώσεις από την Κύπρο και περίπου πέντε περιπτώσεις απ’ την Ελλάδα. Μία από αυτές ήταν κι ο Πλατανιάς που με είχε προσεγγίσει τότε. Η πίεση όμως που είχαμε περάσει και ο όγκος εργασίας, τόσο στα Γιάννινα αλλά και μετά στην Ουκρανία, όπου η πίεση ήταν πολύ μεγάλη -και η ψυχολογική- ήθελα να προσπαθήσω να ξεκινήσω κάτι από το καλοκαίρι, κάτι από την αρχή. Δεν ήθελα να δουλέψω. Ήθελα και εγώ και οι συνεργάτες μου…

• Να πάρετε μια ανάσα.
Ναι. Γιατί νομίζω ότι δεν είχα και τ’ αποθέματα για να αποδώσω με τον τρόπο που ήθελα.

• Σωστά πράξατε;
Και τώρα αν μου δινόταν η ευκαιρία ν’ αποφασίσω, πάλι το ίδιο θα έκανα. Το καλοκαίρι, τον Μάιο, υπήρξαν πάλι τρεις ομάδες οι οποίες ενδιαφέρθηκαν για μένα και εγώ διάλεξα να συνεργαστώ με τον Πλατανιά. Το ποδόσφαιρο, εάν το αγαπάς, είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις σε οποιοδήποτε επίπεδο, απ’ το ερασιτεχνικό μέχρι το πιο υψηλό επαγγελματικό. Το σημαντικό για μένα αυτό το διάστημα και όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι και θέλω να δουλεύω.

• Γιατί δεν κάνατε διετές συμβόλαιο με τον Πλατανιά; Οι παίκτες… κάνουν, εσείς γιατί όχι;
Θα σου πω κάτι και θα είμαι πάλι ειλικρινής. Εγώ είχα στο μυαλό μου όταν ερχόμουν να μιλήσω εδώ με την ομάδα το διετές συμβόλαιο. Από την ομάδα μου έγινε πρόταση για μονοετές συμβόλαιο. Κι εγώ το αποδέχτηκα…

• Σκοπός της ερώτησης δεν ήταν, ούτε είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα. Δεν σας ρώτησα γι’ αυτό.
Όχι, σου λέω ακριβώς πώς έγινε. Τα συμβόλαια είναι για ν’ ανανεώνονται ή να διακόπτονται. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει κοινή οδός και σκέψη, τρόπος λειτουργίας, αλληλοκατανόηση, εμπιστοσύνη και απόδοση από την πλευρά μου όσον αφορά τη δουλειά και τ’ αποτελέσματα.

• Είναι στόχος σας μία μεγάλη ελληνική ομάδα;
Μα, ο κάθε άνθρωπος κάνει όνειρα και συνέχεια θέλει ν’ αλλάζει επίπεδο και να πηγαίνει σε μεγάλες ομάδες. Εγώ όμως λέω ότι στόχος μου είναι να πάρω μία ομάδα σαν τον Πλατανιά και να πετύχω, αλλάζοντάς τον επίπεδο.

• Μάλιστα. Ολοκληρώσαμε…
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο για να έχει και λίγο άποψη τι συμβαίνει στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή, με τον τρόπο που έγιναν οι μεταγραφές, η ομάδα μας θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε. Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι βάσει προγράμματος και αυτών που είπαμε, τα πρώτα μας παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς θέλουμε να μας συμπαρασταθεί όχι στα εύκολα, αλλά να είναι κοντά μας και στα δύσκολα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να δείξει λίγο επιείκεια στους καινούργιους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει, γιατί χρειάζονται κάποιο διάστημα για να προσαρμοστούν, αλλά και κάποιοι που άργησαν να έρθουν, για να φτάσουν στο επίπεδο εκεί που πραγματικά μπορούν ν’ αποδώσουν. Από την πλευρά μας, αυτό που υπόσχομαι ότι θα κάνουμε, είναι ότι θα δίνουμε σε κάθε αγώνα το 100% των δυνατοτήτων μας, θα βγάζουμε όλη την ενέργεια που έχουμε μέσα μας ώστε να ικανοποιούμε τον κόσμο, τουλάχιστον με την αγωνιστικότητά μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα