Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ

Χοροί, τραγούδια και τσικουδιά στο Παλιό Λιμάνι (φωτ.)

Την καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια εκδήλωση παραγωγής τσικουδιάς με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο πραγματοποίησε για 22η χρονιά το βράδυ του Σαββάτου στο παλιό λιμάνι ο καταξιωμένος χορευτικός όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” της οικογένειας του Κώστα Μπούτζουκα με παρουσιάστρια την Ζαχαρένια, κόρη του χοροδιδασκάλου.
“Από νωρίς το απόγευμα στήσαμε τον άμβυκα στη φωτιά γεμάτο με στράφυλα και δίπλα το βαρέλι με το κρύο νερό που από μέσα του διέρχεται ο σωλήνας όπου εκεί το σάκχαρο υγροποιείται και βγαίνει στην άκρη του σωλήνα έξω από το βαρέλι αργά η τσικουδιά», δήλωσε στα «Χ.ν.» ο χοροδιδάσκαλός και ιδρυτής του “Ψηλορείτη” Κώστας Μπούτζουκας» για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αξιωθήκαμε και φέτος για 22η χρονιά να τιμήσουμε την παράδοση βγάζοντας την τσικουδιά μας, αλλά και γιατί από νωρίς άρχισαν να έρχονται οικογένειες με τα παιδιά τους εκ των οποίων τα μικρότερα έβλεπαν για πρώτη φορά την διαδικασία αυτή».

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.