Μουσείο Τυπογραφείας

Χ.Α.: Στις 593 μονάδες ο Γ.Δ., -6,3% οι τράπεζες

xrimatistirio-athinonΑκόμη μία μάχη, αυτή για τις 600 μονάδες, χάθηκε για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Κύμα ρευστοποιήσεων σάρωσε εκ νέου το ταμπλό με τις τράπεζες να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο. Ο Γ.Δ. έκλεισε τελικά με πτώση 3,91% στις 593,05 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, νέα τραπεζική αιμμοραγία βρήκε τον κλαδικό δείκτη να κάνει βουτιά 6,34%, ανεβάζοντας τις απώλειες της τελευταίας εβδομάδας κοντά στο 12%. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν χάσει το 38,97% της αξίας τους σε ένα τρίμηνο και περισσότερο από το 50% σε διάστημα έξι μηνών, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τα κόκκινα δάνεια και την επίπτωση που θα έχουν οι αυστηροί στόχοι για τη μείωσή τους στην κεφαλαιακή βάση τους.

Το τελευταίο «χαστούκι» ήρθε από την MSCI η οποία προέβη στον υποβιβασμό τριών εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης. Η Wood χθες προειδοποιήσε για εκροές 211 εκατ. δολ. από τις ελληνικές μετοχές εξαιτίας της απόφασης της MSCI, ενώ σήμερα η UBS υποβάθμισε την τιμή- στόχο για τις μετοχές δύο τραπεζών.

Δεν δέχονται όμως μόνο οι τράπεζες πιέσεις. Ο κλάδος προϊόντων προσωπικής φροντίδας και οικιακής χρήσης κατέγραψε πτώση 5,8%, ενώ απώλειες της τάξης του 5,6% είχε και εκείνος των βιομηχανικών προϊόντων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.