Μουσείο Τυπογραφείας

Αποκαλυπτήρια μνημείου στο Σέλινο

IMG_2299Στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Σκάφη αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου Αντώνιο Περράκη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκάφης Νικόλαο Τωμαδάκη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάφης Μιχάλη Τωμαδάκη.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Μνημείο Πεσόντων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ντόπια υλικά (πέτρα Σελίνου) και αναφέρει τα ονόματα των Πεσόντων που κατάγονταν από την περιοχή της Σκάφης κατά τις Κρητικές Επαναστάσεις 1900-1922, 1940-1945 και Κύπρος 1974.
Στην τελετή παραβρέθηκαν η βουλευτής Χανίων Β. Βαγιωνάκη, σαν εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου Στ. Αλφιέρη και Νικ. Φιωτοδημητράκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, οικογένειες των Πεσόντων και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάφης και η ομιλία του κυρίου Ευτυχίου Γναφάκη τέως Εκπαιδευτικού.
Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αν. Σελίνου «Το Ψηλάφι» τραγούδησαν ριζίτικο τραγούδι.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.