Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανάλογα με τα κέφια τους…

Τελικά, μας συμπαθούν ή όχι; Μας στηρίζουν; Επιθυμούν την ανάπτυξη και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ή όχι; Ας αποφασίσουν, λοιπόν, και ας μην παίζουν με τα νεύρα των Ελλήνων και τις αντοχές τους.
Ο λόγος για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι, κατά που φαίνεται, έχουν λύσει τα προβλήματα κατά Γερμανία μεριά και πλέον, αφού δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν, η σκέψη τους είναι σε καθημερινή βάση, στα σχόλια και στις αναφορές -απαξιωτικές ως επί το πλείστον- που θα κάνουν για τη χώρα μας. Ανάλογα με τα κέφια τους και το πώς θα… ξυπνήσουν το πρωί.
Πριν δύο ημέρες, ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, τόνισε με νόημα ότι ´προσπαθεί να μην χάσει την υπομονή του με τους Ελληνες´. Την επομένη, αποφασίζει να γίνει πιο… γλυκός: ´Βοηθώντας την Ελλάδα, βοηθάμε προπάντων εμάς τους ίδιους´, δηλώνει, υπεραμυνόμενος της βοήθειας της Ευρωζώνης προς τη χώρα μας, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις εισηγήσεις περί αποκλεισμού της Ελλάδας. Σήμερα, τι να περιμένουμε άραγε;…
Και από την άλλη η κα Μέρκελ: Τη μία μέρα ασκεί πιέσεις, στέλνει τελεσίγραφα προς την ελληνική κυβέρνηση, απειλεί ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αν κυβέρνηση και τρόικα δεν έρθουν σε συμφωνία και δεν υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Την επομένη, για να ´χρυσώσει το χάπι´, εκφράζει την κατανόησή της για τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, αναγνωρίζοντας (!) ότι ´είναι σκληρό να πρέπει να ζεις με χαμηλότερο μισθό´, επισημαίνοντας παράλληλα  ότι ´στην Ελλάδα αυτοί που έχουν πολλά λεφτά τα έχουν στείλει σε λογαριασμούς στο εξωτερικό και τα βάρη τα σηκώνουν αυτοί που δεν έχουν´. Τώρα το πήρε χαμπάρι αυτό η κα Μέρκελ! Αύριο (μακάρι να διαψευσθούμε) θα στέλνει πάλι τα τελεσίγραφά της, ξεχνώντας ´τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών´.
Και όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα, λίγες μέρες πριν από μία ακόμη έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup (1 Μαρτίου), όπου θα εξεταστεί αν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί και να αποφασιστεί η εκταμίευση των πρώτων δόσεων του πακέτου στήριξης.
«Το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκε πως είναι πιο εύκολο να υπόσχεται κανείς, παρά να εφαρμόζει. Αυτό είναι πρόβλημα», σύμφωνα με  πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε στην ´Ostsee Zeitung´.
«Το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνεται πως είναι πιο εύκολο να απαξιώνει κανείς, παρά να συμπάσχει και να δίνει αισιοδοξία και ελπίδα σε όσους περνούν δύσκολες ώρες.  Αυτό είναι πρόβλημα», θα σημειώναμε εμείς.
Γ. Μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Πρέπει όμως να λάβει κανείς και το εξής υπόψη του: Αν οι πιέσεις κάποια στιγμή δεν γινόταν αφόρητες, ποιος πιστεύει πως απο ελληνικής πλευράς θα υπήρχε ανταπόκριση. Με τον πανικό που μας έπιασε αρχίσαμε και συμφωνούμε στα μέτρα και στην εφαρμογή τους. Αν τα μέτρα αυτά είναι τα σωστά είναι βέβαια άλλο θέμα.Πως η χώρα μας όμως χρειάζεται μεγάλες αλλάγες δεν θέλει συζήτηση, Αν πας στην Γερμανία στο ανάλογο του ΙΚΑ τελειώνεις σε δέκα λεπτά και φεύγεις πιο κύριος από ότι πήγες. Εδώ περιμένεις πέντε ώρες και φεύγεις ταπεινωμένος. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν είναι παραμύθι κάποιων κακόβουλων ξένων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα