Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Υπάρχει φως στο τούνελ;”

´Η ελληνική μέγγενη´. Με τον τίτλο αυτό ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, διατυπώνει σε άρθρο του μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ο γνωστός οικονομολόγος εκτιμά  ότι ´η χώρα -βυθισμένη στην ύφεση- δεν πρόκειται να πετύχει τον στόχο για επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα´, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι ´η Ελλάδα αναγκάζεται να πεθάνει στη λιτότητα για να αποπληρώσει τους διεθνείς πιστωτές της… Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ´.
Δραματικές (υπερβολικές;) επισημάνσεις, που ωστόσο έρχονται σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας. Σε ώρες κρίσιμες, με τους Μέρκελ και Σαρκοζί να πιέζουν σκληρά προκειμένου να κλείσουν οι τελικές συμφωνίες της Ελλάδας με την τρόικα, ώστε να ανάψει το ´πράσινο φως´ για το νέο δάνειο αλλά και την Κομισιόν να διαμηνύει ότι πλέον έχουν ξεπεραστεί τα χρονικά όρια που έχουν τεθεί στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, τονίζει ότι η χώρα μας  έχει απολέσει την ανταγωνιστικότητά της,  κρούοντας εν συνεχεία και τον κώδωνα… της χρεοκοπίας: ´Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, η επίπτωση θα είναι η χρεοκοπία της χώρας´, δηλώνει ο κ. Αλταφάζ και συμπληρώνει ότι αποφάσεις ´πρέπει να ληφθούν άμεσα και σ’ αυτό το στάδιο η μπάλα είναι στην περιοχή των ελληνικών Αρχών´.
Ακούγοντας και διαβάζοντας όλα αυτά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, με τις εξελίξεις να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, το κλίμα αβεβαιότητας στις αγορές να παρατείνεται, την αγωνία εργαζομένων και συνταξιούχων για το τι μέλλει γενέσθαι να ´χτυπάει κόκκινο´, τίθεται εύλογα το ερώτημα: ´Υπάρχει φως στο τούνελ;´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα