Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ


ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ´Δ. ΒΛΗΣΙΔΗΣ”
Φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου
Συνεχίζεται σήμερα και αύριο το φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου που διοργανώνει η ΚΙΝΟΧ σε συνεργασία με το Instituto Cervantes de Atenas και το σύλλογο καθηγητών ισπανικής γλώσσας Κρήτης στο Θέατρο ´Δ. Βλησίδη´ .
Το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ:

ΣΗΜΕΡΑ
• 7μ.μ. ´Αυτά δεν είναι βάσανα´ (Ισημερινός, 2006, 84 λεπτά) των Αναΐ Χενάισεν και Ντανιέλ Αντράντε, με τους Αμάια Μερίνο, Φρανσίσκα Ρομέο, Πακίτα Τρόγια, Καρολίνα Βαλένσια, Αναΐ Χενάισεν.
Πέντε γυναίκες απ’ το Κίτο, φίλες απ’ τα εφηβικά τους χρόνια, αποφασίζουν να ξανασυναντηθούν μετά από 14 χρόνια. Η Ελένα περιμένει το δεύτερο παιδί της, η Μαρίνα ζει τα βάσανα της απιστίας, η Ντιάνα που χήρεψε μικρή μοιράζεται τη μοναξιά της με την δεκαπεντάχρονη κόρη της ενώ η Ταμάρα εξακολουθεί την τρελή ζωή στα μπαρ, ανάμεσα σε άντρες και ναρκωτικά. Θα συναντηθούν για να επισκεφθούν την Αλεχάνδρα, που κατατρώγεται από μια αρρώστια.

• 9.45μ.μ. ´Οικογένεια χελώνα´ (Μεξικό 2006, 139 λεπτά) του Ρουμπέν Ίμας Κάστρο
Παραμονή μιας ιδιαίτερης μέρας και οι οικογενειακοί δεσμοί αποδεικνύονται πολύ εύθραυστοι μπροστά στο συναίσθημα που προκαλεί σε όλους η απουσία ενός μέλους της οικογένειας. Ο θείος Μανουέλ, ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος, είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τα ανίψια του να ξεπεράσουν την έλλειψη της μάνας και τον γαμπρό του, άνεργο συνδικαλιστή. Στο σπίτι της μάνας χτυπά η καρδιά εκείνης της νύχτας που θα μπορούσε να σημάνει τη διάλυση της οικογένειας σ’ έναν κόσμο χαμένων ονείρων.

ΑΥΡΙΟ
• 8μ.μ. ´Παέγια με πιπεριές´ (Ισημερινός, Ισπανία 2007, 80 λεπτά) του Γκάλο Ουρμπίνα, με τους Λουσία Σιρουχάνο, Έντουιν Λασκάνο, Ελένα Έλβα, Λουίς Γιάνιες, Αμαράντα Οσόριο
Ο νεαρός Γουαμάν από τον Ισημερινό, πηγαίνει στη Μαδρίτη προσκεκλημένος του φίλου του Κόκο, ο οποίος υποτίθεται πως ζει εκεί μια άνετη ζωή. Η ταινία πραγματεύεται τις προσπάθειες Ισπανών και Λατινοαμερικάνων μεταναστών να ενσωματωθούν στο νέο κοινωνικό τους περιβάλλον βιώνοντας έντονες κοινωνικές και συναισθηματικές συγκρούσεις.

• 9.45μ.μ. ´Πόσο πιο μακριά ακόμα´ (Ισημερινός, 2006, 92΄), της Τάνια Ερμίδα.
Μια Ισπανίδα τουρίστρια και μια φοιτήτρια από τον Ισημερινό, γνωρίζονται σε ένα λεωφορείο, όμως αναγκάζονται να συνεχίσουν μόνες τους το ταξίδι του λόγω μιας εθνικής απεργίας. Στη διαδρομή θα γνωρίσουν καλύτερα τη χώρα που διαβαίνουν αλλά θα δουν ότι ο προορισμός τους είναι λιγάκι μακριά.
Σήμερα Σάββατο στις 8:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΚΙΝΟΧ.


ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ
Εκθεση ζωγραφικής της Claire Allaz – Βούρου
Εκθεση ζωγραφικής της Claire Allaz – Βούρου εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ. στο Γιαλί Τζαμισί. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η καλλιτέχνις για το έργο της, ´Προσθέτοντας στα έργα μου το φως, προσπαθώ να ξαναβρώ τη μαγεία που ένιωσα βλέποντας για πρώτη φορά το τοπίο. Ζωγραφίζω νωρίς το πρωί ή το σούρουπο, την ώρα που η αντίθεση γίνεται πιο έντονη, που η ατμόσφαιρα ντύνεται με φως και σκιές. Οι πίνακές μου έχουν πάντα ένα κέντρο που ονομάζω καρδιά και το βλέμμα άθελά του κατευθύνεται εκεί´.
Η Claire Allaz – Βούρου γεννήθηκε στη Γενεύη και είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Ελβετίας και μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Μόλις αποφοίτησε ήρθε στην Ελλάδα το 1965, όπου ζει και ζωγραφίζει από τότε.
Εχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο καθώς και στο Μουσείο Βορρέ.


ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ
Μέταλλο – πηλός και μουσική
Συνεχίζεται η έκθεση Μετάλλου – Πηλού του Αρη Ταμπάτσικου στην Χρυσή Ακτή, μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα ´Μάνος Κατράκης´. Η έκθεση παραμένει ανοικτή για το κοινό κάθε απόγευμα από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην αίθουσα ´Μάνος Κατράκης´ επέρχονται μεταβολές:
η προγραμματισμένη συναυλία των Prima Vista, για σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, μετατίθεται για τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 9μ.μ.. Οι Prima Vista, ανανεώνουν τα ραντεβού τους με τον χώρο, με νέο αλλά και παλαιό ρεπερτόριο. Οι Prima Vista είναι οι: Κώστας Γιαννάκης (ενορχήστρωση, πιάνο), Κατερίνα Παπουτσάκη (τραγούδι), Παναγιώτης Βιντινής, (Κιθάρα – Τραγούδι) και Ελενα Ορμυλιώτη (βιολί – τραγούδι).
Οι θεατρικές παραστάσεις του Θεατρικού Κύκλου με τα δυο μονόπρακτα: ´Ενα ηλιόλουστο Πρωινό´ των αδελφών Κιντέρο και ´Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού´ του Αντον Τσέχωφ, αναβάλλονται για ευθετότερο χρόνο.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 2821033472 και 6975861592.


ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ´ΚΗΠΟΣ´
Συναυλία Ross Daly
Βασίλη Σταυρακάκη
Συναυλία με τον Ross Daly και τον Βασίλη Σταυρακάκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο ´Κήπος´. Είσοδος 7 ευρώ.

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
Γιορτή Τσικουδιάς
Η 16η Γιορτή Τσικουδιάς θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 7:15μ.μ., στο Παλιό Τελωνείο όπου θα λειτουργεί παραδοσιακό καζάνι τσικουδιάς. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα με άφθονη ζεστή τσικουδιά. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν χορευτικές ομάδες του Ψηλορείτη με χορούς από όλη την Ελλάδα, με τη συνοδεία των μουσικών Α. Πεντάρη, Μ. Φαντάκη, Λ. Μαθιουδάκη και Β. Νικολουδάκη.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και ο Χορευτικός Ομιλος Χανίων ´Ο Ψηλορείτης´.
Είσοδος ελεύθερη.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Εκατό χρόνια ´Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ´
Εκδήλωση με αφορή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την παραλαβή του Θ/Κ Αβέρωφ στην Ελλάδα
θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ..
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προβολή video από τη δράση του Θωρηκτού, σύντομη παρέμβαση του Δ/ντου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών ´Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος´ κ. Ν. Παπαδάκη, αναφορά στο νόημα της εκδήλωσης από τον πρόεδρο του Ν.Μ. Κρήτης Αρχο (Μ) ε.α. Εμμ. Πετράκη Π.Ν. και ομιλία του Αντιναυάρχου ε.α. Ι. Παλούμπη Π.Ν. Επίτιμου Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ με θέμα ´Αβέρωφ Κουντουριώτης – Ναυτικά Σύμβολα της Ελληνικότητας του Αιγαίου´.
Την παρουσίαση θα κάνει η κα Αννα Μακράκη – Καρέλλα, προϊσταμένη
ΕΡΑ Χανίων.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, αρχειακού υλικού του Θωρηκτού Γ. Αβέρωφ – Κουντουριώτη.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η Περιφέρεια Κρήτης – Περ. Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών ´Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος´.


ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΚΕΤΙ
Επιστροφή αρχαιοτήτων
Αθήνα
Το Μουσείο Γκετί στο Λος Αντζελες ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα δύο αρχαιότητες που απέκτησε τη δεκαετία του ’70, στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.
Τα δύο αντικείμενα είναι τμήματα ενός επιτύμβιου αναγλύφου και μιας ενεπίγραφης στήλης.
Το θραύσμα του επιτύμβιου αναγλύφου, που απεικονίζει μια γυναίκα που κάθεται δίπλα στη δούλη της, χρονολογείται στο τέλος του 5ου π.Χ. αιώνα και δεν έχει ποτέ εκτεθεί από το μουσείο. Το κυρίως μέρος του επιτύμβιου αναγλύφου από το οποίο προέρχεται εκτίθεται στο Μουσείο Κανελλοπούλου στην Αθήνα.
Το θραύσμα από την ενεπίγραφη στήλη, που εκτίθεται στο Μουσείο-Βίλα Γκετί στο Μάλιμπου, φέρει επιγραφή, 65 γραμμές, και στις τρεις πλευρές της που αναφέρεται στις θυσίες και τους εορτασμούς που γίνονταν στο Θορικό Αττικής. Τοποθετείται χρονικά στην περίοδο 430-420 π.Χ., και αποκτήθηκε από το μουσείο το 1979.
Αυτή η στήλη θα παραμείνει στη Βίλα Γκετί, με τη μορφή δανείου από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρει το μουσείο. ´Η απόφαση του Γκετί να επιστρέψει δύο αντικείμενα (στην Ελλάδα) είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και είναι ένα παράδειγμα των προσπαθειών του υπουργείου για τον επαναπατρισμό και την έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων στη χώρα προέλευσης τους´, αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Το Μουσείο Γκετί και οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης υπογράψει μια συμφωνία συνεργασίας στους τομείς της επιστημονικής έρευνας, των ανταλλαγών πολιτιστικών αγαθών και της προώθησης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Λογοτεχνικός διαγωνισμός
Θα διεξαχθεί και φέτος, για 28η συνεχή χρονιά, ο παγκρήτιος λογοτεχνικός διαγωνισμός,  αφιερωμένος στην εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης – Περ. Ενότητα Χανίων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι κάτοικοι της Κρήτης ή καταγόμενοι από αυτήν.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις (3) κατηγορίες διαγωνιζομένων:
Α’. μαθητές Γυμνασίου
Β’. μαθητές Λυκείου
Γ’. μη μαθητές
Τα κείμενα του διαγωνισμού, πεζά ή ποιητικά, θα είναι εμπνευσμένα από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Μπορεί όμως να έχουν και ελεύθερο θέμα.
Η κρίση των κειμένων θα γίνει κατά κατηγορία.
Τα κείμενα για το διαγωνισμό, πεζά η ποιητικά, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα και να σταλούν με ψευδώνυμο (μέσα στο φάκελο να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα και οπωσδήποτε ο αριθμός τηλεφώνου του), σε τέσσερα αντίτυπα (κι αν είναι δυνατόν δακτυλογραφημένα), στον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων          (8ης Δεκεμβρίου 4, Χανιά 73132), μέχρι την Πέμπτη,    27 Οκτωβρίου 2011.
Οσοι λάβουν μέρος στην κατηγορία ´μη μαθητές´ θα πρέπει να στείλουν τρία (3) τουλάχιστον ποιήματα ή δύο (2) διηγήματα.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος και με ποιήματα και με πεζά.
Η βράβευση όσων διακριθούν θα γίνει στο Δημαρχείο Χανίων, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011, στις 5:30μ.μ..
Τα βραβεία θα συνοδεύονται με βιβλία.
Τις κριτικές επιτροπές του διαγωνισμού αποτελούν οι φιλόλογοι:
Α’. (για τους μαθητές Γυμνασίου), Μαριάννα Βερνάρδου, Ελένη Μαράκη, Ασπασία Τσουρλάκη .
Β’. (για τους μαθητές Λυκείου), Μαρίνα Αρετάκη δ.φ., Δημήτρης Βλαχοδήμος, Βαρβάρα Περράκη.
Γ’. (για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους), Σταμάτης Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής Πανμίου Κρήτης, Αγγέλα Καστρινάκη, καθηγήτρια Πανμίου Κρήτης, Γιάννης Δημητρακάκης, λέκτορας Πανμίου Κρήτης.
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 28210-59049 και 28210-63086.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΦΝΚ
Συνάντηση για τον Νίκο Καζαντζάκη
Η  κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εκδόσεις του συγγραφικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη και η δημιουργία δικτύου πόλεων, στο οποίο θα ανήκουν και τα Χανιά, που έχουν σχέση με τον Νίκο Καζαντζάκη και με τον Ζορμπά, είτε το φυσικό πρόσωπο είτε με το δημιούργημα του Καζαντζάκη και τον κινηματογραφικό Ζορμπά, είναι τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει στα Χανιά η Διεθνής Ενωση Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, παρουσία του προέδρου της Γιώργου Στασινάκη. Παράλληλα θα συζητηθούν οι δραστηριότητες της ΔΕΦΝΚ στην Ελλάδα και το εξωτερικο.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών της Τοπικής Ενωσης Χανίων της ΔΕΦΝΚ στο ξενοδοχείο ´Νεφέλη´.
Την επομένη, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10π.μ. θα γίνει συνάντηση των Γιώργου Στασινάκη και Σήφη Μιχελογιάννη με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Χανίων για τα θέματα πολιτισμού Δημήτρη Λειψάκη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.


ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ
Τέλος εποχής για τη Σεζάρια Εβόρα
Αθήνα
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια Σεζάρια Εβόρα ανακοίνωσε από το Παρίσι, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, πως θέτει τέλος στη μουσική της καριέρα, ακυρώνοντας έτσι τις προγραμματισμένες συναυλίες της, καθώς βρίσκεται ´σε κατάσταση μεγάλης εξάντλησης´.
Η 70χρονη τραγουδίστρια είχε υποβληθεί πριν από έναν χρόνο σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, στο Παρίσι, έπειτα από σοβαρά προβλήματα που παρουσίασε στην στεφανιαία αορτή.
Η επιτυχημένη εγχείρηση τής επέτρεψε λίγους μήνες αργότερα να επανέλθει και να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της. Η ´ξυπόλητη ντίβα´, προσωνύμιο που της αποδόθηκε επειδή προτιμούσε να τραγουδά χωρίς να φορά παπούτσια, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα δύο φορές, με μεγάλη επιτυχία και με πιο πρόσφατη τη συναυλία που έδωσε στον Λυκαβηττό, τον περασμένο Ιούνιο, παρουσιάζοντας ένα καινούριο λάιβ πρόγραμμα με τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο. Υπηρέτησε τα παραδοσιακά είδη μουσικής ´coladeiras´ (κολαντέιρας) και ´mornas´ (μόρνας), που της τα δίδαξε, όταν ήταν μόλις 16 ετών, ένας ναυτικός από το Πράσινο Ακτωτήρι απ’ όπου και κατάγεται.
Τα τραγούδια ´μόρνας´ αποτελούν τραγούδια της λύπης, της μελαγχολίας και της νοσταλγίας, ενώ η ίδια όσο ήταν άσημη ερμηνεύτρια, τα τραγουδούσε σε μικρά μπαρ της γενέτειράς της μπροστά σε τουρίστες αλλά και ντόπιους εργάτες, μαζεύοντας πολύ λίγα χρήματα ως αμοιβή.
Η αφετηρία για την επιτυχημένη της καριέρα χρονολογείται το 1987, που έδωσε τις πρώτες της συναυλίες στη Λισαβόνα. Εκεί την άκουσε τυχαία ένας διάσημος παραγωγός, την πήρε στην εταιρεία του και την επόμενη χρονιά τη βοήθησε να βγάλει το πρώτο της άλμπουμ, σε ηλικία περίπου 50 ετών. Τότε πραγματοποίησε και την πρώτη της περιοδεία.
Με επιρροές από την παράδοση της Πορτογαλίας, της Βραζιλίας και της Κούβας, η Σεζάρια Εβόρα έχει ηχογραφήσει συνολικά 11 στούντιο άλμπουμ. Εχει βραβευθεί και με Grammy.


ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ – ΦΡΕΝΤΙ ΜΕΡΚΙΟΥΡΙ
Η ζωή τους στη μεγάλη οθόνη
Αθήνα
Οι βιογραφίες διάσημων σταρ της μουσικής είναι της μόδας. Μετά τον Μπομπ Ντίλαν και το I ’m Not There, τον Τζον Λένον και το Nowhere Boy, τον Τζόνι Κας και το Walk the Line, έρχονται στη μεγάλη οθόνη οι ζωές δύο άλλων -πολύ διαφορετικών μεταξύ τους- τραγουδιστών: του Σερ Ελτον Τζον και του Φρέντι Μέρκουρι των Queen.
Rocketman θα ονομάζεται η ταινία που θα επικεντρώνεται στον Σερ Ελτον Τζον και τη ζωή του. Θα πρόκειται για μία ´διαφορετικού τύπου βιογραφία´ αναφέρει η ιστοσελίδα Deadline, σύμφωνα με την οποία το σενάριο γράφει ο Λι Χολ, συγγραφέας του Μπίλι Ελιοτ.
Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο σύντροφος και συνεργάτης του Ελτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις, μαζί με τον Στιβ Χάμιλτον Σο. Ο τελευταίος δήλωσε ότι η ταινία θα είναι ´τόσο μοναδική, όσο και η ζωή του Ελιοτ´.
Η ταινία θα περιλαμβάνει στοιχεία μιούζικαλ, με σκηνές που θα παραπέμπουν στις μεγάλες επιτυχίες του Ελτον Τζον, και θα διηγείται την ιστορία του παιδιού-θαύματος που έγινε διάσημος σταρ.
Ο ίδιος ο τραγουδιστής θα επιλέξει το καστ της ταινίας του και πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται πολλοί διαφορετικοί ηθοποιοί να ερμηνεύσουν τον Έλτον Τζον -όπως είχε κάνει στο βίντεο κλιπ This Train Don’t Stop There Anymore ή κατά τα πρότυπα της βιογραφίας του Μπομπ Ντίλαν, I ’m Not There.
Οσο για τον Φρέντι Μέρκουρι των Queen, αυτόν θα τον ερμηνεύσει ο Σάσα Μπάρον Κόεν (Μπρούνο).
Το σενάριο γράφει ο Πήτερ Μόργκαν, ο οποίος διηγείται την ιστορία των πρώτων χρόνων του συγκροτήματος, από το 1971 έως την εμφάνισή τους στο Live Aid το 1985.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ
Δραματική Σχολή
Τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του θεάτρου ´Κυδωνία´, Υψηλαντών 12, Χανιά, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, θα αρχίσουν φέτος τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τη σχολή στα τηλέφωνα του θεάτρου 28210 92395 και 6973005570 προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία εισαγωγής τους και το πρόγραμμα μαθημάτων. Η σχολή αποτελεί τον πρωταρχικό πυρήνα δημιουργικής θεατρικής δουλειάς και έρευνας της Ε.Θ. ΜΝΗΜΗ στα Χανιά. Λειτουργεί από το 1996 μέχρι σήμερα, είναι τριετούς φοιτήσεως, παρέχει συστηματική και ολοκληρωμένη γνώση πάνω στην Τέχνη του ηθοποιού και τυγχάνει ευρείας καλλιτεχνικής αναγνώρισης στον χώρο του θεάτρου. Τον Φεβρουάριο 2003 η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ τιμήθηκε στην Αθήνα με το Βραβείο της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για την προσφορά της στην περιφέρεια, διάκριση που κατά κύριο λόγο απηχεί την σοβαρότητα της δουλειάς μέσα στις τάξεις της Δραματικής Σχολής, εφόσον όλοι οι ηθοποιοί που συνεργάστηκαν μέχρι σήμερα με το Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ προέρχονται απ’ αυτήν. Το 2004 η Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού απηύθυνε έπαινο στην Ε.Θ. ΜΝΗΜΗ για την παράλληλη λειτουργία θεατρικής σκηνής και Δραματικής Σχολής.
Περισσότερες πληροφορίες για την Δραματική Σχολή μπορεί να βρει κανείς στο site της Ε.Θ. ΜΝΗΜΗ : www.theatrokydonia.gr

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Μαραθώνιος tango
Ο  πρώτος Μαραθώνιος tango στα Χανιά είναι γεγονός! Συμμετοχές από όλη την Ευρώπη και Djs από Ιταλία, Γερμανία, Αργεντινή και Ελλάδα, πλαισιώνουν το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου. Μια συναρπαστική χορευτική εμπειρία στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Στουντιο ON, στο καφέ 13 και στο bar Sea U που φέρνει την πόλη μας στην καρδιά ενός πανευρωπαϊκού δρώμενου tango! Διοργάνωση: Σχολή FriniTango.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα