Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εκτος στον κόσμο με ρεκόρ

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Νταεγού. Πανελλήνιο ρεκόρ από τον πρωταθλητή μας και 6η θέση.
Ο Ελληνας άλτης διεκδίκησε με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο των νικητών καθώς ξεπέρασε 5,75 μ., ισοφαρίζοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τις προσπάθειές του περνώντας με επιτυχία τα 5,50 μ. και τα 5,65 μ.
Στη συνέχεια ο 25χρονος αθλητής είχε τρεις άκυρες προσπάθειες για να περάσει τα 5,85 μ. και τελικά έμεινε έκτος, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα, όπου πολλοί αθλητές έκαναν σπουδαία εμφάνιση, κατόρθωσα να ισοφαρίσω το πανελλήνιο ρεκόρ και να καταταγώ 6ος. Αμεσος στόχος μου είναι η συμμετοχή μου στον τελικό του Ντάιαμοντ Λιγκ σε συνδυασμό με μια πολύ καλή εμφάνιση που θέλω να κάνω για να κλείσω το σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απώτερος στόχος μου είναι να πάω καλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον επόμενο χρόνο», είπε ο Φιλιππίδης.
Ο τελικός ήταν συναρπαστικός μέχρι το τέλος με τον Πολωνό Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 5,90 μ., που είναι και η κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο κι ενώ στα προκριματικά του Σαββάτου λίγο έλειψε να αποκλειστεί εξασφαλίζοντας το εισιτήριο ως 16ος (5,50 μ.).
Δεύτερος με το ίδιο ύψος ήταν ο Κουβανός Λάζαρο Μπόρχες και τρίτος ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 5,85 μ., ο οποίος δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα