Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εικαστική έκθεση της Μαρίας Ορφανουδάκη

Εικαστική έκθεση της Μαρίας Ορφανουδάκη θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Σάββατο 6 μέχρι την Κυριακή 14 Αυγούστου στην Πύλη Σαμπιονάρα.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, προβολή βίντεο αντιπολεμικού χαρακτήρα, μουσική και ποίηση της ιδίας. Η ίδια η καλλιτέχνις αναφέρει για την ουσία του έργου της: ´Μη ζεις! Να περιμένεις αυτό που θα συμβεί. Δεν φτάνεις στην ελπίδα με την αναμονή. Πνεύμα επαναστάτησε! Μόνο εσύ μπορείς να δώσεις ελπίδα στην αναμονή! Προσπάθησα μα δεν μπορώ! Χρειάζομαι κι εσάς. Μην με απογοητεύσετε πως ματαιοπονώ για μια ζωή απαλλαγμένη από ναυάγια ψυχών, βουνών, σωμάτων, λιμνών και θαλασσών. Οξύμωρο το σχήμα μου ότι και η θάλασσα ναυαγεί, δυστυχώς, αλλά έτσι είναι! Σήμερα όλοι και όλα ναυαγούν πρώτα μέσα τους. Ιδανικά εκπορνεύονται, οράματα σβήνουν και όλα αυτά θυμίαμα πάνω στον βωμό της ματαιοδοξίας, της πλεονεξίας που κατέληξε σαν τον πύργο της Βαβέλ, που άρχισε να καταρρέει με κίνδυνο να θάψει όλο τον Κόσμο κάτω από τα ερείπιά του. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, αυτή η πραγματικότητα που διατηρείται μέσα σε κάνες και σε μπόμπες, για να ταξιδεύει ντυμένη στο χακί, για να φτάνει να γίνει αίμα, δάκρυα και σπαραγμός.
Όπως εδώ στον κόλπο της Σούδας, στα Χανιά, που περιμένει τη μυρωδιά του πετρελαίου κα το κουδούνισμα του χρυσού για να ξυπνήσει σωστός Κύκλωπας με ένα μάτι στραμμένο προς τον ´πλούτο´ για να αφήνει κουφάρι τον άνθρωπο. Ας αγωνισθούμε να αναδυθούν αξίες όχι μέσα από τις πετρελαιοπηγές και το χρυσάφι, που ποτέ δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις αλλά να κρατάμε πάντα τη δάδα της καθαρής συνείδησης που θα περιδιαβαίνει ολόκληρο τον  κόσμο´.
Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και το Εργαστήρι Ειρήνης της Μαρίας Ορφανουδάκη και θα λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα