Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ανάθεση 21 μελετών κτηματογράφησης

Αθήνα
Διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση 21 μελετών κτηματογράφησης σε 268 περιοχές της χώρας για την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, συνολικού προϋπολογισμού 111,2 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προκηρύξει τον Ιούνιο η Κτηματολόγιο ΑΕ, ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία έχει ήδη τεθεί.
Είναι τα πρώτα έργα κτηματογράφησης του Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου, που έχει εκπονήσει η εταιρεία, με σκοπό τη σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο έως το 2020.
Με την κτηματογράφηση των 268 προκαποδιστριακών ΟΤΑ θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωρισθούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας καθώς και οι αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.
Οι νέες μελέτες κτηματογράφησης θα υλοποιηθούν με βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα και συγκεκριμένες προβλέψεις για την επιτάχυνση της ανακήρυξης των αναδόχων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα