Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στα Σώματα Ασφαλείας

Αθήνα
Μια υπηρεσία, όσο δημοφιλής και αν είναι, είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να ανασυσταθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί με ιδιόμορφο καθεστώς και με συντεχνιακή συγκάλυψη κρουσμάτων αυθαιρεσίας, βίας και κατάχρησης εξουσίας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας την Παρασκευή στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ ενώπιον των αρχηγών και αξιωματικών των τριών Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ.
«Υπάρχει εμφανές δημοκρατικό έλλειμμα στα Σώματα Ασφαλείας. Η αυθαιρεσία ενδημεί εντός των Σωμάτων Aσφαλείας», επισήμανε και καταδίκασε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Μετά την ομιλία του, ερωτηθείς σε ποιες υπηρεσίες αναφέρεται, ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για μονάδες πρώτης γραμμής που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και επιχειρούν με πεζές και εποχούμενες περιπολίες.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το γεγονός ότι ανάμεσα στις 40 προσαγωγές Ελλήνων που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις επιθέσεις ακροδεξιών σε βάρος μεταναστών, δεν βρέθηκε ούτε ένας που να κατέχει αιχμηρό αντικείμενο, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά «είναι εντυπωσιακό», αφήνοντας πολλές ερμηνείες. Κατά την ομιλία του τόνισε ακόμη ότι η χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών «νομιμοποιεί» τη βία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και πρόσθεσε πως «με τσεκούρια, πέτρες και μολότοφ δεν γίνονται πολιτικοί αγώνες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα