Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απόπειρα σπίλωσής του βλέπει ο Κ. Σημίτης

Αθήνα
Σε ´συστηματική προσπάθεια´ να παρουσιαστεί η περίοδος διακυβέρνησης από τον ίδιο ´ως μια εποχή χωρίς σημασία για την Ελλάδα´, αποδίδει ο Κώστας Σημίτης τις αιτιάσεις της ΝΔ στο πόρισμα της Εξεταστικής για την υπόθεση της Siemens.
Ο πρώην πρωθυπουργός, με ένα πολυσέλιδο κείμενο που απέστειλε στους βουλευτές και εν συνεχεία έδωσε στη δημοσιότητα αντικρούει επιχειρήματα και εκτιμήσεις όπως αυτές έχουν περιληφθεί στο πόρισμα της Εξεταστικής που θα συζητηθεί στη Βουλή. «Η χώρα για τα χρόνια από το 1996 έως το 2004 έκανε σημαντικά βήματα για την ανάπτυξή της, το διεθνές κύρος της, τις υποδομές και τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών. Μια σύγκριση με το σήμερα είναι εύγλωττη», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και κομματικές διαμάχες που δεν ωφελούν τη χώρα. Ο κ. Σημίτης αναφέρεται σε δύο κρίσιμες υποθέσεις που σχετίζονται με τις συμβάσεις με τη Siemens, τον ΟΤΕ και το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι γνώριζε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και παραδέχεται ότι κατά την επιλογή κάποιων συνεργατών έγιναν και λάθη, χωρίς ωστόσο ονομαστική αναφορά στους Αν. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτο.
Για τις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ, κεντρικό επιχείρημα του πρώην πρωθυπουργού αναδεικνύεται η άποψη ότι η προϊστορία των προγραμματικών συμφωνιών, όπως τη διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1980 έως το 1996, προσδιόρισε τα καθοριστικά δεδομένα για τις προγραμματικές συμβάσεις, ότι στην πορεία ψηφιοποίησης του ΟΤΕ αλλαγή της τεχνολογίας θα σήμαινε μια μεγάλη χρηματική και τεχνική επιβάρυνση του ΟΤΕ και νέες καθυστερήσεις. Στο ερώτημα για τους λόγους που η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμφωνιών αντί για τη διενέργεια διεθνών διαγωνισμών,  αναφέρει ότι η ΕΕ είχε επιτρέψει την ανάθεση της ψηφιοποίησης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στις βιομηχανίες κάθε χώρας με προγραμματικές συμβάσεις ώστε να μην διενεργούνται διεθνείς διαγωνισμοί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα