Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σαφώς βγαίνει το μνημόνιο

Αθήνα
Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι τα όποια μέτρα του 2011 δεν θα αφορούν μισθούς και συντάξεις έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Σαφώς και βγαίνει το πρόγραμμα, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις» απάντησε στη ΝΔ.
Ερωτηθείς δε αν στα διορθωτικά μέτρα θα εμπεριέχονται αύξηση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων, δήλωσε ότι θα αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και περιστολή των δαπανών και σημείωσε πως οι αποφάσεις θα σχεδιαστούν και θα ανακοινωθούν αρμοδίως.
«Η εθνική προσπάθεια των πολιτών για έξοδο από κρίση και οικοδόμηση ενός διαφορετικού μέλλοντος, έχει διαψεύσει μέχρι σήμερα πολλές εγχώριες και διεθνείς φωνές, που προεξοφλούσαν ως Κασσάνδρες τη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή, την έξοδο από την Ευρωζώνη και διάφορα άλλα ευφάνταστα σενάρια» σημείωσε.
Επισήμανε, ωστόσο, ότι η συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων είναι απαραίτητη γιατί προσδίδει κύρος, αξιοπιστία, ένταση και όραμα στις προσπάθειες.
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π.Οικονόμου σχετικά με το μνημόνιο και που -κατά την ερώτηση- προσομοιάζει στο επιχείρημα που χρησιμοποιεί και η αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε:
«Ο κ. Οικονόμου ξεκινά από διαφορετική αφετηρία από αυτή που ξεκινάει και δυστυχώς τελειώνει η αντιπολίτευση. Αυτό το πρόγραμμα βγαίνει. Είναι στο χέρι μας να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα ότι βγαίνει. Έχουμε κάθε δυνατότητα ως χώρα, ως πολιτικό δυναμικό και ως κυβέρνηση, να το βγάλουμε αυτό το πρόγραμμα και αυτό κάνουμε.»
Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιθυμούσε και δεν θα μπορούσαν να είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ένας «στρατός», που απλώς θα ψηφίζει νομοσχέδια.
Τόνισε ότι ο ρόλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά πολύ δυναμικός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί έτσι, ώστε το δημόσιο συμφέρον διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο.
Σχετικά με τη συνεδρίαση των εισηγητών ΚΤΕ και προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών που φέρεται να είπαν ότι δεν ενημερώνονται από τους υπουργούς, ο κ. Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, πως όταν γίνεται δουλειά, θα υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι η κυβέρνηση οφείλει να λέει όλη την αλήθεια για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει πολύ καλά τι διακυβεύεται στη χώρα και εξέφρασε την αγωνία και την άποψή του.
«Ούτως ή άλλως, δεν ήταν επικριτικός. Όλοι μας θέλουμε να λέμε την αλήθεια κι αυτή η κυβέρνηση το έχει θεσμοθετήσει κιόλας, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι πλέον η Στατιστική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη» τόνισε.
Αναφορικά με ανάλυση του πρακτορείου Μπλούμπεργκ, κατά την οποία κανένας ξένος επενδυτής δεν θα θελήσει να μισθώσει ακίνητα που θα πρέπει να αναπτύξει με τρόπο που θα υποδείξει η κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να υλοποιηθεί το σχέδιο ώστε η κατασπαταλημένη ή η αδρανοποιημένη δημόσια περιουσία να αξιοποιηθεί με τον τρόπο που μόνο η κυβέρνηση θα κρίνει.
Σχετικά με το θέμα των υποβρυχίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως υποκριτικές τις υποδείξεις της Νέας Δημοκρατίας προς τη Δικαιοσύνη για τον ορισμό εφέτη ανακριτή στην υπόθεση.
Ως προς την τροπολογία που κατέθεσαν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την προστασία του ανταγωνισμού και ζητούν την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών στον Τύπο, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση επί του θέματος.

ΝΔ: Έρχονται νέα σκληρά μέτρα
Στο μεταξύ, χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκη,  κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για πρωτοφανή ανακολουθία, επισημαίνοντας προχθεσινές δηλώσεις του οι οποίες, όπως υποστήριξε, βρίσκονται σε πλήρη ανακολουθία με σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στις 25 Μαρτίου ότι  δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του.
«Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες και οι αποφάσεις για τις οποίες πανηγύριζαν έγιναν απειλές για τη χώρα» τόνισε.
«Από αυτή την πρωτοφανή ανακολουθία το μόνο επακόλουθο που μπορεί να περιμένει η κοινωνία είναι νέα σκληρά μέτρα ή τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις όπως είπε χθες ο κ. Παπακωσταντίνου που σαν άλλος καλόγερος του Μεσαίωνα βαφτίζει το κρέας, ψάρι».

Ο Αλ. Τσίπρας
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τέλος χθες ότι «κάθε θαύμα τρεις ημέρες. Έτσι και οι πανηγυρισμοί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τελείωσαν και τώρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα και δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται.  Πρέπει να εξηγήσει πού θα βρει 25 δισ. μέχρι το 2015 και τι νέα μέτρα προτίθεται να πάρει σε βάρος του ελληνικού λαού.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα