Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 2-0 ΤΟΝ?ΗΡΟΔΟΤΟ – ΗΤΤΑ?ΤΟΥ?ΑΚΡΙΤΑ ΣΤΗΝ?ΓΕΡΓΕΡΗ

Ζωντανές έμειναν οι ελπίδες του Πανακρωτηριακού για παραμονή μετά την χθεσινή νίκη του με 2-0 επί του Ηροδότου.
Ενώ ο Ακρίτας, μπορεί να ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον σχεδόν σίγουρο πρωταθλητή Ρούβα στη Γέργερη, όμως με ανάλογες εμφανίσεις μπορεί να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τη σωτηρία. Φυσικά και οι δύο χανιώτικες ομάδες έχουν λίγες ελπίδες να αποφύγουν τον υποβιβασμό όμως όπως δείχνουν θα εξαντλησουν μέχρι το τέλος όλες τις πιθανότητες. Αναλυτικότερα:

Πανακρωτηριακός – Ηρόδοτος 2-0
Οσο ζει ελπίζει ο Πανακρωτηριακός που επικράτησε χθες 2-0 του Ηροδότου και έφτασε τον Ακρίτα στην βαθμολογία. Ηταν η πρώτη νίκη μετά από 5 αγωνιστικές και σχεδόν δύο μήνες για τους χανιώτες και έφερε την υπογραφή δύο ποδοσφαιριστών που ήρθαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Ακρωτήρι.
Στο 12´ ο Μπασιαδάκης με συρτό δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία του Καρλη άνοιξε το σκορ και στο 74´ όλα κρίθηκαν. Τότε ο Παπαδομανωλάκης εκτέλεσε φάουλ αρκετά μακρυά, ο Κριάρης πήρε την κεφαλιά και ο Χατζής με νέα κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.
Γενικά οι νεοφώτιστοι ήταν σαφώς ανώτεροι αφού ήξεραν ότι έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί. Κάτι που έδειξαν από το πρώτο λεπτό όταν ο Χατζής έπιασε σουτ για να διώξει ο Καρλής σε κόρνερ.
Εχασαν αρκετές ευκαιρίες και χαρακτηριστικά αναφέρουμε το μακρινό σουτ του Παπαδομανωλάκη στο 77´ που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από τα δοκάρια. Ενώ ο Ηρόδοτος λίγες φορές πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Πανακρωτηριακού όπως στο 40´ όταν ο Μωραϊτης είχε κεφαλιά λίγο άουτ.
Καλή ήταν η διαιτησία του ρεθεμνιώτη Σταυρουλάκη που στο 88´ απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Μπαλάφα και με δεύτερη κίτρινη τον Ράπτη όταν μετά από ένα μαρκάρισμα του χανιώτη ο αντίπαλός του τον χτύπησε.

Ρούβας – Ακρίτας 2-0
Αρκετά καλή εμφάνιση έκανε χθες ο Ακρίτας στην Γέργερη παρά την ήττα με 2-0 από τον πρωτοπόρο όμως το θέμα είναι να πραγματοποιήσει ανάλογες και στα τελευταία πιο “βατά” παιχνίδια. Το γεγονός ότι ο Πατούχας ηττήθηκε εντός και ο Αετός δεν μπόρεσε να νικήσει τον ΠΟΑ κράτησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για παραμονή. Από την άλλη ο σύλλογος της Γέργερης μετά και την εντός έδρας ήττα της Επισκοπής είναι ήδη στη Γ´ Εθνική αφού ψάχνει για 4 βαθμούς στους 5 τελευταίους αγώνες
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Ταμάμης, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.
Στο 20´ από σέντρα ακριβείας του Κοζορώνη ο 24χρονος επιθετικός με κεφαλιά έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, έπειτα από κόρνερ του Ανδρεαδάκη και κεφαλιά-πάσα του Αναγνωστάκη, ο Ταμάμης με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το 2-0. Αμέσως μετά το πρώτο γκολ βέβαια ο Καλπάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Χριστοδουλάκη αλλά ο τερματοφύλακας κράτησε το “0”. Στο δεύτερο μέρος οι Χανιώτες ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους και είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές με τον Σφυρή (56´) τον Κονονέγκο (71´) και τον Καραδάκη (80´). Και οι νικητές, βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν σημείωσε κι άλλα τέρματα, καθώς είχαν ευκαιρίες.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του λασιθιώτη Σωτηριάδη που λίγο έδρα την έπαιξε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα