Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προτάσεις για το εμπόριο

Προτάσεις για το εμπόριο διατυπώνει σε επιστολή της στα ´Χ.Ν.´ η αναγνώστρια κα Μαρία Λαϊνάκη – Γκίκα με αφορμή την επιστολή του αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, κ. Τάκη Ζερβουδάκη, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Δευτέρας 14 Μαρτίου.
´Αγαπητέ κ. Ζερβουδάκη,
διάβασα στην εφημερίδα «Χ.Ν.» το δικαιολογημένο παράπονό σας και επειδή δεν μπορώ να παρευρεθώ γράφω τη γνώμη μου για όλα τα σχετικά.
1ον Είναι πράγματι πολύ λυπηρό για την πόλη μας τα μισά μαγαζιά να έχουν κλείσει και τ? άλλα μισά να μοιάζουνε πιο πολύ με τιμοκατάλογο από τα αυτοκόλλητα και τα ποσοστά λόγω κρίσης, αντί να έχουμε όμορφες βιτρίνες που να προσελκύουν τον πελάτη.
2ον Στις μικρές πόλεις, που κατά κύριο λόγο τα καταστήματα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, η κάθε κυβέρνηση δεν θα ?πρεπε να επιτρέπει στις ανώνυμες εταιρείες τη λειτουργία πολυκαταστημάτων καθώς και τη μεγάλη πληγή που είναι το παραεμπόριο.
3ον Οι εκπτώσεις να είναι αυστηρά 1 – 20 Φεβρουαρίου και 1 – 20 Αυγούστου, όπως ήταν κάποτε και το υπόλοιπο δεκαήμερο αυτών των συγκεκριμένων μηνών να είναι οι προσφορές. Μια και η κρίση μάς γυρίζει πίσω, ας κρατήσουμε κάποια καλά που υπήρχαν.
4ον Είναι δυνατόν ένα μαγαζί να κρατηθεί με εκπτώσεις και προσφορές όλο τον χρόνο, όταν εμείς τα έχουμε αγοράσει κανονικά; Ή μήπως είναι αισθητικά ωραίο ο κάθε χώρος να είναι όλος μια ευκαιρία;
5ον Ας χαμηλώσουν και οι βιοτεχνίες τις τιμές και εδώ θα συμφωνήσω με τον κ. Μαργαρώνη που είχε πει «μια τιμή, καλή τιμή», να υπάρχει στα μαγαζιά μας και ο κόσμος να μας εμπιστεύεται γιατί σ? όλες τις τοπικές επιχειρήσεις υπάρχει επικοινωνία και εξυπηρέτηση.
Και, τέλος, λένε πως το εμπόριο αρρωσταίνει μα ποτέ δεν πεθαίνει, ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί να το βγάλουμε από την Εντατική. Αλλιώς η μόνη επιχείρηση που λείπει σε αποκλειστικότητα είναι ένα «γραφείο τελετών επιχειρήσεων», που δυστυχώς όλοι θα περάσουμε από κει.
Με εκτίμηση
Μαρία Λαϊνάκη – Γκίκα´


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα