Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητες για μαθητές

Η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 εκδηλώσεις με θέμα: «Η μετανάστευση των Οργανισμών». Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας.
Τα παιδιά, αφού ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της μετανάστευσης από το πλαγκτόν μέχρι τις φάλαινες και από τους σπόρους μέχρι τον άνθρωπο, συμμετείχαν σε δραστηριότητες και θεατρικά δρώμενα, που είχαν σκοπό την κατανόηση και την αξιοποίηση των όσων παρακολούθησαν.
Στόχος των παρουσιάσεων ήταν η αντιμετώπιση των φαινομένων της ξενοφοβίας και του ρατσισμού καθώς και ο περαιτέρω προβληματισμός και οι συζητήσεις.
Σκακιστικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
Στην 1η κατηγορία αρχαρίων – μικρών νικητής ήταν ο Αντώνης Τζουγκαράκης με 5β.
Στη 2η κατηγορία 1ος Νίκος Βεργεράκης με 5β, 2η Υρώ Βαρανάκη με 4β, 3η Μάρα Ευθυμίου με 3β.
Στην 3η κατηγορία – προχωρημένοι 1ος Ιωάννης Καποκάκης με 8β, 2ος Ρηγάκης Γιάννης με 6β, 3ος Ποταμίτης Παναγιώτης με 5β.
Στο τέλος των αγώνων έγινε η απονομή των μεταλλίων και των αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Την ευθύνη των αγώνων είχαν οι Χατζηδάκη Μαρία και Καπάνταη Αγγελική.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα