Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Little Big Planet 2

Το 2008 το LittleBigPlanet κυκλοφόρησε ταράσσοντας τα νερά καταφέρνοντας να σημειώσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πωλήσεις και να θεωρείται ό,τι καλύτερο υπάρχει στο είδος των puzzle games και όλα αυτά βασιζόμενο μόνο στον casual χαρακτήρα του.
Το LittleBigPlanet 2, όπως και ο προηγούμενος τίτλος, απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό καθώς μπορεί να παιχτεί από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Επίσης στο Community του LittleBigPlanet θα βρείτε πάνω από τρία εκατομμύρια επιπλέον επίπεδα για να παίξετε, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τους χρήστες και φίλους του παιχνιδιού.
Ο κεντρικός πρωταγωνιστής, τον οποίο και ελέγχετε είναι ο Sackboy, ο οποίος πρόκειται απλά για ένα σακί με μεγάλα μάτια! Βρίσκεστε σε έναν μικρό εικονικό κόσμο, τον οποίο και καλείστε να σώσετε από τα χέρια του κακού Negativitron και στόχος σας είναι να λύσετε τους γρίφους και να φτάσετε κάθε φορά από την μία άκρη του επιπέδου στην άλλη.
Οι γρίφοι που θα κληθείτε να λύσετε με τον Sackboy δεν απαιτούν ιδιαίτερη σκέψη αλλά περισσότερο πειραματισμό και προσοχή στα αντικείμενα γύρω σας. Μπορείτε να αποφύγετε παγίδες, να τραβήξετε αντικείμενα και να ανεβείτε πάνω τους, να κρεμαστείτε με γάντζο από ειδικά σημεία και διάφορα άλλα αξιοποιώντας ανάλογα το περιβάλλον γύρω σας. Το LittleBigPlanet 2 έρχεται φέτος με ατελείωτη ποικιλία στα νέα επίπεδα.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Story mode και ιδιαίτερα τα boss battles. Εδώ θα αντιμετωπίσετε γιγάντια κοτόπουλα που θα σας κυνηγούν, γερανούς κατεδάφισης που θα πρέπει να χτυπήσετε σε αδύναμο σημείο, μηχανισμούς που θα προσπαθούν να σας κατεδαφίσουν και διάφορα άλλα περίεργα πλάσματα έτοιμα να σας κατασπαράξουν.
Η ενδυμασία του Sackboy μπορεί να έχει επίσης άπειρους συνδυασμούς. Αλλάξτε πλήρως το πρόσωπο του ήρωά σας ή το χρώμα του και ντύστε τον: Ινδιάνο, ζόμπι, πειρατή, ιππότη, σεφ ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και πραγματικά δύσκολα θα βαρεθείτε.
Οι γρίφοι είναι κι αυτοί με τη σειρά τους ατελείωτοι καθώς θα χρειαστεί να πατήσετε σε επίπεδα για να ξεκλειδώσετε κάποια άλλα, να λύσετε γρίφους σκέψης όπως το να διοχετεύσετε ηλεκτρικό ρεύμα απ? το ένα σημείο στο άλλο ή απλά να χρησιμοποιήσετε τη δεξιοτεχνία σας για να κρεμαστείτε από ένα σημείο και να περάσετε στο επόμενο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρα απ? το κλασσικό χειριστήριο Sixaxis υποστηρίζεται πληκτρολόγιο – mouse ή Playstation Move.
Το Story mode διαρκεί περίπου 10 ώρες και θα πρέπει απαραίτητα να το ολοκληρώσετε πριν προχωρήσετε στο Community mode. Εκεί μπορείτε να συνδεθείτε μέχρι και τέσσερις παίκτες είτε στην ίδια κονσόλα είτε online και να παίξετε με τα sackboy σας! Υπάρχουν mini games στα οποία όλοι οι παίκτες θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεπεράσουν τα εμπόδια, ενώ σε άλλα συναντάται το στοιχείο του ανταγωνισμού, με ορισμένα games να παίρνουν την μορφή shoot ?em up.
Στον αναβαθμισμένο editor του Create mode, σας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσετε πραγματικά ό,τι επίπεδο τραβάει η όρεξή σας σε ένα 3D περιβάλλον και να το μοιραστείτε online. Οι συνδυασμοί αυξάνονται και η φαντασία σας μπορεί να φτιάξει το οτιδήποτε, αρκεί να έχετε την όρεξη και τον χρόνο για πειραματισμούς. Στον μέγιστο βαθμό βοηθάει η νέα δυνατότητα, που επιτρέπει στον παίκτη που θα παίξει το επίπεδο που δημιουργήσατε να χειριστεί το οτιδήποτε, ακόμα και χωρίς να υπάρχει βαρύτητα. Αυτό στην ουσία σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε όχι μόνο Platform αλλά ακόμη και Shoot ?Em Up, Racing ή Strategy επίπεδα και γενικά μία ατελείωτη γκάμα παιχνιδιών που ξεφεύγει από τα στενά πρότυπα του LittleBigPlanet.
Παρ? ότι πέρασαν πάνω από δύο χρόνια, το επίπεδο γραφικών του LittleBigPlanet δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Ακολουθείται η λογική του 2D gameplay με μία μικρή βελτίωση στα animations και μεγαλύτερη ποικιλία στα οπτικά εφέ. Ο τομέας στον οποίο τουλάχιστον αποζημιωνόμαστε είναι τα μουσικά κομμάτια. Η μουσική που ακούγεται είναι αρκετά απλή μεν αλλά προέρχεται από όλα τα μουσικά είδη, όπως Disco, Mainstream, Rock ή ακόμα και κλασικές μελωδίες, ενώ ο level editor σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τα δικά σας κομμάτια και φυσικά να τα εισάγετε στα επίπεδα που θα δημιουργήσετε. Ενας τίτλος που πρέπει οπωσδήποτε να τον δοκιμάσετε, ιδιαίτερα οι φίλοι του πρώτου LittleBigPlanet αλλά και όσοι αρέσκονται στα παιχνίδια γρίφων και αισθάνεστε αρκετά δημιουργικοί, ώστε να φτιάξετε τον δικό σας μικρόκοσμο.

Β.Δ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα