Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ την εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη (ΝΕΤ, 16/1) διαπιστώσαμε το πόσο η ανομία στη χώρα μας «καλά κρατεί»! Το ότι οι εκλογές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα -φορείς υποτίθεται γνώσεων, επιστημοσύνης, ήθους, δικαιοσύνης και ευνομίας- πάσχουν, δεν είναι τωρινό ζήτημα. Ο νεποτισμός και η ευνοιοκρατία σ? αυτά συμβάδιζαν ανέκαθεν, εις βάρος της αξιοκρατίας και της ευνομίας. Όμως το κακό έχει παραγίνει?
Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ στην Ελλάδα «πάει παντού». Η έκτασή της δεν έχει σύνορα, το βάθος της δεν έχει «πάτο». Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, με οτιδήποτε ασχοληθείς, αυτή φωνάζει: στο παράνομο παρκάρισμα αυτοκινήτων και δικύκλων, στην «τσαμπουκαλίστικη» κατάληψη των πεζοδρομίων, στο κλείσιμο δρόμων από διαμαρτυρόμενους ή για? φορτοεκφόρτωση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κ.λπ. Το θέμα είναι ότι στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» κανείς δεν σέβεται τους νόμους ούτε καν το ίδιο το κράτος. Και ξέρετε γιατί; Επειδή, η παράβασή τους δεν επιφέρει τις ανάλογες -ή και καθόλου- κυρώσεις!
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ από τη δράση των γνωστών «αγνώστων» στους δρόμους που τα «κάνουν ριμαδιό» ατιμωρητί,  μέχρι τον οποιοδήποτε επιτηδευματία που δεν εκδίδει απόδειξη και από το διεφθαρμένο πολιτικό με τις «λαμογιές» του, μέχρι τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο, διαπιστώνουμε πως για να αλλάξει αυτό το κράτος θέλει πολλή μα πολλή δουλειά. Κυρίως όμως, έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε, επειδή οι περισσότεροί μας αδιαφορούμε για την εφαρμογή των νόμων. Έστω κι αν διαπιστώνουμε «ιδίοις όμμασι» να παραβιάζονται. Και ξέρετε γιατί; Διότι κατά βάθος κι εμείς -αν ήμασταν στη θέση του παρανομούντος- το ίδιο θα? πράτταμε! Αυτό υπάρχει στο γονίδιό μας?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ας πούμε, αρκετοί που με το «ε, και τι έγινε;», δικαιολογούν τις παρανομίες τους, ως μια απάντηση στην αδυναμία του κράτους να επιβάλλει τον νόμο κυρίως στα ισχυρά κοινωνικά οικονομικά στρώματα και τους μεγαλοκαρχαρίες – καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Σου λένε «στην Ελλάδα ο νόμος είναι ένα δίχτυ αράχνης που συλλαμβάνει μεν τα αδύναμα, μικρά έντομα και ζωύφια, αλλά διαπερνιέται από τα μεγαλύτερα, που ξεφεύγουν».

Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα