Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη ?Δημοκρατική Συμμαχία? ο Γ. Κοντογιάννης

Αθήνα
Στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε ότι προσχωρεί ο βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης. Είναι ο τέταρτος κατά σειρά βουλευτής που προσχωρεί στο κόμμα της πρώην υπουργού, το οποίο αριθμεί πλέον πέντε βουλευτές.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κοντογιάννης δήλωσε ότι είναι περίοδος που η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και όραμα για το αύριο, ώστε να συγκροτηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συγκρότηση εθνικού μετώπου.
«Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώνω τη φωνή μου με αυτήν της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ως βασική αρχή έχει την έναρξη διαλόγου ουσίας για να διαμορφωθεί ένα νέο Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», τόνισε.
Διευκρινίζει, επίσης, ότι αυτή η επιλογή του δεν σημαίνει ότι απεμπολεί «τους αγώνες που από μικρό παιδί έδωσα για τη ΝΔ ούτε τις αρχές και τις αξίες μου για μια μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».
Συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου
Στο μεταξύ, με απόφαση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κινήματος. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ορίσθηκε ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ στην Επιτροπή συμμετέχουν 113 μέλη. Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κατανέμονται σε τέσσερις τομείς που θα έχουν ως αντικείμενο την προετοιμασία του καταστατικού του κινήματος, την επεξεργασία των προγραμματικών κατευθύνσεων, τη χάραξη της στρατηγικής και πολιτικής δράσης και την οργανωτική συγκρότηση και προετοιμασία.
Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, σύμφωνα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του κινήματος στο Ιδρυτικό Συνέδριο θα εισαχθούν οι ακόλουθες καινοτομίες:
?Στον προσυνεδριακό διάλογο θα συμμετέχουν προσωπικότητες και ειδικοί που δεν συνδέονται με το κίνημα και θα συμβάλλουν με τις απόψεις τους στη σύνθεση.
?Θα αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες ώστε να έχει χαρακτήρα ηλεκτρονικού Συνεδρίου. Σημαντικό μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής συμμετοχής ομιλητών και συνέδρων στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις, αλλά και διεξαγωγής ηλεκτρονικών προσυνεδριακών ημερίδων και καταγραφή με συγκεκριμένη επεξεργασία των τάσεων και απόψεων στο διαδίκτυο.
?Εμπρακτη εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών, με δικαίωμα υποβολής τροπολογιών και ηλεκτρονική ψηφοφορία ανά τροπολογία, επί όλων των βασικών κειμένων που θα προετοιμάσει το Συνέδριο (προγραμματικές κατευθύνσεις, καταστατικό, κατευθύνσεις στρατηγικής και πολιτικής δράσης).
?Θα αποφασισθούν στοχευμένες αναπτυξιακές κατευθύνσεις ανά Περιφέρεια, τις οποίες θα προετοιμάσουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις.
?Θα διατυπωθούν συγκεκριμένες και επεξεργασμένες προτάσεις σε επίπεδο σχεδίου έργου (project plan).   
Οικονομική Επιτροπή
Εξάλλου, στη σύσταση Οικονομικής Επιτροπής για τον έλεγχο και τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος προχώρησε η Δημοκρατική Συμμαχία μετά από σχετική εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής. Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της οικονομικής εκστρατείας ενίσχυσης του κόμματος που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. Πρόεδρος ορίστηκε ο πρώην πρόεδρος ΣτΕ Γιώργος Παναγιωτόπουλος και μέλη η επιχειρηματίας Αλεξάνδρα Πάλλη, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης, ο επιχειρηματίας Βασίλης Κούτσης και η ιδιώτης Αρτεμις Σκουτάρη. Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν ο δήμαρχος Υδρας Κώστας Αναστόπουλος, ο οικονομολόγος Κώστας Παναγάκης και ο επίσης οικονομολόγος Αγγελος Λέντης. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα