Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρήσεις Παγκάλου και Αντιρρήσεις Ι

ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ ο κ. Πάγκαλος, όπως πάντα, μιλώντας στο ´Βήμα της Κυριακής´ (31/12/10) υπέγραψε(;) τον επίλογο ενός πολιτικού παρελθόντος, στου οποίου τη δημιουργία συνέβαλε κι ο ίδιος και με το παραπάνω μάλιστα:
«Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί».
[- Μα, σε ποιους απευθύνεται ο κύριος Θόδωρος; Για μας, πιο? κοπρίτες είναι αυτοί που διόριζαν, εν γνώσει τους μάλιστα, τους «κοπρίτες» στο δημόσιο? Ποιος, όμως, θα βρεθεί να διώξει τα? κοπρόσκυλα από την ελληνική ζωή; Όχι βέβαια οι νυν πολιτικοί μας! Διότι, «ο κοπρίτης τον κοπρίτη ου διώκει», που θα ?λεγαν και οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι!].
«Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους (?). Μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία».
[- Εσείς, κ. Πάγκαλε (και οι συνάδελφοί σας όλων των κομμάτων) δεν είσαστε που τα κάνατε πλακάκια με τους συνδικαλιστές για διορισμούς επί διορισμών χωρίς ποτέ να σκεφτείτε τη διόγκωση του δημόσιου χρέους που επιφέρατε; Για ποιον λόγο, λοιπόν, ο απλός πολίτης να ακούει τις? εξηγήσεις σας, ενώ είναι αυτός που ακριβοπληρώνει τα λάθη σας; Όσο για τις λέξεις «αλήθεια», «αντικειμενικότητα», «αξιοκρατία» ακούγονται μάλλον πολύ παράφωνες από το στόμα σας?].
«Αν δεν ξεμπλέξουμε με τον σταυρό προτίμησης, στην ουσία μεταρρύθμιση δεν θα κάνουμε και θα είναι απλώς μία από τα ίδια».
[- Συμφωνούμε απολύτως με την καθιέρωση της λίστας των «αρίστων». Αλλά μήπως? μπλέξουμε με λίστες  «αχρήστων» πάλι; Διότι, ποιος θα? συντάσσει τη λίστα των αρίστων; Εκεί δεν θα υπάρχει άλλου είδους ευνοιοκρατία;].
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα