Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ερωτήματα για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Κύριε διευθυντά,
κατ? αρχήν να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσίαση, διά μέσου της φιλόξενης εφημερίδας σας, των θέσεων και έντονων αντιδράσεών μας, σχετικά με την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας κομβικού σταθμού ? αναμεταδότη της εταιρείας Vodafone στο ύψωμα Κουλεδάκι, πάνω ακριβώς από τον παλιό, προ του 1923 και συνάμα ταχέως αναπτυσσόμενου οικισμού Μαριανά του χωριού μας.
Έτσι και με τη δική σας συμβολή και την ορθή και δίκαιη κρίση σύσσωμου του Νομαρχιακού Συμβουλίου ήρθε η μερική δικαίωση. Ένα μεγάλο ΟΧΙ βροντοφώναξε το Ν.Σ., αναμένουμε και ελπίζουμε να πράξει το ίδιο και η Περιφέρεια στο Ηράκλειο.
Κύριε διευθυντά, πιστεύουμε όμως ότι αξίζει να αναφερθεί  ´εν τάχει´ πώς φτάσαμε σ? αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
Στις 3-11-2010, ημέρα Τετάρτη και στην 6η σελίδα των ´Χανιώτικων νέων´ διαβάζει ο συντάκτης της παρούσας επιστολής ανακοίνωση της Γραμματείας του Ν.Σ. για την πρόθεση της Vodafone να εγκαταστήσει κεραία 42 μ. πάνω από τον οικισμό Μαριανά. Αμέσως δημοσιοποιεί το θέμα στο χωριό, δημιουργείται Επιτροπή Πρωτοβουλίας, παραλαμβάνεται ο σχετικός φάκελος της Vodafone, από τη Νομαρχία, συγκαλούνται δυο συγκεντρώσεις στη συνοικία Πύργος, παρουσία των προέδρων του παλιού και του νέου Τοπικού Συμβουλίου, στη β? συμμετείχε και ο δήμαρχος κ. Τσαπάκος και δηλώνει ότι δυστυχώς για το θέμα δεν έχει καμιά ενημέρωση ο Δήμος ούτε για τη φήμη που κυκλοφορεί ότι δηλαδή καταργήθηκε ο οικισμός των Μαριανών. Αρχίζει συλλογή υπογραφών κατά της εγκατάστασης της συγκεκριμένης κεραίας στο υπόψη σημείο, συγκεντρώνονται στοιχεία για να αντικρούσουμε τις απόψεις και τους ισχυρισμούς της εταιρείας και εν τέλει υποβάλλονται έγκαιρα τρεις ενστάσεις κατά της εταιρείας, μια από τον Δήμο Θερίσου και δυο από 35 συνδημότες μας. Ετοιμάζεται και μια μικρή αφίσα που απεικονίζει τον οικισμό Μαριανά, με «καπέλο» την 42μετρη κεραία και ένα πολύ κατατοπιστικό κείμενο που δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο και διανέμεται στους κ. νομαρχιακούς συμβούλους λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.
Εντάξει, πετύχαμε, λοιπόν, για την ώρα γιατί είχαμε ενημέρωση και ομοψυχία για τον κοινό αγώνα όλοι οι χωριανοί.
Όμως, κ. διευθυντά, δυο ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα μέσα μου, πιστεύω και σε πολλούς άλλους. Γιατί δεν έγινε γνωστό στον Δήμο Θερίσου από τη Νομαρχία η πρόθεση της Vodafone να εγκαταστήσει κεραία στην περιοχή ευθύνης του; Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο γνωστός γιατρός κ. Μ. Παπαδάκης, στον οποίο έθεσα το ερώτημα κατά την ώρα της συνεδρίασης μου απάντησε, ότι πάντα ειδοποιούμε τους Δήμους, όταν τους αφορά το θέμα, βέβαια ο δικός μας δήμαρχος λέει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση, τους εμπιστευόμαστε και τους δυο, κάπου όμως υπάρχει κάποιο κενό.
Το δεύτερο ερώτημα αφορά τη φήμη περί κατάργησης του οικισμού Μαριανά και που πολλοί το συνδέουν με την πρόθεση της εταιρείας για εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας, σε ακατοίκητη δήθεν περιοχή, αφού αναφέρει ότι ο πλησιέστερος οικισμός απέχει πάνω από 550 μέτρα.
Κάποιος μάλιστα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, μου διάβασε και διάβασα κι εγώ την επίσημη γνωμοδότηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Νομαρχίας που θα σταλεί στο Ηράκλειο και που αναφέρει: «ότι η κορυφή Κουλεδάκι βρίσκεται στην εκτός των ορίων περιοχή του οικισμού Περιβολίων του Δήμου Θερίσου» και μου επέμενε ότι υπάρχει δόλος και σκοπιμότητα αντί του οικισμού Μαριανών να αναφέρονται ως οικισμός τα Περιβόλια με πληθυσμό βάσει της απογραφής του 2001 3.055 κατοίκους.
Από τη μεριά μου τον καθησύχασα ότι από αβλεψία, μάλλον, παραλείφθηκε ο οικισμός Μαριανά, μεταξύ όμως οι σκέψεις του φίλου μου πάνε να γίνουν και δικές μου σκέψεις.

Με εκτίμηση
Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας
Γεώργιος Δ. Μανιαδάκης,
δάσκαλος,
Νικόλαος Ι. Μάργαρης,
έμπορος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα