Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η δεξιά ουγγρική κυβέρνηση ανατρέπει την πολιτική των ?σοσιαλιστών? ΔΝΤ – τρόικας…

Κύριε διευθυντά,
τα εξαγορασμένα μεγάλα ΜΜΕ το αποσιώπησαν. Οι, εκνευριστικά πια, προκλητικοί απολογητές της πιο ανίερης συμμαχίας στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, αυτής των «μνημονιακών» του πλήρως μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, Καρατζαφέρη και Ντόρας ? ακραίων νεοφιλελεύθερων, γράφουν λίβελλους υπεράσπισης της ξένης κατοχής της χώρας μας, παριστάνοντας πως το αγνοούν. Ευτυχώς υπάρχουν και έντιμοι δημοσιογράφοι αδιαμφισβήτητου κύρους, όπως ο Γιώργος Δελαστίκ (και αγωνιστής της ριζοσπαστικής Αριστεράς).
Ευτυχώς ζει ακόμα και προσπαθεί να αφυπνίσει με επιχειρήματα τετράγωνης λογικής και ακλόνητα στοιχεία ο μεγάλος Έλληνας και άνθρωπος Μίκης Θεοδωράκης. Και οι δυο τους, μεταξύ πολλών άλλων, αποκάλυψαν: «Υπάρχει άλλος δρόμος απαλλαγής από την κηδεμονία του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας». Ο έγκριτος δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ μας βοήθησε να τον ανακαλύψουμε. Είναι ένας δρόμος μέσα από το ίδιο το σύστημα μιας και προέρχεται από την κυβερνητική αλλαγή που έγινε πριν από λίγους μήνες στην Ουγγαρία. Η οποία είναι επίσης μέλος της Ευρώπης των 27 και είχε κι αυτή την ατυχία να γνωρίσει τα αποτελέσματα της παρουσίας της τρόικας. Που την είχαν καλέσει κι εκεί οι σοσιαλιστές για να τους σώσει. Ήρθε, λοιπόν, η επάρατη Δεξιά, η οποία χωρίς χρονοτριβή μπήκε στο έργο της λύτρωσης της χώρας από τα δεσμά του ΔΝΤ κ.λπ. Προκαλώντας τους πιστωτές της η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού… Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οχτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας.
Η νέα κυβέρνηση θέλει την εθνική συνοχή. Αντί για λιτότητα, φόρος στις Τράπεζες!… Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό η Ε.Ε., το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες, όλα τα παράσιτα και τα λαμόγια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 10 Σεπτεμβρίου πλήρωσαν την 1η δόση, μέχρι 10 Δεκεμβρίου έπρεπε να πληρώσουν τη δεύτερη βάσει των εσόδων τους του 2009. Περιχαρής ο υπ. Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι Τράπεζες θα δώσουν 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135, οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρείες άλλα 110 εκατομμύρια.
Nάτα τα 700 εκατ. ευρώ αμέσως, μόνο για φέτος!… Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε τον στόχο το ελλείμματος στο 3,8% δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Ούγγρος υπ. Οικονομικών.
Με τα χρήματα αυτά θα δώσουμε, λέει και κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας… Αρκετά μας γδάρατε Ευρωπαίοι, τώρα πληρώστε!» (Από το κείμενο αφύπνισης των Ελλήνων, «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη).
Φτάνουν, λοιπόν, πια τα αισχρά παραμύθια, η φαιά υποτιμητική της νοημοσύνης μας προπαγάνδα των υπηρετών της διαπλοκής και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και πως ό,τι άλλο προτείνεται είναι «λαϊκισμός» και «ανεύθυνη δημαγωγία». Τέτοια ήταν και είναι αυτή των «σοσιαλιστών» Στρος Κοέν – Καν, της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» της ηγεσίας και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του Λ.Α.Ο.Σ. και της Ντόρας ? Μάνου ? Ανδριανόπουλου. Εκείνων που τάχα έθεταν το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» για να γενικεύσουν τη βαρβαρότητα και να υποθηκεύσουν στο ΔΝΤ ως και τα εδάφη, τον ορυκτό πλούτο (μήπως αυτός ήταν ο στόχος;…) το Αιγαίο, την πατρίδα μας ολόκληρη. Ποια χειρότερη «Εθνική μειοδοσία ? προδοσία» (έτσι την αποκαλεί με αδιάσειστα φρικτά ντοκουμέντα ο Μίκης στο κείμενό του) έχει ποτέ υπάρξει από καταβολής ελληνικού κράτους; Ως πότε θαρρούν πως θα το ανεχθεί ο (ζαλισμένος, αποπροσανατολισμένος, μα και έντονα θυμωμένος) ελληνικός λαός;…
Μόνο ο (σκόπιμα υποθηκευμένος από το επαίσχυντο μνημόνιο) ορυκτός πλούτος της χώρας, φτάνει για να λύσει οριστικά το αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας.
Μόνο τα χρεωστούμενα 72 δισ. ευρώ κλεμμένου ελληνικού χρυσού και επιδικασμένων αποζημιώσεων για τα δεινά της γερμανικής κατοχής, να τολμούσαν να ζητήσουν οι κυβερνήσεις μας, χαλάρωνε στο ελάχιστο η θηλιά του χρέους.
Χρειάζεται όμως αφύπνιση, αντίσταση και ελληνική κυβέρνηση λαογέννητη.

Κώστας Σ. Ντουντουλάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα