Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Την έκπληξη της χρονιάς ο Πλατανιάς

Μία μόλις εβδομάδα μετά τη διπλή τους επιτυχία οι εκπρόσωποι των Χανίων στη Γ? Εθνική κινήθηκαν σε εντελώς αντίθετους δρόμους.
O Πλατανιάς νίκησε μέσα στο Αίγιο τον πρωτοπόρο Παναιγιάλειο και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη δημιουργώντας παράλληλα νέα δεδομένα στην κορυφή. Αντίθετα ο Α.Ο.Χ. γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από είκοσι μήνες μέσα στο Ε.Σ. Χανίων με 0-2 από τον Βύζαντα Μεγάρων.
Παράλληλα είδε τον προπονητή του Μάρκο Μαυρομμάτη να υποβάλει την παραίτησή του και γενικά το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ άσχημο μία μέρα πριν από τη Γ.Σ. της ΠΑΕ που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα διοικητικά και μία βδομάδα μετά το μεγάλο διπλό στον Ασπρόπυργο που δημιούργησε προς στιγμήν ελπίδες για μία καλύτερη συνέχεια. Πιο αναλυτικά:
ΑΟ ΧΑΝΙΑ – ΒΥΖΑΣ Μ. 0-2
Στα… σκουπίδια πέταξε τελικά ο ΑΟΧ το μεγάλο διπλό στον Ασπρόπυργο καθώς χθες ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον Βύζαντα και έτσι αποχαιρέτησε το αήττητο που διατηρούσε από τον Μάρτιο του 2009 στο Ε.Σ. Χανίων.
Παράλληλα όμως είδε τον Μάρκο Μαυρομμάτη να δηλώνει την παραίτησή του μετά την λήξη και να αναζητάει τον τρίτο προπονητή μετά από μόλις 11 αγωνιστικές! Κυρίως όμως είδε ξανά ότι αρκετοί από τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι δεν μπορούν να βοηθήσουν αφού για μία άλλη φορά κινήθηκαν σε ρηχά νερά.
Χαρακτηριστικά ο Τσιτλακίδης που έπαιξε μόλις ένα ημίωρο χθες έδωσε περισσότερες μάχες και έδειξε περισσότερο πάθος από όσο κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του -βασικοί και αντικατάστατοι- αθροιστικά σε όλους τους αγώνες τους μέχρι σήμερα.
Ακόμα και ο νεαρός Δρακάκης σε ένα 10λεπτο πάλεψε και ίδρωσε την φανέλα πολύ περισσότερο.
Και να πει κανείς ότι είναι απλήρωτοι και κάνουν λευκή απεργία; Οχι δεν υπάρχουν οφειλές την ίδια στιγμή που οι συναδέλφοι τους από τα Μέγαρα πήραν έναντι από… 150 ευρώ πριν λίγες μέρες καθώς βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στον σύλλογο τους.
Επίσης η διαιτησία και κυρίως οι βοηθοί ακύρωσαν δύο γκολ του ΑΟΧ με ελαφρά την καρδία. Εδώ θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να πει ότι η διοίκηση πρέπει να προστατεύει περισσότερο την ομάδα. Συγγνώμη αλλά ποια διοίκηση; Αφού όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος Ευγ. Αρετάκης στην Γ.Σ. της ΠΑΕ την Παρασκευή η ομάδα πηγαίνει με τον… αυτόματο πιλότο εδώ και ένα μήνα. Τουλάχιστον ας έρθουν αυτοί οι παράγοντες στην σημερινή συνέλευση των μετόχων (8μμ στο ξενοδοχείο “Σαμαριά”) να εξηγήσουν που βρίσκεται η ομάδα μήπως και κάποιοι μπορέσουν να αναλάβουν τις τύχες της σε μία δύσκολη περίοδο.
Μετά από αυτό οι φίλαθλοι δήλωναν εξαγριωμένοι και πάλι καλά που αυτή τη φορά μεταφέρθηκαν τα αποδυτήρια των γηπεδούχων στο κτίριο του ΟΑΧ και δεν είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις ενώ δεν έλλειψαν και μεμονωμένα περιστατικά… Επίσης ο Στ. Πάτερος μπήκε στα αποδυτήρια και ζήτησε εξηγήσεις για τη νέα άσχημη εικόνα.
Επειδή χθες έγινε και αγώνας στο α´ μέρος ο Βύζαντας μπήκε πιο δυνατά και δεν επέτρεψε στον ΑΟΧ να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός είχε βέβαια μία κλασική ευκαιρία και ένα γκολ στο 37´ του Ανυφαντάκη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του β´ βοηθού Μεϊντανά.
Στο β´ 45λεπτο φάνηκαν οι γηπεδούχοι να ξεκινούν πιο ορεξάτα αλλά στην πρώτη φάση των Μεγαρέων βρέθηκαν πίσω στο σκορ (59´). Στη συνέχεια πίεσαν με κορυφαίο τον Τσιτλακίδη ήταν όμως άστοχοι και δεν εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή από το 78´ (2η κίτρινη ο Ρωμαϊδης). Αντίθετα ήταν ξανά οι φιλοξενούμενοι που σε μία αντεπίθεση τους πέτυχαν το 0-2 στο 84´ με τον πολύ καλό Οκουε και το μόνο αξιοσημείωτο από εκεί και πέρα ήταν ένα ακόμα γκολ του Τσιτλακίδη που ακυρώθηκε αυτή τη φορά με υπόδειξη από τον α´ βοηθό Γκαβέρα.
Πριν συμπληρωθεί λοιπόν το 1ο λεπτό ο Ατματζίδης έπιασε σουτ για να αποκρούσει ο Καλογεράκης ενώ στο 4´ από κόρνερ του Στρατάκη και σουτ του Οκουε ο Παπακαστρίτσιος έδιωξε στη γραμμή τη μπάλα.
Στο επόμενο λεπτό (5´) στην μπαλιά του Τσάτσου ο Τριχιάς καθυστέρησε και κόπηκε ενώ στο 34´ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Τότε από πάσα του Αντωνόπουλου ο Τριχιάς τετ α τετ με τον Ούλμαν σούταρε άψυχα πάνω στον τερματοφύλακα.
Στο 37´ είχαμε το πρώτο ακυρωθέν γκολ του Αντφαντάκη ενώ στην εκπνοή ο Οκουε αστόχησε και στην επόμενη φάση ο Τριχιάς δεν πρόλαβε τη μπάλα από πάσα του Τσάτσου.
Στο 47´ το μακρινό σουτ του Τσάτσου λίγο έλλειψε να αιφνιδιαστεί ο Ούλμαν που έδιωξε σε κόρνερ.
Αλλά στο 59´ ο Ατματζίδης με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καλογεράκη και έφερε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού.
Στο 63´ σε σέντρα στην περιοχή του Βύζαντα ο Ρωμαϊδης στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα να κοντράρει πάνω στον Ανδρεάδη και να φεύγει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 66´ ο Αντωνόπουλος κοντραρίστηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή.
Στο 72´ ο Τσάτσος γύρισε ωραία τη μπάλα από δεξιά αλλά ο Γωνιωτάκης κοντραρίστηκε και η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 78´ είδε την δεύτερη κίτρινη για χέρι ο Ρωμαϊδης και στο 82´ φοβερή ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Τσιτλακίδης με εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά έβγαλε τον Τσάτσο απέναντι στον Ούλμαν αλλά ο τερματοφύλακας κράτησε το “0”. Και σαν να μην έφθανε αυτό δύο λεπτά αργότερα ο Οκουε “άδειασε” τον Παπακαστρίτσιο από αριστερά προχώρησε και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-2.
Στο 87´ ακυρώθηκε το γκολ του Τσιτλακίδη που πέτυχε με κεφαλιά, ενώ στο 93´ από… ασίστ του Τσιτλακίδη ο Γωνιωτάκης δεν υπολόγισε σωστά και δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία.
Μέτρια η διαιτησία του αθηναίου Σφακιανάκη και κυρίως των βοηθών του.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-1
Εκπληκτική νίκη για τον Πλατανιά χθες στο Αίγιο ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ? Εθνικής.
Απέναντι σε μια ομάδα που έχει δημιουργήσει καλή παράδοση, αφού και  πέρυσι είχε νίκη εντός και ισοπαλία 2-2 εκτός, ο χανιώτικος όμιλος πέτυχε το παρθενικό του εκτός έδρας τρίποντο και υποχρεώνοντας τον μέχρι χθες πρωτοπόρο σύλλογο του Αιγίου να αποκτήσει συγκάτοικο στην κορυφή την Παναχαϊκή. Παρά τις σημαντικές απουσίες οι Ερυθρόλευκοι του Τιμου Καβακά κατάφεραν με ένα γκολ του Κατσικοκέρη στο 62? να ´παγώσουν´ τους γηπεδούχους και να βλέπουν με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια παραμένοντας για 5ο συνεχή παιχνίδι αήττητοι.
Φάσεις – γκολ:
22? Ο Σκαρτσίλας πάσα στον Στάικο που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Παληγεώργο?
38? Σέντρα Κοζανίδη, πριν πιάσει την κεφαλιά ο Στάικος έδιωξαν οι αμυντικοί από την περιοχή?
44΄Σέντρα Κοροβέση, ο Ιορδανίδης ξεχασμένος από τους αμυντικούς του Πλατανιά αλλά για ένα βήμα δεν κατάφερε την μπαλιά?.
47? Σουτ του Σκαρτσίλα η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από  το οριζόντιο δοκάρι?
48? Ο Μπαξεβάνης πέρασε τον Κοροβέση μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ?  
58? Κούρσα Κοροβέση που έβγαλε την σέντρα στον Ιορδανίδη όμως ο επιθετικός του Παναιγιαλείου αντί να πλασάρει άφησε την μπάλα να περάσει μέσα από τα πόδια του!
62?: Ο Κατσικοκέρης ξέφυγε από την εποπτεία των αμυντικών πλάσαρε και έκανε εύκολα το 0-1 για τον Πλατανιά μετά από την πάσα του Μπελεβέτη!
72? Κεφαλιά Σκαρτσίλα, μπλόκαρε ο Λιούρδης?
Καλή ήταν η διαιτησία του Σωσώνη (Φθιώτιδας)
Καβακάς: «Ήταν? λιοντάρια οι παίκτες μου!»
Σύμφωνα με τον Τίμο Καβακά, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι πίστευε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι ο Πλατανιάς μπορούσε να κάνει την «έκπληξη» και δικαιώθηκε: «ήταν μία νίκη δικαιότατη. Τα παιδιά ήταν λιοντάρια! Μπήκαν μέσα και από το 1ο λεπτό του αγώνα έπαιξαν στα ίσα τον Παναιγιάλειο. Ήταν μία τεράστια προσπάθεια. Είναι μία μεγάλη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι απ? ό,τι καταφέραμε αλλά από αύριο κιόλας ξεχνάμε ό,τι συνέβη στο Αίγιο και επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι που έρχεται με τον Αίαντα Σαλαμίνας. Είναι μία ευκαιρία για μας τώρα να δώσουμε συνέχεια και να κάνουμε το εκτόπισμα που από την αρχή που ήρθα, χρειάζεται η ομάδα για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η βαθμολογική μας θέση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα