Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS
Προς ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Φ. Γιουνγκ
Αθήνα
Σε έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του πρώην πρόεδρου της Siemens Ελλάδος και μέλος του κεντρικού δ.σ. της Siemens AG μέχρι το 2003, Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο Siemens, οδηγούνται οι εφέτες ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση καθώς, όπως έγραψε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και επιβεβαιώνεται, ο κ. Γιουνγκ παραβίασε τους όρους που του είχαν επιβληθεί και αφορούσαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της συχνής εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, όπου κατοικούσε.
Όπως όμως έγινε γνωστό είναι άφαντος από την Πάρο εδώ και ημέρες, ενώ τεράστια ερωτηματικά προκαλεί η στάση των αστυνομικών της Πάρου οι οποίοι κωλυσιέργησαν και ενημέρωσαν την αρμόδια εισαγγελία της Αθήνας μόνο όταν η υπόθεση της εξαφάνισης του πρώην στελέχους της γερμανικής πολυεθνικής άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή.
Βολές ΣΥΡΙΖΑ
«Το φιάσκο της φυγής Χριστοφοράκου – Καραβέλλα επί ΝΔ ολοκληρώνεται με την φυγή του Φόλκερ Γιουνγκ επί ΠΑΣΟΚ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens Δ. Παπαδημούλης. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για «μεγαλοπρεπές φιάσκο συγκάλυψης». Ο Φ. Γιουνγκ φέρεται να διέφυγε για το Μόναχο την Τρίτη, παρά τους περιοριστικούς εις βάρος του όρους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Ένα ακόμη πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens, κατηγορούμενος για δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, με ενεργό απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατ´ οίκον περιορισμό, έφυγε σαν κύριος από την Ελλάδα στη Γερμανία, ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών Εκλογών.
Οι κ. Παπουτσής και Καστανίδης, καθώς και οι υπηρεσιακοί αρμόδιοι, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν στο αμείλικτο ερώτημα: Εγκληματική ανικανότητα ή καραμπινάτη σκοπιμότητα;
Το μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο της Siemens οδηγείται σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο συγκάλυψης και συμψηφισμού. Κατά τα άλλα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να παριστάνουν ότι επιθυμούν τη διαλεύκανση του σκανδάλου και την τιμωρία των υπευθύνων. Αιδώς Αργείοι?»

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
Ευθύνη όλων η συνεργασία
με τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αθήνα
Στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του β´ γύρου των εκλογών επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μετά το κλείσιμο της κάλπης, σημειώνοντας πως «σήμερα, οι πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν τα καταλληλότερα πρόσωπα που θα οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης, την εποχή του ´Καλλικράτη´».
Όπως τόνισε, «την προηγούμενη Κυριακή, οι πολίτες με ψήφο ευθύνης και ωριμότητας επέλεξαν τη σταθερότητα και την πορεία σωτηρίας της χώρας, απορρίπτοντας την ανευθυνότητα και την ανέξοδη ρητορεία».
Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία, όπως είπε, «αποτελεί ουσιώδη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο νέο αυτοδιοικητικό και αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας».
«Ο ρόλος των νεοεκλεγέντων αιρετών αντιπροσώπων είναι σημαντικότατος, καθώς καλούνται να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη μετάβαση της χώρας σε ένα διαφορετικό μέλλον» πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι «ευθύνη όλων των δυνάμεων είναι η συνεργασία με τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση για την αλλαγή του κράτους αλλά και της σχέσης κράτους- πολίτη».
Πρόσθεσε δε πως στον αγώνα που δίνει σήμερα η κυβέρνηση θέλει στο πλευρό της την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες.
«Για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες όλων μας. Για να κάνουμε πράξη όλες τις μεγάλες αλλαγές», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Ικανοποίηση για
τα αποτελέσματα
Ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι από αυτή την εκλογική μάχη το κόμμα του βγαίνει δυνατό, ανανεωμένο και υπεύθυνο.
Δικαιολόγησε τον χαρακτηριστικό ´δυνατό´ εκτιμώντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει σε πέντε από τις 13 εκλογικές περιφέρειες και ότι η διαφορά του κόμματός του από το ΠΑΣΟΚ θα περιοριστεί στις δύο ποσοστιαίες μονάδες από 10,5 μονάδες που ήταν η διαφορά στις βουλευτικές εκλογές. Επίσης, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το κόμμα του τήρησε υπεύθυνη στάση ανοίγοντας τον δρόμο στην νέα γενιά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η αποχή στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα προς όλους, μήνυμα το οποίο έχει ληφθεί από το κόμμα του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα