Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

?Διοίκηση χρειάζεται το ΕΑΚ?

Την άμεση τοποθέτηση διοίκησης στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεών του, ζητά με ερώτησή του από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
Ο  Χανιώτης πολιτικός επισημαίνει στον υπουργό ότι για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ πρέπει να καταβληθεί η επιχορήγηση του 2010 και παράλληλα να αποπληρωθούν τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης ώστε, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών του Δήμου Χανίων.
Αναλυτικά στην ερώτησή του ο κ. Βαλυράκης αναφέρει:
«Κύριε υπουργέ,
τα Χανιά σε αντίθεση με τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Χώρας, για αρκετές δεκαετίες καταγράφουν μια παρατεταμένη υστέρηση σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σε μεγάλα έργα υποδομών.
Η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (ΕΑΚ), παραμένει «Ακέφαλη», με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν το Εθνικό Στάδιο, ο Όμιλος Αντισφαίρισης και το Ναυταθλητικό Κέντρο, που υπάγονται σε αυτό.
Από τις 30 Οκτωβρίου 2010 οπότε και έληξε η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. παραμένουν απλήρωτα τα συσσωρευμένα χρέη της προηγούμενης διοίκησης, που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ και αφορούν σε πληρωμές προμηθευτών, ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ) κ.λπ.
Παράλληλα από το Σεπτέμβριο του 2010, δεν έχει δοθεί η τακτική επιχορήγηση, γεγονός που σε συνδυασμό με την απουσία νέου Δ.Σ. έχει ως αποτέλεσμα όλες οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ να υπολειτουργούν και να μη συντηρούνται, με τον κίνδυνο να καταστραφούν.
Ύστερα από τα παραπάνω, ερωτάστε κ. υπουργέ σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, για άμεση τοποθέτηση Διοίκησης στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, καθώς και για την αποπληρωμή των χρεών της προηγούμενης Διοίκησης και την καταβολή της τακτικής επιχορήγησης του 2010, προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΕΑΚ, προς όφελος των πολιτών του Δήμου Χανίων».                


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα