Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ζητούν περισσότερο πράσινο

Θεσσαλονίκη
´Οταν καεί το τελευταίο δέντρο και όταν μολυνθεί ο τελευταίος ποταμός, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι ΔΕΝ τρεφόμαστε από το χρήμα´. Μ? αυτά τα λόγια, μαθητής σχολείου του Κορδελιού, έστειλε το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον, σε ένα τεράστιο πανό που ζωγράφισαν οι μαθητές, στο πλαίσιο της ημερίδας ´Σχεδιάζοντας στους ελεύθερους χώρους της πόλης μου´.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο αναψυκτήριο του στρατοπέδου Καρατάσιου, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελευθερίου Κορδελιού, με συνεργαζόμενους φορείς το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Πολίχνης.
Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί σε ελεύθερους χώρους.
´Πρόθεσή μας είναι η ημερίδα να δώσει το έναυσμα σε περιβαλλοντικές ομάδες της πόλης μας να ασχοληθούν ενεργά με τους ελεύθερους χώρους της γειτονιάς τους, της πόλης τους, αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων σ´ αυτούς´, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ΚΠΕ, Ζήσης Αγγελίδης. Το Κ.Π.Ε. έχει σχεδιάσει και υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα ´Αναζητώντας τους ελεύθερους χώρους´, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε μια περισσότερο βιώσιμη πόλη. Συνεργάζεται, επίσης, με φορείς και σχολικές μονάδες ενισχύοντας και υποστηρίζοντας δράσεις που συνδέονται με την ανάδειξη της σημασίας των ελεύθερων χώρων στη Θεσσαλονίκη.
Οι μαθητές 8 σχολείων που παρακολούθησαν την ημερίδα έφτιαξαν χαρταετούς με μηνύματα όπως ´ελευθερία´, ´ζωή´, ´δίκαιο´, ζωγράφισαν δέντρα ζητώντας περισσότερο πράσινο στις γειτονιές τους και απαίτησαν ´λίγο χρώμα στη γκρίζα ζωή τους?.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα