Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χωρίς ντέρμπι η επόμενη φάση

Αθήνα
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και αμφίρροπα είναι τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη χθεσινή κλήρωση για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη, εάν περάσει το εμπόδιο της Ηλιούπολης, ενώ η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στο Αλκαζάρ απέναντι στην Λάρισα. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ πιο εύκολη αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα φιλοξενήσει τα Τρίκαλα.  Οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων είναι στις 22 Δεκεμβρίου 2010 ή στις 5 Ιανουαρίου 2011.
Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, στην πέμπτη φάση, οι 16 ομάδες θα δώσουν 8 μονούς αγώνες στο γήπεδο της ομάδας που θα κληρωθεί γηπεδούχος. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα γίνει επαναληπτικός στην έδρα του φιλοξενούμενου.
Σε νέα ισοπαλία και στον επαναληπτικό, ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Τα εκτός έδρας γκολ δεν προσμετρούνται διπλά.
Αναλυτικά τα ζευγάρια της 5ης φάσης του Κυπέλλου:
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός
Ηρακλής – Κέρκυρα
Παναθηναϊκός – Τρίκαλα
Εθνικός Αστέρας – Διαγόρας
Ατρόμητος – Καβάλα
Λάρισα – ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης  -Ολυμπιακός ή Ηλιούπολη.

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ
Αφαίρεσαν 25 βαθμούς από τη Νταντί

Ποινή… εξόντωσης επιβλήθηκε στη Νταντί, καθώς της αφαιρέθηκαν 25 βαθμοί λόγω της υπαγωγής του Συλλόγου σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε επτά χρόνια που τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα οδηγούν σε χρεοκοπία τη Νταντί, που το 1963 έφτασε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.
Μετά από αυτή την απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σκωτίας (SFL) η ομάδα συνεχίζει με -11 βαθμούς στο πρωτάθλημα της β? κατηγορίας (Ντιβίζιον 1). Η ανακοίνωση, μάλιστα, που εξέδωσε η SFL ήταν ιδιαίτερα καυστική:
«Έχουμε την άποψη ότι κάποιοι πρέπει να παίρνουν το μάθημά τους. Οι Σύλλογοι, παραδείγματος χάριν, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν τις φορολογικές οφειλές τους, σαν χρέος προς την πιστωτική κάρτα».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Σιγουριά για το πρωτάθλημα

Αθήνα
Δηλώσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ολυμπιακού έκανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αναφερόμενος τόσο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όσο και στον μεθαυριανό αγώνα Κυπέλλου με την Ηλιούπολη. Ο Ισπανός τεχνικός είπε συγκεκριμένα:  «Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί πάντα να κερδίσει και αυτό μας υποχρεώνει να έχουμε έναν επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και παράλληλα ένα καλό αμυντικό παιχνίδι. Αυτά δημιουργούν ρίσκο, το οποίο εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά αυτό είναι το αγωνιστικό μας στιλ και δεν θα το αλλάξουμε, καθώς αρέσει και στους φιλάθλους μας. Χάσαμε έναν αγώνα στις λεπτομέρειες, αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς μπήκαμε από το πρώτο λεπτό στο γήπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι, χωρίς να μας ανησυχεί το περιβάλλον αλλά και ο αντίπαλος. Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού που έχουμε και με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε το Πρωτάθλημα».
Στη συνέχεια τόνισε: «Το Κύπελλο είναι μια πρόκληση για την κάθε ομάδα και έχουμε δει να χάνουν σε αυτό και ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Από την πλευρά μας θα παίξουμε με τη μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα απέναντι στον αντίπαλό μας».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ
Απειλές δέχεται ο Δαλούκας
Αθήνα
Για απειλές κατά της ζωής του Γιώργου Δαλούκα έκανε λόγο ο δικηγόρος του Θεσσαλού διαιτητή, Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος του Βολιώτη ρέφερι απέστειλε δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο δύο άτομα που φορούσαν κράνη χτύπησαν το κουδούνι της οικίας του και εν συνεχεία απείλησαν τον ίδιο όσο και την οικογένειά του. Κατά τον κ. Κούγια, πάντως, το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μια αλυσίδα γεγονότων εις βάρος του Δαλούκα, αφού ανάλογο συμβάν καταγράφηκε και πριν από λίγες ημέρες, συνοδευόμενο μάλιστα ´…από εκτεταμένες φθορές στο αυτοκίνητό του´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα