Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στο Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίστηκε η ΣΑΧ

Μια ιδιαίτερα σημαντική συμμετοχή είχε πριν λίγες ημέρες η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, αφού πήρε μέρος στο διασυλλογικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Champions League) σκάκι που διεξήχθη στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή 49 συλλόγων από 40 χώρες.
Η ομάδα της ΣΑΧ (φωτ.) ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση  που διεξάγεται στην Ευρώπη και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμο με τ´  ότι η σύνθεσή της αποτελείτο από  χανιώτες αθλητές, προερχόμενους από το φυτώριό της Ακαδημίας, σίγουρα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας.
Κάθε ομάδα μετείχε με έξι παίκτες και ανάμεσά στους αγωνιζόμενους ήταν 135 με τον ανώτερο τίτλο του GM, ενώ οι 24 από αυτούς ξεπερνούσαν σε  ΕΛΟ το 2700, στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της ποιότητας του πρωταθλήματος.  
Με τη ΣΑΧ αγωνίστηκαν οι: Τσαρουχάς Κώστας, Καλαϊτζόγλου Παναγιώτης, Κατζουράκης Παύλος και οι έφηβοι σκακιστές: Λιοδάκης Κωνσταντίνος, Παπαδογιάννης Σεβαστιανός και Ναούμ Σπύρος. Ειδικά οι μικροί αθλητές, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφαία σε παγκόσμια κλίμακα διοργάνωση και να αγωνιστούν δίπλα σε μεγάλα ονόματα του αθλήματος, κάτι που σίγουρα αποτελεί τεράστιο κίνητρο εξέλιξης, αλλά και παρακαταθήκη ακόμη μεγαλύτερης ανόδου για το σκάκι της πόλης μας, το οποίο ήδη κατέχει πολύ υψηλή θέση στην Ελλάδα.
Την 1η και 2η θέση κατέκτησαν οι ομάδες από τη Ρωσία, Economist (με 13 βαθμούς) και Yugra (11β), ενώ 3η ήταν η Ουκρανική A Dan Dzo & PGMB με επίσης 11 βαθμούς.
Η ΣΑΧ είχε απολογισμό 3 νίκες – 4 ήττες στους 7 αγώνες που έδωσε και πήρε την 33η θέση, η οποία είναι πολύ ψηλότερη από την αρχική της κατάταξη, ενώ οι αθλητές της είχαν πολύ καλά ατομικά αποτελέσματα, κερδίζοντας όλοι αρκετές μονάδες ΕΛΟ.
Την πραγματοποίηση του ταξιδιού, αλλά και γενικότερα την προσπάθεια της ΣΑΧ στη διοργάνωση, στήριξαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και η Τράπεζα Χανίων, τις οποίες οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας ευχαριστούν, αφού για μια ακόμη φορά έδειξαν την έμπρακτη στήριξή τους σε θέματα άθλησης της νεολαίας μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα