Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ευχαριστημένοι με το βαθμό ΑΟΧ και Πλατανιάς

Eυχαριστημένες πρέπει να είναι και οι δύο χανιώτικες ομάδες με τις λευκές ισοπαλίες που έφεραν χθες για την 7η αγωνιστική της Γ? Εθνικής.
Σίγουρα για τον Πλατανιά ο βαθμός που απέσπασε στα Μέγαρα είναι σημαντική επιτυχία ενώ αντίθετα μπορεί το 0-0 για τον ΑΟΧ να μοιάζει άσχημο αποτέλεσμα όμως στην πραγματικότητα και σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πάρειαπέναντι στον αρκετά ανώτερο Απόλλωνα.
Μετά τη λήξη του παιχνιδιού μάλιστα δεν έλειψε η ένταση και η γκρίνια έξω από τα αποδυτήρια των γηπεδούχων και ειλικρινά δεν ξέρουμε τί θα γινότανε εάν είχαν ηττηθεί. Εικόνες από μια άλλη εποχή που οδήγησε στην ανυποληψία την ομάδα και μαζί ουσιαστικά ολόκληρο το χανιώτικο ποδόσφαιρο.
Σίγουρα η εμφάνιση ήταν πολύ άσχημη όμως δεν κερδίζει τίποτα το σωματείο από αυτές τις καταστάσεις. Μόνο χαμένο μπορεί να βγει. Τώρα χρειάζεται ψυχραιμία στα δύο επόμενα κρητικά ντέρμπι για να μπορέσει να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις. Βέβαια το ένα απ? αυτά είναι απέναντι στον Πλατανιά που δείχνει να πατάει καλύτερα τις τελευταίες αγωνιστικές ´στα πόδια του´ αυτό που προέχει όμως και για τον ίδιο είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης την επόμενη Κυριακή στο Μάλεμε με αντίπαλοτον Κεραυνό Κερατέας που βρίσκεται ουραγός στη βαθμολογία.  Κι από εκεί και πέρα να πάει για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Ε.Σ. Χανίων. Πιο αναλυτικά οι χθεσινοί αγώνες:
ΑΟ Χανιά – Απόλλων 0-0
Η λευκή ισοπαλία που παραχώρησε χθες ο ΑΟΧ στον Απόλλωνα μπορεί να μοιάζει για άσχημο αποτέλεσμα αλλά στην πραγματικότητα οι γηπεδούχοι πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ευχαριστημένοι από τον βαθμό που απέσπασαν. Ναι απέσπασαν, διότι αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο που μπήκαν κάπως ζωηρά στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια όσο περνούσε η ώρα ήταν οι φιλοξενούμενοι που ανέβαζαν την απόδοσή τους και κυριαρχούσαν. Μάλιστα στο β´ ημίχρονο οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο έτσι που ειδικά στο κέντρο είχαν χάσει κατά κράτος όλες τις μονομαχίες. Με ένα Βέρμπη να κάνει φοβερό παιχνίδι και δίπλα του ο Βλάχος και οι άλλοι να τρέχουν ασταμάτητα δημιούργησαν αρκετές δλυσκολες καταστάσεις. Πάλι καλά που υπήρχαν οι αμυντικοί στους χανιώτες για να προλαβαίνουν έστω και την τελευταία στιγμή τα χειρότερα. Ειδικά ο αρχηγός τους Χρήστος Μπουρμπάκης αμέτρητες φορές έπεσε στα πόδια των αντιπάλων παίρνοντας τους τη μπουκιά μέσα από το στόμα. Δίπλα του ο Ανυφαντάκης “καθάρισε” και αυτός κάμποσες φάσεις ενώ στον ανασταλτικό τομέα καλά τα πήγαν οι δύο που έπαιξαν λόγω των απουσιών στα πλάγια, δηλαδή ο Νικηταράς (με αυτοθυσία σε 3-4 περιπτώσεις) και ο Τσεσμελής -όσο είχε δυνάμεις στο α´. Από εκεί και πέρα το χάος. Μονάχα ο φιλότιμος Βουρβαχάκης κέρδισε κάποιες μάχες, οι υπόλοιποι απλά παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους να γεμίζουν τον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζουν δικαίως το χειροκρότημα των φιλάθλων. Ευτυχώς για τον ΑΟΧ όχι και κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό της ισοπαλίας σε μία αγωνιστική που ουδείς φιλοξενούμενος σκόραρε και που είχαμε 5 λευκές ισοπαλίες!
Ηταν μία εμφάνιση λοιπόν που θύμισε την άθλια εικόνα με τον Ηρακλή την οποία οι χανιώτες πρέπει να ξεχάσουν καθώς ακολουθούν τα δύο κρητικά ντέρμπι με τις πολλές ιδιαιτερότητες. Ασε που με εμφανίσεις σαν την χθεσινή οι φίλαθλοι θα σταματήσουν να γεμίζουν το στάδιο ενώ άρχισαν και οι πρώτες γκρίνιες και αποδοκιμασίες. Παρεμπιμπτόντως για πρώτη φορά έκαναν αισθητή και φίλαθλοι των φιλοξενουμένων που έκατσαν μάλιστα δίπλα στην μεγάλη κερκίδα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Θυμίζουμε ότι και με την Παναχαϊκή υπήρξαν ελάχιστοι φίλαθλοι των Πατρινών με μία μικρή παρεξήγηση στα τέλη του α´ ημιχρόνου- ενώ και από το Ρουφ ήρθαν λίγοι φίλοι των φιλοξενουμένων κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας.
Επιστρέφοντας στον αγώνα υπάρχουν βέβαια τα ελαφρυντικά των απουσιών Μποχώνη, Παπακαστρίτσιου και το ότι Ανδρεάδης, Γωνιωτάκης προερχόταν από τραυματισμούς ενώ αποχώρησε πολύ νωρίς και ο Τσάτσος.
Φάσεις-γκολ:
Στο 8´ ο Στρόμπουλος σούταρε άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Βλάχος βρήκε υπέροχα τον Βέρμπη που πλάσαρε λίγο άουτ.
Στο 13´ από φάουλ του Ανδρεαδάκη ο Ανυφαντάκης είχε κεφαλιά άουτ και στο 30´ ο Βέρμπης έπιασε υπό πίεση την κεφαλιά για να φθάσει η μπάλα στον Λαζάνα που σούταρε άουτ.
Από φάουλ του Αλή Ογλού στο 36´ ξανά ο Ανυφαντάκης είχε κεφαλιά άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βλάχος έκανε το γύρισμα στον Βέρμπη αλλά ο Νικηταράς κόντραρε την τελευταία στιγμή.
Στο β´ ημίχρονο ο Βλάχος σούταρε άουτ ενώ στο 64´ ο Νικηταράς πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Βέρμπη και στο 73´ ο Καλογεράκης με τα πόδια τον Βλάχο. Το φάουλ του Ανυφαντάκη δεν ανησύχησε τον Κόη αφού η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό όμως ο Απόλλωνας πλησίασε πάρα πολύ κοντά στο 0-1 όταν σε αντεπίθεση ο Βέρμπης απέφυγε τον Καλογεράκη αλλά ξανά ο Νικηταράς έκοψε την τελευταία στιγμή.
Για τα Χανιά στο 85´ από σέντρα του Βουρβαχάκη ο Βασαδάκης έπιασε κεφαλιά υπό πίεση στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Αγγελάκη (Μακεδονίας). Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σουτ του Βασαδάκη η μπάλα βρήκε το χέρι του Κυργιά και θα μπορούσε να δώσει ένα πέναλτι.
Βύζας Μεγ. – Πλατανιάς
0-0
Όρθιος στάθηκε στα Μέγαρα ο Πλατανιάς αποσπώντας ισοπαλία με 0-0 από τον τοπικό Βύζαντα για την 7η αγωνιστική, αποτέλεσμα που είναι το δεύτερο συνεχόμενο με θετικό απολογισμό. Μάλιστα κατάφερε να αποσπάσει για πρώτη φορά θετικό αποτέλεσμα από τον αντίπαλό του αφού πέρυσι είχε ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια (3-0 στα Μέγαρα και με 1-0 στα Περιβόλια).
Η αναμέτρηση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς πραγματοποιήθηκε σε ένα άσχημο αγωνιστικό χώρο και οι ευκαιρίες που σημειώθηκαν μπροστά στις δύο εστίες, ήταν ελάχιστες. Ο Πλατανιάς παρόλα αυτά θα μπορούσε να είχε σκοράρει σε κάποιες περιπτώσεις, με την πιο χαρακτηριστική να είναι αυτή που χάθηκε από τον Κίτσα στο α? ημίχρονο ενώ άλλη μία υπήρξε από τον Κατσικοκέρη στην επανάληψη. Από την πλευρά του, ο Βύζας, απείλησε από στημένες κυρίως φάσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Λιούρδη.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κωνσταντάκη (Αχαϊας)
Oι άλλοι αγώνες
Eνα εντυπωσιακό στοιχείο για την 7η αγωνιστική στο νότιο όμιλο είναι ότι από τις 16 ομάδες οι 13 δεν πέτυχαν κάποιο τέρμα!
Πραγματικά δεν νομίζουμε να υπάρχει προηγούμενο, δείγμα του πόσο δύσκολο πρωτάθλημα είναι το οποίο κρίνεται συχνά από τα ελάχιστα γκολ που σημειώνονται. Παραδόξως και οι τρεις ομάδες που έφτασαν στη νίκη πέτυχαν δύο και πάνω γκολ με μεγάλη κερδισμένη την ομάδα του Ρουφ που απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής επικρατώντας στο ντέρμπι με 2-0 του Παναγιάλειου.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Παναχαϊκή που όλο ανεβαίνει βαθμολογικά μετά την αλλαγή προπονητή ενώ πάντα ψηλά βρίσκεται και η Ρόδος που νίκησε με 3-0 τον Ασπρόπυργο στο … σκορ της ημέρας και διεκδικεί την επάνοδό της στη Β?. Οι αγώνες: Ρόδος – Ασπρόπυργος 3-0 (3? Κακλαμάνος, 46? Γήττας, 73? Μανίκας), Κόρινθος – Ηρακλής Ψαχν. 0-0, Παναχαϊκή – Αίας Σαλ. 2-0 (33? Λουτσιάνο, 77? πεν. Χρυσάφης), Κεραυνός Κερ. – Χερσόνησος 0-0, Ρουφ – Παναιγιάλειος 2-0 (13? Καφές, 79? Πλυθίδης), Πανηλειακός – Αγ. Παρασκευή 0-0


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα