Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσιγάρο – ταβέρνες κ.λπ.

Πολύ καλές οι κάθε λογής προσπάθειες για τη μείωση ή και παντελή διακοπή του καπνίσματος που σκοτώνει κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας.
Ο γράφων, ευτυχώς δεν το… δοκίμασε ποτέ αλλά ως προς την εφαρμογή των νέων μέτρων, σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούνται ορισμένες απορίες.
Π.χ. σε μια ταβέρνα ή άλλο κέντρο διασκέδασης, που οι θαμώνες σε περιπτώσεις ευτυχών γεγονότων φθάνουν τις εκατοντάδες, πώς είναι δυνατόν το ´αφεντικό´ να παρακολουθεί τόσους ανθρώπους για να αντιληφθεί ποιος καπνίζει και αν δεν συμμορφωθεί να τον… βγάλει έξω; Πώς θα του κλείνουν το μαγαζί για κάτι που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει.
Αλλά και με λιγότερους πελάτες σ? ένα κατάστημα, αν κάποιος θεριακλής επιχειρήσει να καπνίσει και καμιά φορά με τσαμπουκά, θα μπορέσει ο καταστηματάρχης να τον βγάλει έξω δια της βίας και μάλιστα αν είναι τακτικός  πελάτης του, μετά τι μαγαζί θα κρατήσει;
Πέρα απ? αυτά όμως αρκετοί είναι εκείνοι που ´κρύβουν´ το τσιγάρο, έχοντάς το, όταν δεν ´ρουφούν´, με το χέρι κάτω από το τραπέζι και σβήνοντάς το στο πάτωμα, με κίνδυνο πυρκαγιάς σε κλειστό χώρο.
Μήπως πρέπει να μελετηθούν καλύτερα τα μέτρα που ελήφθησαν; Το ιδεώδες βέβαια θα ήταν να καταλάβουν οι καπνιστές γιατί πρέπει να το κόψουν ή να το μειώσουν και όχι να υποχρεωθούν κατασταλτικά.
Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα