Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο 1ος αγώνας τριάθλου ?Το Υπερκοπέλι? για ενίσχυση του ?Ορίζοντα?

Αρκετοί εν ενεργεία και βετεράνοι αθλητές συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα τριάθλου ´Το Υπερκοπέλι´ (φωτ.) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Χανιά, για την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης ´Ορίζοντας´.
Αν και ο αγώνας είχε ερασιτεχνικό χαρακτήρα, προσέφερε συναρπαστικό θέαμα και άφησε ικανοποιημένους τους χανιώτες που πήγαν να τον παρακολουθήσουν.
Τη διοργάνωση ανέλαβε μια παρέα αθλητών και μη, με πρωτεργάτες τους Μάνο Ρουμελιωτάκη και Κωσταντή Κωσταντινίδη, οι οποίοι προσπερνώντας αρκετά εμπόδια, κατάφεραν να διοργανώσουν ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο αγώνα με ιερό σκοπό. Γιατί ο ´Ορίζοντας´ θυμίζουμε ότι είναι ένα σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 6 χρόνια στην πόλη μας με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από την επάρατο νόσο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρέα αυτή μαζί με άλλους σαράντα και πλέον χανιώτες, έτρεξαν για τον ίδιο σκοπό τον Ιούνιο στον Βενιζέλειο δρόμο, στα πλαίσια των 62ων Βενιζελείων, ενώ πριν από λίγες ημέρες οι Ρουμελιωτάκης και Κωσταντινίδης έλαβαν μέρος στον μαραθώνιο του Βερολίνου με τα χρώματα του ´Ορίζοντα´.
Η ιδέα, εκτός από τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη μας, είναι να αφυπνίσουν τις χανιώτισσες και τους χανιώτες, να κάνουν κάτι διαφορετικό μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες.
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του τριάθλου, ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην παραλία των Αγίων Αποστόλων με κολύμπι απόστασης 750μ. Στη συνέχεια οι αθλητές επιβιβάστηκαν στα ποδήλατα τους και πραγματοποίησαν μια μαγευτική διαδρομή 27χλμ και κατά την επιστροφή τους στους Αγίους Αποστόλους έτρεξαν 6,6χλμ. περιμετρικά του άλσους, μπροστά σε πλήθος κόσμου που είχε μαζευτεί από νωρίς στην περιοχή. Κατατακτήριες θέσεις δεν υπήρχαν, όπως δεν υπήρχε και επίσημη χρονομέτρηση αφού ο αγώνας διεξήχθη με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, περνώντας το μήνυμα «Αγώνας για τη Ζωή».
Μετά τον τερματισμό και των τελευταίων αθλητών, ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών μεταλλείων και επαίνων, καθώς και κλήρωση πλούσιων δώρων από τους χορηγούς του αγώνα. Η εκδήλωση έκλεισε με μπιτς πάρτυ το οποίο κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα στο οποίο αθλητές, διοργανωτές και χορηγοί, έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο αγώνα τριάθλου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα