Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σημαντικός ο ρόλος της Περιφέρειας

Κέρκυρα
Την Κέρκυρα επισκέπτεται από το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη, τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Ηλία Μπεριάτο.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, σε συνομιλία που είχε με κατοίκους της κοινότητας Κυνοπιάστες, ότι η Περιφέρεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της ταυτότητας της κάθε περιοχής.
Αρκετοί κάτοικοι εξέφρασαν τα προβλήματά τους σχετικά με την αδυναμία ανταγωνισμού των ξένων αγροτικών προϊόντων και επίσης του επεσήμαναν ότι η νησιωτική πολιτική για τα Ιόνια νησιά είναι ανύπαρκτη, τόσο σε σχέση με άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρας όσο και με ξένες χώρες.
Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά θα τα λύσει η αποκέντρωση καθώς θα επιλυθεί ένα από τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού κράτους, που είναι η έλλειψη συντονισμού, τόσο μεταξύ Υπουργείων και Περιφέρειας όσο και μέσα στην ίδια την περιφέρεια.
Σε ό,τι αφορά την τοπική παραγωγή, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή πρέπει να στηριχθεί στο σύνολό της, δηλαδή από τον σπόρο, ως το τελικό προϊόν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να αλλάξει και η αντίληψη για τον Τουρισμό, που δεν πρέπει να περιορίζεται εφεξής στη διαμονή απλώς τουριστών σε μια περιοχή αλλά να υπάρξει συνολική προβολή της περιοχής από τα τοπία, ως τα προϊόντα.
Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι θα συσταθεί ομάδα από Υπουργεία ώστε να προωθηθούν προγράμματα υγιεινής και μεσογειακής διατροφής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα