Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΟ Χανιά – Ρουφ σε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι

Τρεις πολύ σημαντικές συναντήσεις διεξάγονται στην Κυριακή στα γήπεδα των Χανίων για Γ´ Εθνική και περιφερειακό.
Πρώτα πρώτα ο ΑΟΧ με τον Μ. Μαυρομάτη για πρώτη φορά στον πάγκο του υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΟ Ρουφ και όπως έδειξε με την Παναχαϊκή μπορεί να σπάσει το αήττητο των φιλοξενουμένων. Την ίδια ώρα ο Πλατανιάς δοκιμάζεται στη Ρόδο με πολλά προβλήματα και με τον Τ. Καβακά να κάνει και εδώ ντεμπούτο στον πάγκο.
Στο περιφερειακό ο Ακρίτας φιλοξενεί στον Βάμο τον ισχυρό Γιούχτα ενώ ο Πανακρωτηριακός αντιμετωπίζει στα Καθιανά τον ΠΑΟΚ στο πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που μπορούν να του δώσουν βαθμολογική ώθηση. Αναλυτικότερα:
Γ´ Εθνική (5η αγωνιστική)
ΑΟ Χανιά – Ρουφ
Δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο παιχνίδι για τους γηπεδούχους στο Ε.Σ. Χανίων αύριο στις 4μμ στο ντεμπούτο του Μάρκου Μαυρομάτη στον πάγκο τους αφού απέναντί τους θα βρουν τον εκ των πρωτοπόρων ΠΑΟ Ρουφ. Μοναδικό -αλλά σημαντικό πρόβλημα- ο τραυματισμός του φορμαρισμένου Καλογεράκη και σήμερα θα φανεί αν ο 18χρονος τερματοφύλακας θα μπορέσει να υπερασπιστεί την εστία τους.
Διαιτητής θα είναι ο Σημαιάκης από την Χαλκιδική με βοηθούς τους Κελάζογλου – Χαδήμογλου, 4ο τον λασιθιώτη Μπινιχάκη και παρατηρητή διαιτησίας τον Φλώτσιο.
* Παρουσίαση Μαυρομάτη:
Πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο “Σαμαριά” η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή Μάρκου Μαυρομάτη. Ο 52χρονος τεχνικός είπε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και πρόκληση γι´ αυτόν η παρουσία του στον πάγκο του ΑΟΧ και τόνισε ότι δίνει βάρος στην πειθαρχία και την οργάνωση. “Ο ΑΟ Χανιά είναι μία ιστορική ομάδα με σημαντική παρουσία στις επαγγελματικές κατηγορίες από τις οποίες βέβαια απουσίαζε χρόνια. Διακρίνω να υπάρχει μεγάλο πάθος για να σταθεροποιηθεί στη Γ´ Εθνική αλλά και να προσπαθήσει στο μέλλον να πάει ακόμα ψηλότερα και σε γενικές γραμμές το ρόστερ έχει τα φόντα να προχωρήσει καλά στην κατηγορία. Είναι όμως νωρίς για να πω περισσότερα, όπως με την Παναχαϊκή είδα θέληση, πάθος και δυνατότητες. Τα αποτελέσματα θα προσδιορίσουν τους στόχους μας από δω και πέρα ενώ για μένα η πειθαρχία είναι το Α και το Ω. Οχι μόνο στον αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας πρέπει να κινούμαστε στην ίδια λογική και να παρουσιάζουμε ένα πειθαρχημένο σύνολο. Δεν ξεχωρίζω το παιχνίδι με το Ρουφ σε σχέση με τα υπόλοιπα, όλα έχουν τις ίδιες δυσκολίες και απαιτούν σοβαρότητα εκ μέρους μας. Πρέπει να εμφανιζόμαστε οργανωμένοι και προετοιμασμένοι κάθε αγωνιστική. Σεβόμαστε και υπολογίζουμε όλες τις ομάδες όμως δεν φοβόμαστε καμία και θα παίζουμε για τη νίκη κάθε αγωνιστική”. Ενώ απαντώντας για το αήττητο σερί που διατηρεί ο ΑΟΧ στο ΕΣ Χανίων δήλωσε ότι τώρα η ομάδα είναι σε μία άλλη κατηγορία με διαφορετικό βάρος και πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Να προσθέσουμε ότι ακόμα και η πρωταθλήτρια πέρυσι Καλλιθέα ηττήθηκε 3 φορές εντός.
Από την πλευρά του ο β´ αντιπρόεδρος Ευγένιος Αρετάκης χαρακτήρισε τον νέο προπονητή του ΑΟΧ έμπειρο στην κατηγορία και αυστηρό στα θέματα πειθαρχίας ενώ έκανε ειδική αναφορά στο κυριακάτικο παιχνίδι με το Ρουφ και κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα στην προσπάθειά της να πάρει τη νίκη και να ανέβει βαθμολογικά. “Αλλωστε απέναντι στην Παναχαϊκή οι παίκτες έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν” κατέληξε.
Ρόδος – Πλατανιάς
Νέα δύσκολη έξοδος για τον Πλατανιά στη Ρόδο αυτή τη φορά (αύριο 4μμ) που μετράει δύο νίκες χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ. Στο ντεμπούτο του Τιμόθεου Καβακά στον πάγκο τους οι “ερυθρόλευκοι” θα προσπαθήσουν για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο προπονητής πάντως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και έτσι ξανά η ομάδα θα ταξιδέψει με σύνθεση ανάγκης. Μέχρι και γαστρεντερίτιδα ταλαιπώρησε κάποιους παίκτες ενώ εκτός του τιμωρημένου Σωτηρόπουλου θα απουσιάσουν και οι τραυματίες: Μιρτσέτα, Μουνάφο, Λούκεζ, Τσαρτσίδης, Μαυρομάτης, Κομπογεννητάκης ενώ ο Μπελεβέτης μάλλον θα αγωνισθεί κανονικά -η γαστρεντερίτιδα που λέγαμε.
Διαιτητής θα είναι ο μακεδόνας Παπαδόπουλος με βοηθούς του Ντάλλα και Γιαννουγλίδη (Αθηνών), 4ο την πειραιώτισσα Ευθαλία Μήτση και παρατηρητή διαιτησίας τον Καρακελίδη.
Οι υπόλοιποι αυριανοί αγώνες:
Ηρακλής Ψαχν. – Αίας Σαλ.: Ζήλος (Λάρισας)
Ασπρόπυργος – Χερσόνησος: Αποστολόπουλος (Ηλείας)
Κόρινθος – Παναιγιάλειος: Ιωσηφίδης (Αθηνών)
Βύζας Μεγ. – Απόλλων: Βρακάς (Εύβοιας)
Παναχαϊκή – Πανηλειακός: Νίκας (Μεσσηνίας)
Κεραυνός Κερ. – Αγ. Παρασκευή: Μακρής (Αργολίδας)
Περιφερειακό (4η αγωνιστική)
Ακρίτας – Γιούχτας
Τον φιλόδοξο σύλλογο των Αρχάνων φιλοξενεί αύριο στις 4μμ στον Βάμο ο Ακρίτας και η αποστολή του γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω του γεμάτου απουσιολόγιου από τους πάμπολλους τραυματισμούς. Συγκεκριμένα ο Τάκης Διακάκης δεν θα έχει στην διάθεσή του λόγω τραυματισμών τους: Παπαδημητρίου (προσαγωγοί), Πολιουδόβαρδα, Πετράκη Π., Βαλαδάκη, Νενεδάκη καθώς και τους Ορφανό, Ροζάκη που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας και μάλλον θα είναι έτοιμοι στο επόμενο εντός παιχνίδι. Από την άλλη επιστρέφουν ο Κελαϊδής που ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά και ο Καγκλατζής που εξέτισε την ποινή του. Ακόμα μάλλον με νάρθηκα θα αγωνισθεί ο Χαλκιαδάκης.
Διαιτητής θα είναι ο ρεθεμνιώτης Σταυρουλάκης με βοηθούς τους Μουρούτσο – Τσιάκο και παρατηρητή διαιτησίας τον Λιάγκο (Λασιθίου)
Πανακρωτηριακός – ΠΑΟΚ
Την πρώτη του νίκη θέλει να πετύχει αύριο στις 4μμ στα Καθιανά ο νεοφώτιστος σύλλογος του Ακρωτηρίου απέναντι σε μία ομάδα πολύ πιο έμπειρη που όμως απογοητεύει. Ο Μανόλης Πηγουνάκης είδε στην προπόνηση της Πέμπτης να παθαίνει διάστρεμμα ο Πενταράκης που πολύ δύσκολα θα αγωνισθεί ενώ νοκ άουτ είναι και ο Κριάρης λόγω θλάσης. Αμφίβολοι είναι οι Περράκης και Καβακόπουλος που σήμερα θα φανεί κατά πόσο ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους ενώ ετοιμοπόλεμος δείχνει ο Αδαμόπουλος -ήταν στον πάγκο στην Ιεράπετρα- και ο Τσικοβάνης. Νέο πρόσωπο στην 18άδα ο νεαρός αμυντικός Θανάσης Καμίδης φοιτητής από την Δράμα που μαζί με τους Κριάρη και Κλάδο αποτελούν τις 3 τελευταίες προσθήκες στην ομάδα.
Διαιτητής θα είναι ο Σωτηριάδης (Λασιθίου) με βοηθούς τους Δραγατάκη – Δρακωνάκη και παρατηρητή διατησίας τον ρεθεμνιώτη Χριστοδουλάκη.
Το υπόλοιπο αυριανό πρόγραμμα:
Ατσαλένιος – Πατούχας: Χαραλαμπάκης (Ηρακλείου)
Ρέθυμνο – Ηρόδοτος: Γιαννουλάκης, Δρακακάκης – Πασσάς (Χανίων)
Ρούβας – Ασίτες: Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου)
Αετός – Επισκοπή: Μουρτζάκης (Ηρακλείου) με παρατηρητή διαιτησίας τον Κουρκούνα (Χανίων)
Ρεπό: Ιεράπετρα
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ
Ολοκληρώνεται με εκκρεμότητες το Σαββατοκύριακο η β´ φάση του Κυπέλλου Χανίων αφού μετά την αναβολή των αγώνων της περασμένης Τετάρτης αναβλήθηκε και οι δύο της επόμενης αλλά και ο σημερινός ανάμεσα σε Ικαρο και Ιωνία 2000. Μία σωστή απόφαση αφού η πρόκριση είναι ανοιχτή και για τις 4 ομάδες του Α´ ομίλου έτσι δεν θα ήταν σωστό να γίνει η συνάντηση αυτή της 3ης αγωνιστικής πριν το εξ´ αναβολής παιχνίδι Ακρίτα – Ικάρου της 2ης. Αντίθετα στον Β´ όμιλο λίγο πολύ έχει ξεκαθαρίσει η πρόκριση οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει ανάλογο πρόγραμμα και ο αγώνας της Παλαιόχωρας θα γίνει κανονικά. Οι αγώνες:
Α´ όμιλος
3η αγωνιστική
Ικαρος Μ. – Ιωνία 2000 αναβλήθηκε
Ακρίτας – ΑΕ Κυδωνίας αναβλήθηκε
Β´ όμιλος
3η αγωνιστική
Παλαιόχωρα – Ελ. Βενιζέλος στην Παλαιόχωρα, Ντοκάκης (Μάρκου – Κωνσταντόπουλος), Θεοδωρίδης
Πανακρωτηριακός – ΑΟ Περιβολίων αναβλήθηκε
Γ´ όμιλος
3η αγωνιστική
Κρ. Αστέρας – Αρης Σ. στη Μον. Ελιά, Μπουλέρος (Μπερτάκης – Μιχελάκης), Γρυλλάκη
Μινώταυρος – Γρανίτης στις Μουρνιές, Τριανταφύλλου (Κανελάκης – Τουλουπάκη), Σταφυλαράκης
Δ´ όμιλος
3η αγωνιστική
Αστέρας Μ. – Ασπίδα στον Ταυρωνίτη, Χρυσός (Μανιατάκης – Καλφάκης), Αλογδιανάκης
Κισαμικός – Θύελλα Καλ. στο Καστέλι, Γιαννουλάκης (Δημοβασίλης – Μαραγκάκης), Κουρκούνας


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα