Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS
Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η Αντωνία Μάρκου

Αθήνα
Προθεσμία για να απολογηθεί στις 22 Οκτωβρίου ζήτησε και έλαβε από τους ανακριτές της υπόθεσης της Siemens η δικαιούχος κομβικού λογαριασμού ελβετικής Τράπεζας, Αντωνία Μάρκου, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η κατηγορία σε βάρος της κ. Μάρκου αφορά τραπεζικό λογαριασμό, που διατηρούσε έως το 2003 σε ελβετική Τράπεζα, με διαχειριστή το πρώην στέλεχος της Siemens, από όπου φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα από τα λεγόμενα ´μαύρα ταμεία´ της εταιρείας. Από τον λογαριασμό της κατηγορουμένης προέκυψε ότι εμβάστηκαν χρήματα προς τον λογαριασμό ´Α. ROCOS´.
Η κατηγορουμένη έχει υποστηρίξει πως δεν γνώριζε ότι μέσω του λογαριασμού της -που έκλεισε το 2003- κινήθηκε ?μαύρο χρήμα´.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Στη συνάντηση του ΟΑΣΕ ο Σήφης Βαλυράκης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωσήφ Βαλυράκης, βρίσκεται στην Ιταλία, συμμετέχοντας στις εργασίες της Φθινοπωρινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Παλέρμο της Σικελίας, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η συνεργασία των κρατών – μελών στη μάχη ενάντια στη διαφθορά, σε θέματα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ως έκφραση του Μεσογειακού Πολιτισμού και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
Αιχμές εναντίον κυβέρνησης Καραμανλή

Αθήνα
Αιχμές για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή άφησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του περιοδικού ´Επίκαιρα´. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2008 είχε προειδοποιήσει με επιστολή του τον τέως πρωθυπουργό για την κατάσταση της οικονομίας.
´Οι ενδείξεις για την επερχόμενη κρίση, ήταν έντονες […] Δεν χρειαζόταν κανείς να είναι ούτε καν οικονομολόγος για να το καταλάβει?, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ´Real FM´. Ερωτηθείς γιατί δεν έλαβε ποτέ απάντηση για όσα έγραψε, είπε: ´Φαντάζομαι ότι θα αναλύθηκαν από το οικονομικό επιτελείο´.
Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια επιστροφής του Κ. Καραμανλή στην πρώτη γραμμή, τον περιέγραψε ως ´καλό αρχηγό´, ο οποίος ´έδωσε δύο νικηφόρες νίκες στην παράταξη, την έφερε στην εξουσία και κάποια στιγμή αποχώρησε οικειοθελώς μετά από την ιστορική συντριβή´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα