Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α.Ο. ΧΑΝΙΑ
Φαβορί για τον πάγκο ο Μ. Μαυρομάτης

Αργά χθες συνεδρίαζε η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά και επρόκειτο ν´ αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Μαρκάκη στον πάγκο της ομάδας. Ενωρίτερα, τριμελής επιτροπή είχε συνάντηση μιας ώρας με τον Μάρκο Μαυρομάτη (ο οποίος παρακολούθησε τον προχθεσινό αγώνα με την Παναχαϊκή και είναι το φαβορί για ν´ αναλάβει την τεχνική ηγεσία) η οποία και θα μετέφερε στο Δ.Σ. τα όσα συζητήθηκαν, προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση. Σήμερα οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό και όπως όλα δείχνουν η προπόνηση της Τετάρτης θα γίνει υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού.  

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Πρώτη προπόνηση με τον Τ. Καβακά

Σε δύο γκρουπ γυμνάστηκαν χθες -στο γήπεδο του Μάλεμε- οι παίκτες του Πλατανιά, για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, Τίμου Καβακά. Το πρωί έκαναν χαλάρωμα όσοι αγωνίστηκαν με την Χερσόνησο, ενώ το απόγευμα προπονήθηκαν κανονικά οι ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν στην κυριακάτικη αναμέτρηση.
Όπως αναφέρεται στο επίσημο site του συλλόγου “… ο Τίμος Καβακάς, μετά την πρώτη εντύπωση που σχημάτισε μιας και παρακολούθησε τον Πλατανιά αγωνιζόμενο στη Χερσόνησο, απευθυνόμενους προς τους ποδοσφαιριστές, τους ανέφερε ότι τους περιμένει πολλή δουλειά στη συνέχεια έτσι ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Ο νέος προπονητής της ομάδας είναι αισιόδοξος ότι από το επόμενο κιόλας παιχνίδι, που είναι εκτός έδρας με τη Ρόδο, ο Πλατανιάς θα εμφανιστεί μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, διεκδικώντας με μεγαλύτερες αξιώσεις αυτή τη φορά ένα θετικό αποτέλεσμα”.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ο Ζαμπούνης ΜVP της 3ης αγωνιστικής

Τον διεθνή αριστερό εξτρέμ του ΑΣΕ Δούκα, Στάθη Ζαμπούνη (που σημείωσε 9 γκολ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) ψήφισαν οι προπονητές ως πολυτιμότερο παίκτη (ΜVP) της 3ης αγωνιστικής στην Α1 χάντμπολ ανδρών. Στην καθιερωμένη δήλωση, ο νεαρός αθλητής τόνισε: “Η νίκη του Δούκα επί του ΠΟΑΚ ήταν πολύ σημαντική. Η ομάδα μου παρουσιάζεται καλύτερη από πέρυσι, αφού μπορεί να χάσαμε ως παρουσία τον Σάσα Ζιβούλοβιτς, ο οποίος ήταν αναντικατάστατος μέσα και έξω από το γήπεδο, αλλά φέτος έχουμε πολύ μεγαλύτερο ρόστερ, η προπόνηση γίνεται με μεγαλύτερη ένταση και υπάρχει αισιοδοξία για ανάλογη συνέχεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές για την επιλογή τους και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου τόσο στην ομάδα μου όσο και στην Εθνική νέων. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς και να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος”.

ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Βουλευτής
ο Ρομάριο

Ρίο ντε Ζανέιρο
Ομοσπονδιακός βουλευτής της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο, εκλέχθηκε προχθές ο διάσημος βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής Ρομάριο.
Περίπου 136 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι κλήθηκαν χθες στις κάλπες για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, αλλά και τους κυβερνήτες και βουλευτές των 27 ομόσπονδων πολιτειών, καθώς και για να ανανεώσουν το εθνικό κοινοβούλιο και τα δύο τρίτα της Γερουσίας.
Σύμφωνα με το Ανώτερο Εκλογικό Δικαστήριο (TSE), ο πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα και πρωταθλητής κόσμου, ο οποίος δεν έχει καμιά πείρα στην πολιτική, έλαβε 1,84% των ψήφων, δηλαδή 146.859 ψήφους στην ομόσπονδη πολιτεία του Ρίο με το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSB). Το PSB υποστηρίζει την υποψηφιότητα στην προεδρία της Ντίλμα Ρούσεφ (Κόμμα των Εργατών), η οποία υποστηρίζεται και από τον απερχόμενο πρόεδρο Λούλα.
Με σύνθημα της εκστρατείας του ´Υπολογίζω σε σας για να βάλουμε άλλο ένα γκολ για τη Βραζιλία´, ο Ρομάριο υποσχέθηκε να υποστηρίξει τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων και πολιτικών υπέρ των προσώπων με αναπηρίες καθώς μία από τις κόρες του πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν.
Ο Ρομάριο, ο οποίος λέει ότι έχει φτάσει το μυθικό ρεκόρ των 1.000 γκολ, έθεσε επισήμως τέλος στην καριέρα του το Μάρτιο του 2008, μετά το τελευταίο συμβόλαιό του ως προπονητή-παίκτη της ομάδας Βάσκο ντε Γκάμα.

ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Απευθείας οι κυπελλούχοι
των έξι πρώτων χωρών
Παρίσι
Μία μικρή διαφοροποίηση στο σύστημα διεξαγωγής του Γιουρόπα Λιγκ αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή UEFA, για την τριετία 2012 – 2015, στο πλαίσιο της συνεδρίασής της στο Μινσκ. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι οι κυπελλούχοι των πρώτων έξι χωρών στην ειδική βαθμολογία της UEFA θα προκρίνονται απευθείας στη φάση των ομίλων, κάτι που μέχρι τώρα συνέβαινε μόνο για τον κάτοχο του τροπαίου, εφόσον φυσικά αυτός μετείχε την επόμενη χρονιά στη διοργάνωση. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, σε μελλοντικό χρόνο θα ξεκαθαρίσουν και οι τροποποιήσεις στη διαδικασία των προκριματικών που απαιτούνται μετά από αυτή την αλλαγή.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΖΟΥΝΤΟ
Εβδομος ο Αζωίδης
Αθήνα
Περίπου τρεις εβδομάδες μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U20 και ο Γιώργος Αζωίδης έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών της Ρώμης. Ο νεαρός αθλητής του Τζούντο Χαλκιδικής, με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες, κατετάγη στην 7η θέση των -66 κιλών, την ίδια στιγμή που οι Νίκος Αμβροσιάδης (-100κ.), Παύλος Γκαρακλώβ (-81κ.), Ρομάν Μουστόπουλος     (-73κ.) και Αλέξης Ντανατσίδης (-73κ.) έμεναν πρόωρα εκτός συνέχειας.
Ο Αζωίδης, νίκησε κατά σειρά τους Τιάγκο Λόπες (Πορτογαλία) και Γιάσπερ Ντε Γιόνγκ (Ολλανδία), όμως οι παρατηρήσεις (shido) που δέχθηκε από τους διαιτητές στον αγώνα με τον Γάλλο Πιερ Ντουπράτ τον έριξαν στα ρεπεσάζ. Εκεί γνώρισε ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά από τον Ουκρανό Σέρχι Ντρεμπότ με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 7η θέση.
«Αντιμετώπισα αντιπάλους μεγαλύτερους σε ηλικία και σαφώς πιο έμπειρους, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική μου κατάταξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις δεν θα μπορούσα να φτάσω και στο μετάλλιο. Όμως κέρδισα εμπειρίες, αγωνιστικές εικόνες που θα με βοηθήσουν στο μέλλον, σε αντίστοιχες διοργανώσεις ανδρών, να βρεθώ στο βάθρο των νικητών. Μαζί με τους προπονητές μου, αλλά και τους συναθλητές μου, δουλεύουμε σκληρά για να βρεθούμε αλλά και να καθιερωθούμε στην ελίτ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου», είπε ο Αζωίδης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα