Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Σκληραίνει η κόντρα Ν.Δ. – Μπακογιάννη
Αθήνα
Τη Ντόρα Μπακογιάννη δείχνουν, εμμέσως πλην σαφώς στη ΝΔ, για τις εξελίξεις που οδήγησαν στη διαγραφή του Θεόδωρου Σκυλακάκη και συνδέουν τη στάση του ευρωβουλευτή με την «επιτυχία της παρουσίας Σαμαρά στη ΔΕΘ». Η κα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, επανέρχεται στη σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι μπαίνει στη λογική του μικρού κόμματος και ότι «τζογάρει πάνω στην προοπτική της χρεοκοπίας». Μιλώντας στη ´Realnews´, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, πετά ευθέως το γάντι στην Ντόρα Μπακογιάννη, θεωρώντας «καθοδηγούμενο» τον κ. Σκυλακάκη.
«Δεν νομίζω ότι ο κ. Σκυλακάκης ήθελε διάλογο. Αυτά είναι προσχήματα. Το τι επεδίωξε είναι απολύτως ορατό, ασχέτως αν δεν το πέτυχε. Η απόλυτη επιτυχία της παρουσίας Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, η σαφήνεια των όσων είπε, η εμβέλεια του λόγου του, η δυναμική του μηνύματος που έστειλε, όλα αυτά ενόχλησαν πολύ ορισμένες πλευρές», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, εξαπολύει σκληρή επίθεση εναντίον του κ. Σαμαρά από τις σελίδες της ´Realnews´. «Είναι η πρώτη φορά», αναφέρει, «που συνειδητά -και το λέω αυτό από την ημέρα ιδρύσεως του κόμματος- ο αρχηγός της ΝΔ βγαίνει από τη λογική της παράταξης, που ήταν ο μόνος τρόπος για να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση και μπαίνει στη λογική του μικρού κόμματος».
«Αυτό κάνει σήμερα ο κ. Σαμαράς. Στη δεκαετία του ?90 τζογάρισε πάνω στα εθνικά θέματα για να φτιάξει ένα προσωπικό κόμμα, σήμερα τζογάρει πάνω στην προοπτική της χρεοκοπίας της οικονομίας για να κατοχυρώσει την αρχηγική του θέση στον στενό κομματικό του χώρο», προσθέτει η κα Μπακογιάννη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Ερευνα για τους χειρισμούς Σανιδά ζητά ο Χ. Καστανίδης
Αθήνα
O υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, με έγγραφό του ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να ερευνήσει εάν τυχόν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιου Σανιδά σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου.
Αναλυτικότερα, ο κ. Καστανίδης, απέστειλε στον κ. Τέντε τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου. Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν κατά το παρελθόν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι εισαγγελείς Κυριάκος Καρούτσος, Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου.
Της ενέργειας αυτής του κ. Καστανίδη είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Μανώλη Μπετενιώτη, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που του ζητούσε να πράξει τα δέοντα.
Πριν από δύο χρόνια ο κ. Σανιδάς, είχε αρνηθεί να διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΙΒΑΝΟΦ
Η Ελλάδα παραβιάζει
τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ
Αθήνα
Ο  πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, επανέλαβε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, επειδή εμποδίζει την είσοδο της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς με τη συνταγματική της ονομασία.
´Πρόκειται για το όνομά μας, το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να καλλιεργήσουμε στενές και φιλικές σχέσεις με τη γειτονική Ελλάδα και τον λαό της. Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή μόνον εάν γίνουν σεβαστά η Χάρτα του ΟΗΕ, τα Ψηφίσματα, το διεθνές Δίκαιο και οι αρχές επί των οποίων στηρίζεται η παγκόσμια διεθνής τάξη´, υποστήριξε.
Όσον αφορά στην προχθεσινή, εθιμοτυπική όπως χαρακτηρίστηκε, συνάντησή του με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Γκ. Ιβάνοφ δήλωσε ότι ήταν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Επαφές Σπ. Κουβέλη
με Αραβες υπουργούς
Αθήνα
Σειρά επαφών με υπουργούς παραγωγικών Υπουργείων της Λιβύης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Συρίας είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, στο περιθώριο των εργασιών του 3ου Αραβοελληνικού Οικονομικού Φόρουμ. Στόχος των επαφών του Σπ. Κουβέλη, είναι η προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο. Πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με τον υπουργό Υποδομών της Λιβύης Ματούκ Μοχάμεντ Ματούκ, τον υπουργό – αρμόδιο για θέματα ηλεκτρικής ενέργειας της Συρίας Αχμεντ Κουσάι Καγιάλι και με τον υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ, σουλτάνο Μπιν Σαιντ Αλ Μανσούρι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα