Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ημερίδα για τον γονιδιακό έλεγχο

Ο ρόλος της πρόληψης και της εξατομικευμένης αντιμετώπισης ασθενειών βασισμένης στον γονιδιακό έλεγχο είναι ο στόχος της ενημερωτικής ιατρικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ´Ακάλη´ (αίθουσα ´Ελπίδα´).
Την ημερίδα διοργανώνει το Κέντρο Γονιδιακού Ελέγχου Genomed Χανίων σε συνεργασία με την Εταιρεία  Τεχνοβλαστού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Research Diagnostics.
Ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Δρακούλης, ιατρός, επίκουρος καθηγητής Φαρμακολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Ανάλυση Δεικτών Γενετικής Προδιάθεσης για Πολυπαραγοντικά Νοσήματα», η κα Ειρήνη Μπαλαντίνου, μοριακή βιολόγος – γενετίστρια, ενώ της ημερίδας θα προεδρεύει ο κ. Ρολόγης Δημήτρης, καθηγητής Νευροχειρουργικής, διευθυντής Νευροχειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου Metropolitan.
Όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ξενοδοχείο ´Ακάλη´, κα Γεωργία Κωστούρου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Genomed Χανίων ´η συγκεκριμένη ιατρική ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση του ιατρικού κόσμου των Χανίων σχετικά με την ανάλυση των δεικτών γενετικής προδιάθεσης και τα πολυπαραγοντικά νοσήματα που έχουν άμεση σχέση με την ανάλυση αυτών των δεικτών´.
Από την πλευρά της η μοριακή βιολόγος, γενετίστρια  Ειρήνη Μπαλαντίνου επεσήμανε ότι στην ημερίδα θα αναλυθούν τα εξής θέματα: δείχτες προδιάθεσης ή βιολογικοί δείχτες, πρόληψη μέσω πρόβλεψης.
Ακόμη θα γίνει αναφορά σε ασθένειες όπως: καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, οστεοπόρωση, θρόμβωση, καρκίνος του μαστού, διαβήτης τύπου 2  αλλά και στην ιατρική φροντίδα βάσει γονιδίων, γονίδια και αθλητικές επιδόσεις, παχυσαρκία – διαχείριση βάρους μέσω γονιδιακού ελέγχου, DNA και αντιγήρανση κ.ά.
Η κα Μπαλαντίνου επεσήμανε τον ρόλο της πρόληψης καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ´η πρόληψη είναι μισή θεραπεία καθώς μας βοηθά να μην φτάσουμε στο σημείο να ασθενήσουμε´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα