Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εκατοντάδες παράνομες πισίνες

Αθήνα
Συνολικά 1.113 παράνομες πισίνες εντοπίστηκαν σε βίλες στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας, στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούνται από το ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Τα παραπάνω αποκάλυψε χθες ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Καπελέρης σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στην ΕΤ3. Ο κ. Καπελέρης κάλεσε τους φοροφυγάδες να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και να εξοφλήσουν τα χρέη τους, ενώ προανήγγειλε για το προσεχές διάστημα εντατικοποίηση των ελέγχων σε δικηγόρους και γιατρούς ιδιώτες και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.
Οπως εξήγησε, το βάρος των ελέγχων θα πέσει κυρίως σε κατόχους σκαφών αναψυχής και πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Μάλιστα, αποκάλυψε, ήδη το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του τα ονόματα 4.000 ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής που τα έχουν παρανόμως δηλώσει επαγγελματικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις νέες διατάξεις το τεκμήριο της πισίνας ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο. Τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τετραγωνικό για πισίνες μέχρι 60τ.μ. και σε 200 ευρώ το τετραγωνικό, για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. Για εσωτερικές πισίνες τα ποσά αυτά διπλασιάζονται.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα