Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ´Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ´
Πρόεδρος ο Β. Μεϊμαράκης
Αθήνα
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη θέση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Ο πρώην υπουργός Άμυνας συναντήθηκε χθες το πρωί με τον Αντώνη Σαμαρά και εξερχόμενος της Ρηγίλλης δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μιλώντας για τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη είπε ότι έχει προσφέρει πάρα πολλά στην παράταξη και το κόμμα με το ήθος του και την προσωπικότητά του «την οποία όλοι αναγνωρίζουμε» και τόνισε ότι στην εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κ. Σαμαράς θα ανταποκριθεί με όλες του τις δυνάμεις.
«Θα προσπαθήσω ώστε να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας η οποία θα δίνει αισιοδοξία στους πολίτες που είναι σήμερα απαισιόδοξοι. Θα προσπαθήσω με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε στην ανάταση του ηθικού και της ψυχολογίας και του Νεοδημοκράτη αλλά κυρίως του Ελληνα πολίτη», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε ότι το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή θα είναι ένας οργανισμός μάχης ο οποίος «θα κινηθεί αυτοτελώς και θα συμβάλει στην προσπάθεια να υπάρχει αυτή η κυβερνητική πρόταση εξουσίας από τη ΝΔ».

ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ
Αιχμές για Αλαβάνο
Αθήνα
´Η διάσπαση του ΣΥΝ, η εικόνα “Βαβυλωνίας” στον ΣΥΡΙΖΑ και τα καμώματα του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου δημιουργούν μια απωθητική εικόνα στον κόσμο´ τόνισε χθες ο βουλευτής Δ.Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ´Στο Κόκκινο 105,5´. Ο ίδιος σημείωσε ότι ´δεν περισσεύει κανείς, αλλά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τους πόνους και τις αγωνίες του κόσμου´. Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι πιθανή η υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου για την Περιφέρεια Αττικής, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι είναι ´εντελώς αδιανόητο και πολιτικά αδύνατο για το κόμμα μου, το ΣΥΝ, να στηρίξει έμπρακτα και να συμπράξει με επιλογές ακραίου παραγοντισμού και ατομικισμού, που δεν ταιριάζουν στη δική μας αριστερά´.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι απαιτείται επιμονή σε μια αντινεοφιλελεύθερη ευρύτερη συσπείρωση, στην αναζήτηση συνθετικών λύσεων και απόλυτη αντίθεση απέναντι σε φαινόμενα ακραίου ατομικισμού και παραγοντισμού.

ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΙΛΤΙΔΗ
Ενα βήμα πιο κοντά στο ΛΑΟΣ;
Αθήνα
Ενα βήμα πιο κοντά στο ΛΑΟΣ βρίσκεται πλέον ο Κώστας Κιλτίδης.
Ο διαγραφείς από την ΝΔ ανεξάρτητος βουλευτής, προσυπέγραψε πρόταση του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη για ονομαστική ψηφοφορία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον ΕΛΓΑ. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο Κ. Κιλτίδης φέρεται να έλεγε σε συνομιλητές του ότι πρόκειται για κίνηση
που σηματοδοτεί την κοινή πορεία και δράση του με το ΛΑΟΣ στον συγκεκριμένο θέμα.
Ωστόσο, όταν ερωτάται αν θα ενταχθεί στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη ή θα συμπορευτεί με τη Ντόρα Μπακογιάννη αποφεύγει να δώσει απάντηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ – ΔΡΟΥΤΣΑ
Θετικά βήματα σε θέματα
που απασχολούν το Φανάρι
Κωνσταντινούπολη
Την ευχή η Θεολογική Σχολή της Χάλκης να ανοίξει σύντομα, για να υπηρετήσει τον πραγματικό σκοπό της, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.
«Διαπιστώνουμε θετικά βήματα απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα καλωσορίζουμε» είπε ο κ. Δρούτσας.
Ο ίδιος έσπευσε, ωστόσο, να προειδοποιήσει ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και σίγουρα όχι εύκολος.
Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον κ. Δρούτσα για το ενδιαφέρον που δείχνει πάντα η ελληνική Κυβέρνηση για το Πατριαρχείο, ενώ διαπίστωσε και εκείνος ότι «υπάρχουν θετικές εξελίξεις, γίνονται σταθερά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση».
«Περιμένουμε πάντα την μετουσίωση των λόγων εις έργον» κατέληξε.
Παράδοση στο Φανάρι
Στην τελετή της υπογραφής του κώδικα της Ινδίκτου, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και όλοι οι παρευρισκόμενοι στην Κωνσταντινούπολη αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπέγραψαν τον «τόμο» της Ινδίκτου, προσερχόμενοι κατά την αρχιερατική τάξη, μετά τη θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο κ. Βαρθολομαίος. Πολλοί από τους μητροπολίτες συμμετείχαν στην τακτική Ιερά Σύνοδο, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της.
Μέρος των συνεδριάσεων της Συνόδου έγιναν αυτή τη φορά στη Μονή της Αγίας Τριάδας στη Χάλκη των Πριγκιπονήσων, στην έδρα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ
Συζήτηση για
την οικονομική
κατάσταση των Δήμων

Αθήνα
Η δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων αλλά και οι προβλέψεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει την ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ, η οποία συγκαλείται σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ), στις 11 το πρωί.
Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, υπογραμμίστηκε ότι μέχρι 31-8-2010, οι περικοπές στη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, με βάση τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού, ανήλθε στα 315 εκ. ευρώ για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ενώ η ΣΑΤΑ μειώθηκε κατά 200 εκ.ευρώ – από 800 εκ. ευρώ πέρυσι στα 600 εκ.ευρώ φέτος.
Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» το υπόλοιπο των πληρωμών έργων που έχουν ολοκληρωθεί φτάνει στα 85 εκ.ευρώ με πρόβλεψη οι οφειλές για έργα που εκτελούνται σήμερα και θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου να ανέλθουν στα 170 εκ.ευρώ.
Οπως επισημάνθηκε στο Δ.Σ.της ΚΕΔΚΕ, στην ουσία πρόκειται για χρήματα που λείπουν από τις τοπικές αγορές.
Κατά την σημερινή Γενική Συνέλευση οι αιρετοί αναμένεται να καθορίσουν τον τρόπο που θα αντιδράσουν μπροστά στην ασφυκτική οικονομική πραγματικότητα που βρίσκονται οι δήμοι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα