Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η αμφίδρομη εξάρτηση ανθρώπου – μηχανής – τέχνης και τεχνολογίας

Για την καλύτερη κατανόηση των αμφίδρομων εξαρτήσεων του Ανθρώπου, της Μηχανής, της Τέχνης και της Τεχνολογίας οργανώνεται ο 2ος Κύκλος των παράλληλων δράσεων της έκθεσης σύγχρονης τέχνης ´Τέχνη & Τεχνολογία – Ανθρωπος και Μηχανή´ στο ´Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης´ του Δρομονέρου με στόχο την προσέγγιση από διαφορετικές οπτικές γωνίες των πολλαπλών και πολυεπίπεδων σχέσεων τους.
Την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη στις 8 το βράδυ θα παρουσιαστεί η λυρική εισαγωγή ´Τέχνη & Φαντασία´ από τη σοπράνο Αγάπη Λιόντα, θα προβληθεί η Α΄ σεκάνς της ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ ´2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος´ με παρουσίαση και σχόλια του σκηνοθέτη και κινηματογραφικού παραγωγού Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη και θα προβληθεί η ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν ´Μοντέρνοι Καιροί´.
Η έκθεση ´Τέχνη & Τεχνολογία – Ανθρωπος και Μηχανή παρουσιάζει έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, Φωτογραφίας, Video και Εγκαταστάσεων από τουλάχιστον 100 Εικαστικούς Καλλιτέχνες και έχει εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος (Ελληνικά – Αγγλικά) με παρουσίαση των καλλιτεχνών και των έργων τους, με κείμενα και σχόλια από τους επιμελητές Ιωάννη Αρχοντάκη, Πέγκυ Κουνενάκη και Σοφία Μαυρουδή.
Με την Ευγενική Υποστήριξη της Σουηδικής Πρεσβείας, η έκθεση συνδιοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, τους Δήμους Κολυμβαρίου, Βουκολιών, Καντάνου, Ν. Κυδωνίας και Πλατανιά μαζί με την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού ´Ελαιουργείον´ και θα είναι ανοιχτή για το κοινό ως τις 3 Οκτωβρίου, από Τετάρτη ως και Κυριακή, από 2μ.μ. ως 9μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα