Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Εγγύηση 100.000 ευρώ για τον Γιάννη Αγγέλου

Αθήνα
Την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ εισηγείται με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου για τον πρώην στενό συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, κατηγορούμενο στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
Η εισαγγελέας προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να μειώσει το ποσό της εγγυοδοσίας στις 100.000 ευρώ από τις 300.000 ευρώ, που επέβαλε με διάταξή της στον κατηγορούμενο η εφέτης ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.
Στον διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία σε απιστία, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλει μετά την απολογία του χρηματική εγγύηση 400.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ο κατηγορούμενος προσέφυγε κατά της ανακριτικής διάταξης, πετυχαίνοντας να μειωθεί η χρηματική εγγύηση στις 300.000 ευρώ.
Με προσφυγή του στο Συμβούλιο Εφετών, ο κ. Αγγέλου ζητά την περαιτέρω μείωση της εγγυοδοσίας.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το Συμβούλιο Εφετών να αποφανθεί για το ποσό, που τελικά θα καταβάλει ο κ. Αγγέλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS
Διάσταση απόψεων για τον Τάσο Μαντέλη
Αθήνα
To Συμβούλιο Εφετών θα αποφανθεί για το αν θα μείνει ελεύθερος ή θα κριθεί προσωρινά προφυλακιστέος ο πρώην υπουργός και κατηγορούμενος για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Τάσος Μαντέλης. Μετά την απολογία του υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι θα πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος και την ανακρίτρια, η οποία εισηγήθηκε χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και συνέχιση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει ήδη επιβληθεί.

?

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Διαψεύδεται δημοσίευμα για
´υπερωρίες εκατομμυρίων ευρώ´
Αθήνα
Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για «όργιο με υπερωρίες εκατομμυρίων στα γραφεία των υπουργών» δεν αφορά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.
Όπως διευκρινίζεται, ο υπουργός έχει μειώσει στο ελάχιστο υπερωριακές αποζημιώσεις, που είναι ακόμη χαμηλότερα και από το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως, σε συνεργάτες του οι οποίοι φθάνουν να απασχολούνται και επί 12ωρο ημερησίως.
Ακόμη, το υπουργείο διευκρινίζει ότι «το ποσό των 83.500 ευρώ, που αναφέρεται στο δημοσίευμα, αφορά ολόκληρο το 2010, για την αποζημίωση μέχρι 30 ωρών υπερωριακής απογευματινής εργασίας μηνιαίως ανά υπάλληλο, αντί για 90 ώρες μηνιαίως που προβλεπόταν από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Την αποζημίωση αυτή λαμβάνουν έως 14 υπάλληλοι του πολιτικού γραφείου του υπουργού, έως 10 υπάλληλοι του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού, έως έξι του γραφείου του γενικού γραμματέα και έως τέσσερεις του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών».
Και το υπουργείο συνεχίζει αναφέροντας ότι «οι ανάλογες υπερωριακές αποδοχές στο εννεάμηνο από 1/1/2009 έως 30/9/2009 ήταν 260.321,22 ευρώ. Η δαπάνη αυτή κατανεμήθηκε ως εξής: 130.464,70 ευρώ για το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών-Επικοινωνιών για έως 29 υπαλλήλους, 73.820.91 ευρώ για το πολιτικό γραφείο του πρώην υφυπουργού για έως 19 υπαλλήλους, 30.192,71 για το γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα Επικοινωνιών για έως 10 υπαλλήλους και 25.842,90 ευρώ για το γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα Μεταφορών για έως επτά υπαλλήλους».

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
´Ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης
έκλεισε για εμένα´

Αθήνα
Με κατηγορηματικό τρόπο απαντά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος στην πρόταση-παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη να τεθεί υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. «Ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης έκλεισε οριστικά» ξεκαθαρίζει, ενώ δεν αποκλείει «διορθωτικές κινήσεις» στη ΝΔ εάν το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου είναι αρνητικό. Οσον αφορά στο υπό σχεδιασμό κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος
απαντά με τη φράση «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Παράλληλα, σχολιάζοντας τη στάση σιωπής που τηρεί ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, δηλώνει με νόημα πως «το πότε μιλούν οι πολιτικοί, το κρίνουν οι ίδιοι και κρίνονται από αυτό».
Σε συνέντευξή του στα Νέα, και απαντώντας στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει: «Εδώ και χρόνια έχω πει ότι ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης έκλεισε οριστικά με την οκταετή θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Οσο για την παράταξή μου, έχουμε κάνει ήδη την επιλογή μας». Στηρίζει, δε, τον Βασ.Κικίλια, λέγοντας ότι η υποψηφιότητά του «ενός νέου και άφθαρτου πολιτικού» είναι «μία πρόταση τόλμης, ανανέωσης και υπέρβασης».
Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν εσωκομματικά ζητήματα, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν αποκλείει να υπάρξουν «διορθωτικές κινήσεις», αλλά «πάντα σε πνεύμα ενότητας».

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ
´Διόρθωσε´ η Ελσα
Παπαδημητρίου

Αθήνα
Τέλος έβαλε η βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου στο ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η ίδια στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα για τον εάν θα στήριζε την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η κα Παπαδημητρίου συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και αμέσως μετά ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την κομματική επιλογή, δηλαδή την υποψηφιότητα του Δημήτρη Δράκου.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ενώ η κα Παπαδημητρίου εξερχόμενη από τη Ρηγίλλης δήλωσε: «Αισθάνθηκα ότι δεν είχα ποτέ καμία ένταση με όσα είπα, και απ? ό,τι προσέλαβα από την κουβέντα που είχα με τον πρόεδρο ούτε εκείνος είχε». Ειδικά για την υποψηφιότητα του κ. Δράκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είπε ότι στηρίζει την κομματική επιλογή, «αναγιγνώσκοντας πάντα με ρεαλισμό τα τεκταινόμενα».
«Εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία. Νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να διώξει εμένα» απάντησε σε ερώτηση αν θα παραμείνει στο κόμμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα