Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανατροπές, εκπλήξεις και αποχωρήσεις!

Η αυλαία των αγωνιστικών διοργανώσεων για την περίοδο 2010-11 άνοιξε το Σαββατοκύριακο με την πρεμιέρα της ΕΠΣΧανίων.
Αίσθηση προκάλεσαν οι ομάδες της Β? κατηγορίας αφού μονάχα οι δύο από τις εφτά ηττήθηκαν από συλλόγους της Α? αποσπώντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Οι δύο από τις νίκες αυτές του Ελ. Βενιζέλου και του Α.Ο.Περιβολίων ήρθαν με ανατροπή ενώ η τρίτη που έγινε άνευ αγώνος (των Νέων Χανίων στη Γεωργιούπολη) πιθανόν να σηματοδοτήσει σημαντικές ανακατατάξεις στα τοπικά πρωταθλήματα.
Γιατί όπως μάθαμε  η ομάδα του Αλμυρού δεν θα κατέβει να αγωνιστεί ούτε στο πρωτάθλημα στο οποίο μάλιστα σε αντίθεση με το κύπελλο δεν έχει δηλώσει καν συμμετοχή.
Ετσι στην περίπτωση αυτή που θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της εβδομάδος όταν λήγει η προθεσμία της υποβολής των συμμετοχών η Α? κατηγορία θα έχει 19 ομάδες και λογικά θα κληθεί να καλύψει το κενό ο επιλαχών σύλλογος από τη Β? Α.Ο. Περιβολίων που θα αφήσει κι αυτός σε αυτήν την περίπτωση μία κενή θέση στη Β?…
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε το 5-1 της Α.Ε. Κυδωνίας στο Νιο Χωριό αλλά και η νίκη του Ικάρου Μ. στο γειτονικό ντέρμπι με τον Ηρακλή Ν.
Πιο αναλυτικά οι αγώνες του Σαββατοκύριακου:
1ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ηρακλής Ν. – Ικαρος Μ. 1-2
Σε ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια η ομάδα των Μουρνιών ανέτρεψε το σκορ στο τελευταίο τέταρτο και πήρε τη νίκη.
Στο 20´ ο Σταθάκης με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Νεροκούρου αλλά στη συνέχεια ήταν μοιραίος αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα. Ετσι στο 75´ ο Μεγαλακάκης με κεφαλιά ισοφάρισε και στο 82´ ο Πετράκης με σουτ έδωσε τη νίκη στους τυπικά φιλοξενούμενους. Από τη διαιτησία του Γιαννουλάκη έχουν παράπονα οι γηπεδούχοι θεωρώντας ότι ενώ ο β´ βοηθός Ούτας έδειξε οφ σάιντ στο γκολ τελικά άλλαξε απόφαση μετά τις διαμαρτυρίες των αντιπάλων παικτών αλλά και ο Ίκαρος θεωρεί ότι κακώς ακυρώθηκε στο 10´ γκολ που πέτυχε ο Μεγαλακάκης με υπόδειξει του α´ βοηθού Δρακακάκη ως επιθετικό φάουλ.
Ηρακλής Ν.: Μωραϊτης, Ντουντουνάκης, Τσαγκαράκης (46´ Καρατζάς), Καλυκάκης, Καπετούρης, Καραδάκης (46´ Καλανδράνης), Σταθάκης, Θεοδωρογλάκης (72´ Κουρινάκης), Κοντόπουλος Ε., Αμαξόπουλος, Τοντινίδης
Ικαρος Μ.: Νιαουνάκης, Αργυρίου Σπ., Ροδοκανάκης,  Δασκαλάκης, Αθανασίου (46´ Αργυρίου Α.), Μανουσάκης, Χριστόπουλος, Πετράκης, Δρακάκης (64´ Τρύλος), Μεγαλακάκης (82´ Ξανθουδάκης), Βρεττός
Κορωνίδα – ΑΕ Κυδωνίας 1-5
Εντυπωσιακή η ομάδα του Δήμου Μουσούρων με πρωταγωνιστές τους Καλογεράκη και Καλαμπαλίκη έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Στο 20´ ο Καλογεράκης κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ ενώ στο 25´ από δικιά του κεφαλιά – πάσα ο Σφυριδάκης με κεφαλιά πέτυχε το 0-2.
Στο 35´ ο Καλογεράκης με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 3ο τέρμα για να μειώσει στο 60´ με πέναλτι ο Ρεβελάκης το οποίος είχε κερδίσει ο Τζαγκαράκης. Όμως στο 70´ από ασίστ του Μπασιαδάκη ο Καλαμπαλίκης με πλασέ πέτυχε το 1-4 και το σκορ έκλεισε ο ίδιος παίχτης με ατομική ενέργεια στο 75´.
Ο Τζανουκάκης είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους ενώ από τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε στο 58´ με δεύτερη κίτρινη ο Κοκολάκης.
Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Ούτα.
Κορωνίδα: Σμπυράκης, Ρεβελάκης, Μαραβέλιας, Σταυρουλάκης (65´ Φλώρος), Νικολουδάκης (46´ Κακαξυλάκης), Μαρινάκης (46´ Ιερωνυμάκης), Λεσεμίν, Τρούλος, Αχλάτης, Τζαγκαράκης, Τζανουκάκης
ΑΕ Κυδωνίας: Ελευθερίου, Δημητρογιαννάκης, Λούπου (60´ Προβιδάκης), Παπαδογιαννάκης, Κοκολάκης, Βιγλάκης, Σφυριδάκης (46´ Κατσουλάκης), Βασιλείου (70´ Ανδρουλάκης), Καλαμπαλίκης, Μπασιαδάκης, Καλογεράκης
H επόμενη 2η αγωνιστική
Ικαρος Μ. – Κορωνίδα το Σάββατο 4/9 (17.30) στα Νεροκούρου
ΑΕ Κυδωνίας – Ηρακλής Ν. την Κυριακή 5/9 (10.30) στον Αλικιανό
2ος όμιλος
1η αγωνιστική
Αρης Σ. – Δόξα 1-1
Ο Ν. Βλαχάκης με πλασέ και αφού προηγουμένως έπαιξε με επιτυχία το “1-2” με τον Α. Γαλανάκη άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Σούδας όμως στο 80´ ο Γ.Ι. Σγουρομάλλης με διαγώνιο πλασέ ισοφάρισε και μάλιστα παρολίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ για την ομάδα των Παχιανών στο 85´ όταν είχε δοκάρι.
Καλή ήταν η διαιτητία του Ντοκάκη.
Αρης Σ.: Κοκκάλας, Σκαλέρης, Κουράκης, Κοσμαδάκης, Ιππέκης, Κεμπάτσι, Βροντάκης Α., Κονταξάκης, Γαλανάκης Κ. (60´ Τσίτας), Βλαχάκης Ν. (73´ Ζερβουδάκης), Γαλανάκης Α. (83´ Στεφανίδης)
Δόξα: Σκουμπάκης, Χατζηδάκης (63´ Χαραλαμπάκης), Σκευοφύλαξ, Αλμυράς, Μουστάκας, Τωμαδάκης, Σγουρομάλλης Γ.Ι., Μιχελάκης, Γαλανίδης (20´ λ.τρ. Μοσχόπουλος), Μαυρεδάκης Μ. (77´ Σγουρομάλλης Γ.), Ξηρουχάκης
Αλμυρός – Νέοι Χανίων 0-3 α.α.
Ρεπό: Κισαμικός
Η επόμενη 2η αγωνιστική
Νέοι Χανίων – Κισαμικός το Σάββατο 4/9 (10.30) στις Μουρνιές
Δόξα – Αλμυρός την Κυριακή 5/9 (10.30) στη Μον. Ελιά
Ρεπό: Αρης Σ.
3ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ελ. Βενιζέλος – ΑΟΔΑ 6-3
Η μεγάλη ανατροπή έγινε στο Ελπίς + Νίκη το Σάββατο όπου κυρίαρχησε ο Γιάννης Κουρκούτης που πέτυχε 4 γκολ για τους γηπεδούχους ενώ κέρδισε και πέναλτι. Στο 8´ ο Μ. Παπαδάκης με σουτ και στο 18´ ο Κομνηνός με σουτ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους για να μειώσει στο 65´ ο Ι. Κουρκούτης με κεφαλιά από κόρνερ του Καρβουνιάρη.
Ξανά ο Ι. Κουρκούτης στο 50´ με σουτ ισοφάρισε αλλά στο 58´ ο Σεργάκης με κεφαλιά πέτυχε το 2-3 για τον ΑΟΔΑ. Τελευταία κουβέντα ανήκε στους γηπεδούχους που πέτυχαν 4 γκολ μέσα σε 12 λεπτά.
Στο 70´ και στο 78´ ο Ι. Κουρκούτης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 5-3 αφού ενδιάμεσα στο 75´ είχε κερδίσει και πέναλτι από τον Σκαράκη το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Καρβουνιάρης (4-3).
Το τελικό 6-3 διαμόρφωσε στο 82´ ο Μαθιουδάκης με ατομική προσπάθεια.
Από την διαιτησία του Χρυσού έχουν κάποια παράπονα οι φιλοξενούμενοι θεωρώντας ανύπαρκτο το πέναλτι.
Ελ. Βενιζέλος: Χαιρετάκης, Σκορδύλης (22´ Χαραλαμπάκης), Κάχρης, Χαραλάμπους (60´ Φαραζής), Αγιασμενάκης, Μαρκάκης, Λαζαρίδης (80´ Κόττας), Καρβουνιάρης, Μαθιουδάκης, Τσιτσιριδάκης, Κουρκούτης Ι.
ΑΟΔΑ: Τυπάλδης, Γερούλης Δ. (60´ Λουπασάκης), Καραγκιοζίδης (72´ Μπελώνης), Σκαράκης, Στεφανιδάκης, Σεργάκης, Γερούλης Π., Γαλανάκης Α. (80´ Σάμπα Γκλέντι), Κομνηνός, Παπαδάκης Μ., Ταταράκης
Πλάτανος – Κρ. Αστέρας 1-1
Μόλις στο 13´ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με ωραίο σουτ του Μιχαλέφσκι για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα στο 14´ ο Ν. Βεστάκης για τους γηπεδούχους οι οποίοι επανεμφανίστηκαν μετά από πολλά χρόνια στο θεσμό του κυπέλλου. Για τον Κρ. Αστέρα δοκάρια είχαν ο Σιντάρσκι στο 29? και ο Φραγκιουδάκης στο 47?.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ανεζάκη.
Πλάτανος: Κουφογιαννάκης, Κουκουράκης, Ζουριδάκης (50´ Κατζουράκης), Γιαννενάκης Θ. (80´ Πολυχρονάκης), Βεστάκης Ν., Λουπασάκης, Γιαννενάκης Η. (36´ Ντεντάκης), Σαρμίρ, Μαργαριτάκης Α., Μαργαριτάκης Σ., Σαλάχι Αλμπίν
Κρ. Αστέρας: Τζατζιμάκης, Ασημακόπουλος, Φραγκιουδάκης, Περβολαράκης, Κατάκης, Δρεττάκης, Κοκολαντωνάκης, Σιντάρσκι, Μιχελέφσκι, Παρασκευούδης Χ., Νταγκουνάκης Μ.
Η επόμενη 2η αγωνιστική
ΑΟΔΑ – Πλάτανος το Σάββατο 4/9 (17.30) στους Αγ. Αποστόλους
Κρ. Αστέρας – Ελ. Βενιζέλος την Τετάρτη 8/9 (17.30) στη Μον. Ελιά
4ος όμιλος
1η αγωνιστική
Χάλης – Αστέρας Μ. 0-0
Λευκή ισοπαλία το Σάββατο στο γήπεδο τ´ Αλικιανού και μάλιστα η ομάδα του Βαρυπέτρου παρ´ ότι αγωνίζεται στη Β´ κατηγορία έχασε ευκαιρίες για να πάρει ακόμα και τη νίκη. Στο 20´ ο Λιονάκης είχε σουτ στο δοκάρι ενώ στο 30´ ήταν ο Δοξάκης που είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι για τον Αστέρα.
Καλή ήταν η διαιτησία του Λέττα.
Χάλης: Καστρινάκης, Μαρκογιαννάκης, Μπουτζαλής Δ., Κουφάκης (80´ Μπουρλούκος), Βιδάκης, Βάλαρης, Βακάκης (65´ Ροδουσάκης), Κολοκοτρώνης, Λενταράκης, Νικολιουδάκης, Λιονάκης
Αστέρας Μ.: Ορφανουδάκης, Τζωρτζάκης, Κολοκυθάς, Δημητριάδης (75´ Κατρανίδης), Μαραντόν, Κουκουτσάκης, Δοξάκης (82´ Ροδιτάκης), Ράντεφ, Λιονάκης, Λιοδάκης, Γιανναράκης (46´ Μαματσής)
ΙΝΚΑ Χανίων – Ιωνία 2000 0-4
Αρκετά καλά στάθηκε στο γήπεδο η ομάδα των γηπεδούχων που “λύγισε” στην εκπνοή του α´ μέρους με σουτ του Μπαντουράκη. Ο ίδιος παίχτης στο 60´ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων και λίγο αργότερα στο 63´ ο Μεζαρτζόπουλος πέτυχε ένα ακόμα τέρμα για την Ιωνία που έκλεισε το σκορ στο 83´ με πλασέ του Καπετάνιου από πάσα του Καβρουλάκη.
Στο 25´ ο Γ. Βουτετάκης και στο 65´ ο Στυλιανάκης είχαν δοκάρια για τους νικητές.
Καλή ήταν η διαιτησία του Δημοβασίλη.
ΙΝΚΑ: Βουτσινάς, Χωραφάκης (46´ Ποθητός), Γερακάκης, Κλεινάκης, Παντελίδης, Μαρκουλάκης, Κουτρουμπάς, Παπαδάκης, Ζέγκο (40´ λ.τρ. Μετζιδάκης), Γιαννόπουλος, Λιοδάκης Μ. (55´ Ξυραφάκης)
Ιωνία 2000: Χριστουλάκης, Δασκαλάκης, Καπνισάκης, Ντογκρασβίλι, Βουτετάκης Γ. (50´ Μπάτζιο Σπ.), Μπαντουράκης, Μεζαρτζόπουλος , Στυλιανάκης, Σαρρής (60´ Καπετάνιος), Καβρουλάκης,  Πάτας (50´ Γιαννολάρης)
Η επόμενη 2η αγωνιστική
Ιωνία 2000 – Χάλης το Σάββατο 4/9 (17.30) στη Μον. Ελιά
Αστέρας Μ. – ΙΝΚΑ Χανίων την Τετάρτη 8/9 (17.30) στον Ταυρωνίτη
5ος όμιλος
1η αγωνιστική
Θύελλα Καλ. – Τιτάν 1-0
Στο 70´ ο Κλωτσοτήρας με κεφαλιά – ψαράκι λύτρωσε τους γηπεδούχους και τους έδωσε τους 3 βαθμούς της νίκης.
Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 20´ ενώ και η ομάδα των Καλυβών είχε δοκάρι στο 70´ με τον Μανανεδάκη.
Από την διαιτησία του Μιχελάκη οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν ένα πέναλτι σε χέρι αμυντικού στο 90´.
Θύελλα Καλ.: Μάστορας, Στραταριδάκης, Σγουρομάλλης Χ.  (60´ Λιανιδάκης), Τεκίδης, Κρομμύδας, Τζανίδης (85´ Τσουρής), Μπατιστάκης, Λουβιτάκης Σπ. (60´ Βερυκάκης), Ουρούκου, Κορναράκης, Κλωτσοτήρας
Τιτάν: Σαριδάκης, Κουλουμπής, Κοτρωνάκης Γ., Κλαπάκης (80´ Κοτρωνάκης Ι.), Κουτσορινάκης Σπ., Μανανεδάκης, Σπαθαράκης, Μαδαριωτάκης Ο. (46´ Βογιατζάκης), Μαδαριωτάκης Στ. (68´ Χαριτάκης), Μανουσάκης, Ορφανουδάκης Ι.
Γρανίτης – Ποσειδών Τσ. θα παίξουν την Τετάρτη (17.30) στους Αγ. Αποστόλους
Η επόμενη 2η αγωνιστική
Ποσειδών Τσ. – Θύελλα Καλ. το Σάββατο 4/9 (17.30) στη Σούδα
Τιτάν – Γρανίτης το Σάββατο 4/9 (17.30) στις Καλύβες
6ος όμιλος
1η αγωνιστική
Μινώταυρος – Παλαιόχωρα  3-0
Μόλις στο 3´ ο Βακαλουνάκης με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 53´ ο Νταγκουνάκης με ανάλογο τρόπο σημείωσε το 2-0.
Στο 77´ από μπαλιά του Νταγκουνάκη ο Μιχάκης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχου έπαιζαν από το 42´ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πατεράκη για εξύβριση.
Καλή ήταν η διαιτησία του Κανελάκη.
Μινώταυρος: Σπυριδάκης, Καράκης (46´ Σαρίδης), Βαρδάκης, Πατεράκης Γ., Μαρινάκης, Πλατώνης, Νταγκουνάκης, Καλαϊτζάκης, Βακαλουνάκης (78´ Κοτζαμάνογλου), Περδικάκης (72´ Γκούντελος), Μιχάκης
Παλαιόχωρα: Ψαράκης, Τσατσαρωνάκης, Μετζιδάκης, Κοντάκης, Παπανίδης, Βούρας, Μαυριγιαννάκης, Θεοδωράκης (60´ Περράκης), Ζαϊμίδης (82´ Μαρματάκης), Κοντεκάκης (75´ Λειβαδίτης), Μηνάς
Κεραμειά – Ακρίτας θα παίξουν την Τετάρτη (17.30) στα Νεροκούρου
Η επόμενη 2η αγωνιστική
Παλαιόχωρα – Κεραμειά την Κυριακή 5/9 (17.30) στην Παλαιόχωρα
Ακρίτας – Μινώταυρος την Τετάρτη 8/9 (17.30) στο Νιο Χωριό
7ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ιδομενέας – Πανακρωτηριακός 1-4
Στο 6´ ο Παπαδομανωλάκης με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και αφού νωρίτερα στο 2΄από άλλη δική του εκτέλεση φάουλ ο Λιονάκης αστόχησε ελάχιστα σε κεφαλιά ενώ στο 3´ ο Μουστάκας έκανε μία δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Θεοδωράκη.
Στο 15´ από πάσα του Λουκόπουλου ξανά ο Παπαδομανωλάκης με πλασέ έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους για να μειώσει στο 35´ ο Χ. Κουτρούλης με σουτ από πάσα του Θεοδωράκη.
Στο 73´ από μπαλιά του Παπαδομανωλάκη ο Παπαδάκης με πλασέ έγραψε το 1-3 και το σκορ έκλεισε στο 84´ ο Λιονάκης με κεφαλιά σε σέντρα του μεγάλου πρωταγωνιστή του αγώνα Ανδρέα Παπαδομανωλάκη.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπουλέρου.
Ιδομενέας: Καλλίνικος, Καστρινάκης, Νταμοτσίδης, Τζατζιμάκης, Κουτρούλης Χ., Καλαϊτζάκης, Λασαούρι (65´ Βρουβάκης), Κυπραίος Ν. (46´ Φιωτάκης), Λαμπιθιανάκης, Ζαχάρογλου, Θεοδωράκης (85´ Τσουπάκης)
Πανακρωτηριακός: Μουστάκας, Σοφιανόπουλος (73´ Κωνσταντόπουλος), Ράπτης, Αδαμόπουλος, Σεληνιωτάκης, Λουκόπουλος, Ψαράκης (30´ λ.τρ. Μαυριγιαννάκης), Παπαδάκης, Λυχνάκης (65´ Πενταράκης), Παπαδομανωλάκης, Λιονάκης
ΑΟ Περιβολίων – Ασπίδα 3-1
Μεγάλη νίκη για τους γηπεδούχους απέναντι στον νεανικό σύλλογο του Ναυστάθμου. Στο 10´ από λάθος του τερματοφύλακα ο Καλπάκης με πλασέ πέτυχε το 0-1 και στο 55´ η Ασπίδα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να “καθαρίσει” τον αγώνα όταν ο Καλπάκης κέρδισε πέναλτι όμως ο Κουράτορας που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα άουτ.
Σαν να μην έφθανε αυτό για τους φιλοξενούμενους 2´ λεπτά αργότερα ήταν ο ΑΟ Περιβολίων που κέρδισε πέναλτι με τον Καραγιαννάκη το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γιανναράκης ισοφαρίζοντας.
Στο 60´ ο Μάνης από πλάγια θέση με σουτ πέτυχε το 2-1 και στο 83´ ο Ορφανίδης με ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ σχεδόν από το σημαιάκι του κόρνερ πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.
Δύο λεπτά αργότερα ο Κουρουπάκης παρ´ ολίγο να πετύχει ένα 4ο γκολ όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού.
Καλή ήταν η διαιτησία του Λέττα.
ΑΟ Περιβολίων: Μπαντουράκης, Παπιδάκης, Μπολάνης, Μανωλικάκης (46´ Μάνης), Σαριδάκης, Γιανναράκης, Βλαστάκης, Επιτροπάκης, Τόλιας (46´ Καραγιαννάκης), Βασιλείου (72´ Κουρουπάκης), Ορφανίδης
Ασπίδα: Ιωαννίδης, Μανατάκης, Μπίτι, Σκαράκης, Καλαμάρας, Καραθανάσης (46´ Κουρκούνας), Σουχλάκης, Σπαθαράκης (80´ Τελεμενής), Κουράτορας, Καλπάκης, Ρουσκέτος  
Η επόμενη 2η αγωνιστική
Πανακρωτηριακός – ΑΟ Περιβολίων την Τετάρτη 8/9 (17.30) στα Καθιανά
Ασπίδα – Ιδομενέας την Τετάρτη 8/9 (17.30) στον Ναύσταθμο


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα