Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εφικτός στόχος τα ευρωπαϊκά κύπελλα

Με την απόκτηση και του Ηρακλή Αδαμίδη, που παρουσιάστηκε επίσημα χθες (φωτ.), ο Κύδωνας αλλάζει πλέον επίπεδο και ο στόχοι του φθάνουν μέχρι και την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα χάντμπολ με προοπτική την επόμενη τριετία να διεκδικήσει ακόμα και κάποιο τίτλο!
Το παραπάνω τόνισε το μέλος της διοικούσας Επιτροπής χάντμπολ του Κύδωνα Γιάννης Ντερμανάκης που δήλωσε χαρακτηριστικά: “Με την απόκτηση του Αδαμίδη ολοκληρώσαμε τις μεταγραφές μας για φέτος και νομίζουμε ότι φτιάξαμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο. Ετσι εκτός την άνετη παραμονή και το ωραίο θέαμα πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε έξοδο στην Ευρώπη αλλά και κάποιο τίτλο την επόμενη τριετία. Αρκεί να μας αγκαλιάσουν και οι τοπικοί φορείς το ίδιο όπως οι φίλαθλοι που μας στήριξαν και μας στηρίζουν πάρα πολύ. Το βασικό ήταν ότι κρατήσαμε όλους τους χανιώτες παίκτες και ενισχύθηκαμε με ταλαντούχους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό”.
Από την πλευρά του πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής χάντμπολ του Κύδωνα Νότης Ψυλλάκης χαρακτήρισε την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα μύχιο στόχο αφού “αισθανόμαστε την τεράστια ευθύνη να είμαστε οι μοναδικοί εκπρόσωποι των Χανίων σε μία κορυφαία κατηγορία. Με σταθερά προσεκτικά βήματα θέλουμε να αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο τους στόχους μας αρκεί να μην έχουμε την στήριξη μονάχα των φιλάθλων αλλά και των τοπικών φορέων.
Αναφερόμενος στην αξία του Αδαμίδη ο κ. Ψυλλάκης είπε ότι η χανιώτικη ομάδα απέκτησε ένα βασικό στέλεχος του Ζαφειράκη Νάουσας με πολύ καλά στατιστικά, περίπου 2,5 γκολ μέσο όρο ανά αγώνα. Ενα αριστερόχειρα δεξί εξτρέμ που θα βοηθήσει τον Κύδωνα να προσφέρει στους φιλάθλους καλύτερο θέαμα και πιο ποιοτικό σύνολο αλλά και σκληροτράχηλο όπως απαιτείται στην Α1 Εθνική. “Πιστεύω ότι θα είμαστε πιο επιθετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι και δεν θα έχουμε μονάχα αμυντικές αρετές”.
Ο 30χρονος Ηρακλής Αδαμίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε το Δ.Σ. του συλλόγου για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και επέλεξε να έρθει στην ομάδα για να ανεβάσει το image του. ” Ο Κύδωνας με τις αλλαγές που έκανε πέρυσι και την πορεία του ειδικά στον β´ γύρο έδειξε να διαθέτει μεγάλη δυναμική. Με τις μέχρι τώρα μεταγραφικες κινήσεις, τις εγκαταστάσεις που διαθέτει δηλαδή το υπερσύγχρονο γήπεδο και το γυμναστήριο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Η Κρήτη είναι σαν τόπος ιερός και πολύ αγαπημένος και μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαστε υγιείς ώστε και η παραμονή μου να είναι μακροχρόνια”.
Να προσθέσουμε ότι ο παίκτης έχει αρκετές εμπειρίες αφού εκτός της παρουσίας του τα δύο προηγούμενα χρόνια φόρεσε ακόμα για 4 χρόνια την φανέλα του Αρη Θ. και 3 του Φοίβου Συκεών. Μάλιστα κατά την θητεία του στην ομάδα των Συκεών είχε έρθει σε συμφωνία να αγωνισθεί στην Α2 Ιταλίας με την Μιστρίνο όμως λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν έφυγε στο εξωτερικό. Ενώ φέτος υπήρξε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες της Α1 όπως από την ΧΑΝΘ και τον Αερωπό.
Για τους φετινούς στόχους του Κύδωνα μίλησαν επίσης ο έφορος Μάκης Πολλάκης και ο γεν. αρχηγός Δημήτρης Κοκολοδημητράκης -που ήταν και ο έφορος όταν ανέβηκε η ομάδα στην Α1. Ο Μ. Πολλάκης χαρακτήρισε την περυσινή χρονιά ως ευκαιρία για να συλλέξει η ομάδα εμπειρίες ενώ για φέτος επεσήμανε ότι: “αρκετά νωρίς λύσαμε το θέμα του προπονητή και ολοκληρώσαμε τις μεταγραφές. Πιστεύω λοιπόν και εγώ ότι οι στόχοι που βάζουμε είναι εφικτοί αν υπάρξει συμπαράσταση από την τοπική κοινωνία”. Ενώ ο Δ. Κοκολοδημητράκης είπε ότι με συλλογική δουλειά και την απαιτούμενη συμπαράσταση μπορούμε και έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε. Δεν είναι παράλογες οι βλέψεις μας αφού φέτος λειτουργούμε σε πολύ επαγγελματικά πλαίσια”.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο άγγλος τερματοφύλακας Ρόμπερτ Γκράχαμ Γουάϊτ που σε δηλώσεις του σημείωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του στα Χανιά και την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις που βρήκε. Για τους ευρωπαϊκούς στόχους που βάζει ο Κύδωνας είπε ότι θα ήταν πολύ καλό για την ομάδα αλλά και τον ίδιο μία τέτοια προοπτική ενώ όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει το επίπεδο του αθλήματος στην χώρα του και στην Ελλάδα απάντησε ότι μπορεί στην Βόρεια Ευρώπη το χάντμπολ να είναι πιο ανεπτυγμένο και να ασχολούνται περισσότεροι όμως στην Νότια βλέπει μεγαλύτερη θέληση για να το μάθουν καλύτερα.
Ο Γουάϊτ που μαζί με τον Αδαμίδη, τον αριστερό ίντερ Μπόγιαν Μίκοβιτς και τον τον διεθνή με την εθνική νέων πλέι μέϊκερ Δημήτρη Τσαβδάρη έχουν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τους χανιώτες σε μία περίοδο που πολλά από τα σωματεία της Α1 τα οποία αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις βουλιάζουν από τα οικονομικά προβλήματα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα