Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αθήνα
Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει σύντομα ο πρωθυπουργός, καθώς στενοί του συνεργάτες βολιδοσκοπούν κορυφαία στελέχη και υπουργούς, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διαμηνύσει ήδη στο μέγαρο Μάξιμου ότι επιθυμούν να αλλάξουν άμεσα χαρτοφυλάκιο. Κάποιοι άλλοι, πάντως, ζητούν να παραμείνουν στο πόστο τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη το έργο τους.
 Σημείο αναφοράς στα σενάρια του ανασχηματισμού παραμένει το υπουργείο Οικονομίας, στην πολιτική ηγεσία του οποίου καταλογίζονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργου και μάλιστα σε μια περίοδο στην οποία το μέγαρο Μάξιμου ρίχνει το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής στη συγκράτηση της ραγδαίας πτώσης των ρυθμών ανάπτυξης.
 Αν και όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί σπεύδουν να δηλώσουν ότι ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικά απόφαση του πρωθυπουργού, το θέμα φαίνεται να έχει διχάσει τα κυβερνητικά στελέχη. Υπέρ του ανασχηματισμού εμφανίζεται ο Θόδωρος Πάγκαλος, κάτι που όμως φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνους τον Δημήτρη Ρέππα, την Άννα Διαμαντόπουλου, άλλα και τον Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι θεωρούν ότι σε περίπτωση αλλαγών θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο.
 Στον αντίποδα, αναπόφευκτο λόγω και της πιθανής συμμετοχής συνάδελφων τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούν τον ανασχηματισμό οι Πάνος Μπεγλίτης, Κατερίνα Μπατζελή και Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 Καθοριστικό για τον χρόνο ανακοίνωσης του ανασχηματισμού, άλλωστε, θα είναι το “κλείδωμα” των υποψηφιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις οποίες οι πληροφορίες θέλουν να περιλαμβάνονται και πρόσωπα που συμμετέχουν στο τρέχον κυβερνητικό σχήμα, με επικρατέστερους τη Φώφη Γεννηματά για τον δήμο Αθηναίων και τον Σταύρο Αρναουτάκη για την περιφέρεια της Κρήτης.
 Σύμφωνα εξάλλου με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Μπεγλίτης “μετακομίζει” στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παίρνει την θέση της κας Κατσέλη η οποία αναλαμβάνει το επανασυσταθέν υπουργείο Ναυτιλίας, η υπουργός Υγείας κα Ξενογιαννακοπούλου απομακρύνεται ενώ η Νομάρχης Ηρακλείου κα Σχοιναράκη αναμένεται να αναλάβει μία θέση στο Υπουργείο Παιδείας. Στην Περιφέρεια Αττικής φέρεται να κατεβαίνει υποψήφια Περιφερειάρχης η υπουργός Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα