Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΠΟΛΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Βαρσοβία
Διαφορετική τροπή ενδέχεται να πάρουν οι έρευνες για τη συντριβή του προεδρικού αεροσκάφους της Πολωνίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 96 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Λεχ Κατσίνσκι, μετά την ανεύρεση του μαύρου κουτιού.
Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της ταινίας από ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου, ο κυβερνήτης Αρκάντιους Προτάσιουκ δηλώνει: “Αν δεν προσγειωθώ αυτός θα με σκοτώσει”. Η δήλωση αυτή του κυβερνήτη έγινε λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους, μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Δεν υπήρξε πάντως καμία ένδειξη για το άτομο στο οποίο αναφερόταν ο Προτάσιουκ.
Ένα τμήμα από την μαγνητοφώνηση στο μαύρο κουτί αποκρυπτογραφήθηκε, σημείωσε το TVN 24 και πρόσθεσε ότι δεν έχει καταστεί σαφές αν ο Προτάσιουκ είπε “θα με σκοτώσει” ή “θα με σκοτώσουν”. Ο τηλεοπτικός σταθμός είπε ότι δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο πλαίσιο, ειπώθηκαν οι λέξεις αυτές.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει διότι δεν είναι ενήμερο για αυτά που οι ερευνητές αποκωδικοποίησαν. Επί του παρόντος, Πολωνοί και Ρώσοι ερευνητές συνεργάζονται σε δύο ξεχωριστές έρευνες για το δυστύχημα.
Οι σχολιαστές πάντως έχουν κάνει εικασίες για το κατά πόσο ο Κατσίνσκι μπορεί να πίεσε το πλήρωμα να προσγειωθεί στο Σμόλενσκ. Ο Κατσίνσκι είχε απαιτήσει τον Αύγουστο του 2008 από ένα πιλότο να προσγειώσει το αεροπλάνο του στην Τιφλίδα, της Γεωργίας, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Ο πιλότος αρνήθηκε και προσγειώθηκε στο γειτονικό Αζερμπαϊτζάν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα