Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Δ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αθήνα
Μετά τα προκλητικά φαινόμενα διαφθοράς σε Υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες, η έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει περιπτώσεις κακοδιοίκησης και στις δημοτικές επιχειρήσεις. Από τον οικονομικό έλεγχο σε δήμο της Νομαρχίας Ημαθίας διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 1.707.000 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε σε περιφέρεια ακόμα και διπλή εκταμίευση για την κατασκευή του ίδιου έργου.
Εξάλλου, μετά τη διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας που συμμετείχε με επιπλέον αμοιβή σε 31 επιτροπές, εντοπίστηκαν πλήθος επιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χωρίς κανένα αντικείμενο. Όσοι βέβαια συμμετείχαν σε αυτές τις επιτροπές πληρώνονταν με το παραπάνω.
Επιπλέον, στο στόχαστρο του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μπήκαν οι ελλειμματικοί και υπερχρεωμένοι δήμοι.
Η δήλωση του Λ. Ρακιντζή, ότι το “μεγάλο φαγοπότι” όμως έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και του δημάρχου Αθηναίων.
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΚΕ τονίζει ότι ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τις λιγότερο χρεωμένες στην ΕΕ των 27, αφού ο συνολικός δανεισμός, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι μικρότερος του 0,7% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Ρακιντζής οφείλει να μιλήσει με ονοματεπώνυμα, διαφορετικά θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να στηρίξει τις θέσεις του.
Μέσα στο 2009 έγιναν 4.440 έλεγχοι στη δημόσια διοίκηση από τα σώματα και τις υπηρεσίες ελέγχου και επιθεώρησης. Από τις υποθέσεις αυτές, 724 παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα