Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα
Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία που κήρυξη η ΓΣΕΕ για τις 8 Ιουλίου, γνωστοποίησε η ΑΔΕΔΥ, με τις δύο ομοσπονδίες να αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα, ζητώντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
“Η κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση επιμένει στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την ενίσχυση της ιδιωτικής” αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της. “Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, οδηγεί τα Ταμεία σε διάλυση. Μειώνει τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τα Επικουρικά Ταμεία αφού αρνείται την ενίσχυσή τους, αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας. Οι επιλογές της για το Δημόσιο είναι περισσότερο επώδυνες εξαιτίας της κατάστασης των Ταμείων αφού εντάσσει τους νέους στο ΙΚΑ”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση. Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει παράλληλα, ότι στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τις ομοσπονδίες- μέλη της για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.
ΚΑΙ Η ΠΝΟ
Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 8 Ιουλίου θα προχωρήσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Η συνεδρίαση υπήρξε επεισοδιακή, καθώς συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ χειροδίκησαν εναντίον συναδέλφου τους, ενώ επέκριναν τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, επειδή η Ομοσπονδία δεν εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά την περασμένη Τρίτη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα