Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ
Ανοίγει ο δρόμος
των αποζημιώσεων
Λευκωσία
Αποζημιώσεις σε εννέα Ελληνοκύπριους πρόσφυγες για απώλεια χρήσης της περιουσίας τους, επεδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σε μια απόφαση “σταθμό”.
Το ΕΔΑΔ έκρινε ότι πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις για ηθική και υλική ζημιά, που κυμαίνονται από 10.000 έως και 400.000 ευρώ ενώ, με την ίδια απόφαση, υποχρεώνεται η Τουρκία να καταβάλλει και τα δικαστικά έξοδα.
Σημειώνεται ότι με την εν λόγω απόφαση του ΕΔΑΔ ανοίγει ο δρόμος για τη δικαίωση και άλλων προσφυγών Ελληνοκυπρίων, στους οποίους έχει απαγορευθεί η πρόσβαση στις περιουσίες τους στα κατεχόμενα κατά τη νομολογία που έχει διαμορφωθεί στο Δικαστήριο, ύστερα από την τελική του απόφαση, για την υπόθεση Λοϊζίδου.
Διευκρινίζεται μάλιστα ότι η εν λόγω απόφαση του ΕΔΑΔ δεν αντιστρατεύεται πρόσφατη, σχετική απόφαση, με την οποία δεν είχε αναγνωρισθεί σε παιδιά Ελληνοκύπριων προσφύγων το κληρονομικό δικαίωμα απόκτησης της περιουσίας των γονιών τους.

ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ
Σιδηροδρομικό δυστύχημα
Μπραζαβίλ
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη νύχτα στο νότιο Κονγκό, δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής των σιδηροδρόμων της χώρας Ζοζέφ Σοβέρ Ελ Μπεζ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το δυστύχημα σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ των περιοχών Μπιλίνγκα και Τσιτόντι.
«Ενα σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα κοντά στο Πουέντ – Νουάρ. Υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Οι πρώτοι νεκροί και τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νεκροτομεία και νοσοκομεία του Πουέντ Νουάρ», τόνισε ο Ελ Μπεζ, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα