Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
H κλήρωση
του διαγωνισμού
“Χ.Ν.” και Panini
Στην κλήρωση για τον διαγωνισμό Μουντιάλ 2010 που διοργάνωσαν τα “Χανιώτικα Νέα” σε συνεργασία με την αντιπρόσωπο της Panini στην Ελλάδα “Πήγασος” ΑΕ οι τυχεροί που κέρδισαν τις 6 συμπληρωμένες συλλογές ήταν:
-Αργυρουδάκης Στέλιος (φωτ. αριστερά) (προπαίδες ΑΟΧ) Νο 7
-Μαραγκουδάκης Χαράλαμπος (τζούνιορ ΠΣΝΧ) Νο 55
-Ρηγάκης Κωνσταντίνος (Σούδα) Νο 72
-Δρικάκης Νίκος (προτζούνιορ Ακαδ. Νέας Κυδωνίας) Νο 27
-Νερατζάκης Θοδωρής (τζούνιορ ΠΣΝΧ) Νο 47
-Κίτσο Παύλος (φωτ. δεξιά) (προτζούνιορ Ιωνία 2000) Νο 21
Επίσης ένα μικρότερο δώρο κερδίζει και ο επιλαχών Κατσανικάκης Χρήστος
Η απάντηση στην ερώτηση πόσα γκολ είχε βάλει η Ελλάδα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994 ήταν φυσικά κανένα και ευτυχώς από το φετινό παιχνίδι με την Νιγηρία σταμάτησε αυτό το αρνητικό σερί.
Θυμίζουμε ότι στην κλήρωση βάλαμε και τους πρώτους σκόρερ στα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΧ που ήταν αφιερωμένα στη μνήμη Βαγγέλη Νικολακάκη. Μάλιστα βάλαμε όχι απλά τους 3 πρώτους αλλά όσο περισσότερα παιδιά ξεχώρισαν στις κατηγορίες αυτές.

Τα “12α Θεοχαράκεια στίβου”
την Κυριακή στο Εθνικό Στάδιο

Ο Α.Ο. Κισάμου σε συνεργασία με το Δήμο Κισάμου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης διοργανώνουν την Κυριακή 27 Ιουνίου τους καθιερωμένους αγώνες στίβου “Θεοχαράκεια”, που φέτος συμπληρώνουν 12 χρόνια “ζωής”.
Για 4η συνεχόμενη φορά η διοργάνωση (που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Ι. Θεοχαράκη και έχει χορηγό τη Nissan AE) θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και περιλαμβάνει αγωνίσματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Τα “12α Θεοχαράκεια” αρχίζουν στις 10πμ με τον “Θεοχαράκειο δρόμο” που είναι συνολικής απόστασης 7χλμ, με εκκίνηση από τη γενέτειρα της οικογένειας Θεοχαράκη, Κατριμάδο Ποταμίδας και τερματισμό στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν (από τις 9 έως και τις 9.30πμ) στο χώρο του Σταδίου Κισάμου, απ΄όπου και θ’ αναχωρήσουν οι αθλητές-τρεις για το χώρο εκκίνησης, ενώ προβλέπονται χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός (10) σε μια από τις δυο κατηγορίες, ο δρόμος θα γίνει σ’ ένα ενιαίο γκρουπ.
Το… κυρίως μενού προβλέπει τους αγώνες που θα γίνουν στο Ε.Σ. Χανίων και αφορούν από τις κατηγορίες μίνι παμπαίδων-παγκορασίδων μέχρι αυτές των ανδρών-γυναικών. Η ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 5μμ, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στην γραμματεία των αγώνων, μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη κάθε αγωνίσματος. Στους τρεις πρώτους νικητές-τριες θ’ απονεμηθούν μετάλλια, ενώ αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι όσοι αγωνιστούν.

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ “ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΑΠΙΝΤ 2010” ΤΟΥ ΟΑΧ
Νέα νίκη ο Μ. Χατζηδάκης
Δεκαεπτά σκακιστές-τριες πήραν μέρος στο 3ο τουρνουά του “Μαραθωνίου ράπιντ 2010” που διοργανώνει ο ΟΑΧ, με τον προπονητή (και ομοσπονδιακό μετρ) του χανιώτικου Ομίλου, Μιχάλη Χατζηδάκη, να επαναλαμβάνει την επιτυχία που είχε στο προηγούμενο τουρνουά, κατακτώντας ξανά την 1η θέση, αυτή τη φορά με 6.5 βαθμούς.
Δεύτερος κατετάγη ο Κώστας Λιοδάκης (ήταν νικητής στο 1ο τουρνουά) με 5.5β, ενώ στην 3η θέση ισοβάθμησαν (με 5β) οι Γιόργκα, Φραγκάκη και ήταν οι τέσσερις που μοιράσθηκαν τα χρηματικά έπαθλα και ακολούθησαν οι Μανίγκοντιτς, Γεωργαντάς, Κουτουλάκης και Θωμάκης, συγκεντρώνοντας από 4 βαθμούς. Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών οι Λιοδάκης, Κουτουλάκης και Θωμάκης κατετάγησαν στις τρεις πρώτες θέσεις και πήραν αντίστοιχα, κύπελλα και μετάλλια.
Όσον αφορά την κατηγορία κάτω του 1800 ΕΛΟ, στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι Λιοδάκης (5.5β), Γιόργκα και Φραγκάκη (από 5β), ενώ σε αυτήν κάτω των 1200 ΕΛΟ τις αντίστοιχες θέσεις κατέλαβαν οι Κουτουλάκης (4β), Θωμάκης (4β) και Δασκαλάκης (3.5β).
Έχοντας πλέον φτάσει στη… μέση της διοργάνωσης, στη γενική βαθμολογία των τριών τουρνουά προηγείται ο Χατζηδάκης με 19.5 βαθμούς και ακολουθούν οι Μανίγκοντιτς και Λιοδάκης (από 12, με τον Λιοδάκη να έχει 2 συμμετοχές), Καλογερής (με 2 συμμετοχές) και Δασκακάκης έχουν από 10.5 βαθμούς, ενώ Κωνσταντινίδης (2 συμμετοχές) και Θωμάκης από 10 β.
Στην κατηγορία κάτω του 1800 ΕΛΟ προηγούνται οι Μανίκοντιτς και Λιοδάκης (2 συμμετοχές) με 12 βαθμούς, ενώ Καλογερής (2 συμμετοχές) και Δασκαλάκης έχουν από 10.5β και στην αντίστοιχη κάτω του 1200 ΕΛΟ πρώτος είναι ο Γιώργος Δασκαλάκης (10.5β) και ακολουθούν Θωμάκης (10β), Φίλιππος Λιοδάκης (8β).
Μετά την ολοκλήρωση των απονομών έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που διενήργησε το σκακιστικό τμήμα του ΟΑΧ και τυχερή ήταν η Αλέκα Πατεράκη, η οποία κέρδισε μια φωτογραφική μηχανή.
Όπως είναι γνωστό, η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση του ΟΑΧ (η οποία διεξάγεται με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) περιλαμβάνει 6 χωριστά τουρνουά ράπιντ, που εκτός από την ξεχωριστή βαθμολογία και τα έπαθλα για το καθ’ ένα, προβλέπει συγκεντρωτική βαθμολογία και έπαθλα για όσους συμμετάσχουν σε 4 από τα 6 τουρνουά. Ακόμη, έπαθλα προβλέπονται και για την τελική κατάταξη στις κατηγορίες των σκακιστών με ΕΛΟ κάτω του 1800 και του 1200 και έτσι τα συνολικά χρηματικά έπαθλα φτάνουν στα 1200 ευρώ.
Το τουρνουά θα πάει τώρα… διακοπές και το επόμενο ραντεβού των σκακιστών-τριών είναι για την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, οπότε θα διεξαχθεί -και πάλι στις εγκαταστάσεις του ΟΑΧ- ο 4ος στη σειρά αγώνας του Μαραθώνιου Ράπιντ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα